2009 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Specialiai tiems, kas neturi mikrobangų krosnelės ;)

Pabandžius išsikepti mikrobangų krosnelėje per... 3 minutes Bolo de caneca - pyragaitį puodelyje, nusprendžiau tą patį pyragaitį išsikepti orkaitėje ir ...PAVYKO !!!!




Pagal anksčiau pateiktą receptuką užmaišėme 2 puodelius ( tokius nemažus :)) ) tešlos ir nustačius 180 laipsnių karštumą pastatėme kepti 25 minutėms orkaitėje.


Lygiai po 25 minučių ištraukus puodelius, matėsi, kad tešla glūdi viduje ir bando visaip prasimušti...


tad dar ~ 15 minučių palikome kepti. :)



Ištraukus pyragaitį iš puodelio susidarė įspūdis, kad tai lyg "keksiukas negriukas" tiek savo forma (tai priklauso nuo pačio puodelio), tiek sklindančiu aromatu, tiek savo minkštumu.
Jis primena duonelę, turinčią saldumo, tad šį pyragaitį galima valgyti paprastai : su sviestu ir su kokia uogiene, džemu, rududu, užpylus kokio padažo, ar tiesiog užtepus Nutellos ;)




Kadangi ir šį kartą nedėjome jokių kepimo miltelių ( laikėmės tikslaus recepto), kitą kartą gal ir vertėtų dėti kepimo miltelius, dėl didesnio pyragaičio iškilimo, tuo lab kad jis kepamas orkaitėje.

Taigi reziumė tokia - jei nėra mikrobangų krosnelės, kuo puikiausiai išsikepsite šį pyragaitį orkaitėje, gal ir ne per 3 minutes, per ilgėliau, bet tai įmanoma !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails