2009 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Obuolių pyragas angliškame padaže...

Mmmmm, tai mano pats mėgstamiausias ir gan greitai paruošiamas pyragas.
Jam tereikia
*šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
*obuolių (geriau kietesnių)
*cukraus
*cinamomo
*plakto kiaušinio patepimui
*truputį aliejaus

*angliškojo kremo ( receptukas iš Meilleur du chef )

Iškočiojame atšilusią tešlą (dalį paliekame viršaus uždengimui) ir patiesiame į kepimo skardą, išteptą trupučiu aliejaus. Ir kelioms minutėms pastatome orkaitėje kepti, iki tešla pakils ( taip pyrago dugnas bus iškepęs ir ne "žalias")




Tuo metu, kai kepa pyrago pagrindas, paruošiame įdarą : nuskutame ir supjaustome (prieš tai išėme sėkliukes) obuolius gabaliukais, pabarstome cukrumi ( daugiau, jei mėgstate saldžiai, mažiau - jei mėgstate nelabai saldžiai) ir įberiame truputį cinamono, kad suteiktų aromatą bei rusvą spalvą - viską gerai išmaišome ir paliekame, kad "prisirptų" ( šiek tiek aptirptų cukrus ir išsiskirtų sultys)


Likusia tešlą (jos gabaliukus) iškočiojame ir supjautome štai tokiomis juostelėmis (plotis ~2cm)



Puodelyje išplakame 1 kiaušinį - jis reikalingas aptepti pyrago viršų, kad šis gražiai apskrustų ir įgautų gelsvą spalvą.




Per tą laiką, pyrago pagrindas iškepė - galima jį traukti lauk ir "farširuoti" paruoštais obuoliais :)





Obuolius sukrauname ant iškepusio pygaro pagrindo....




ir uždengiame tešlos juostelėmis, kryžmai, kad liktų maži tarpeliai (per kuriuos matosi obuoliai), tada aptepame išplaktu kiaušiniu ir...




pastatome kepti 10-15 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje. (maždaug iki paviršius gražiai paruduoja).

Štai , pyragas iškepė ir prašosi išimamas bei patiekiamas ragavimui :)



Patiekiame dar karštą su angliškuoju kremu, (kurio receptuką rasite Ptitchef ) - šio pyrago skonis kaip štrudelio su obuoliais :))) nerealu !!!!
Tai labai greitas ir itin gardus obuolių pyragas. :)

3 komentarai:

  1. ir kaip tu speji tiek prikepti! as net sugalvot tiek nespeciau :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Saldumynų gaminimas ir valgymas - viena didžiausių mano aistrų...

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai skanus sitas obuoliu pyragas , bet manau kad dar didesni pikantiskuma prideda tas angliskas padazas, o kaip ji reikia pasigaminti ta padaza ? :);):)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails