2009 m. kovo 4 d., trečiadienis

Beijinho - švelnusis kokoso bučinukas :)

Dar vienas braziliškas skanumynas Jūsų dėmesiui ;) Beijinho - švelnusis kokoso bučinukas :))))



Receptukas pagal So Receitas Culinarias tik sumažinau proporcijas ;)

Reikės :
* 1 indelio kondesuoto saldinto pieno
* 1 valg. š. sviesto(margarino)
* 100g kokoso drožlių
* stambaus cukraus apvoliojimui
* gvazdikėlių papuošimui
* popierinių krepšelių

supilu kondensuotą pieną su 1 valg. š. sviesto į indą ir nuolat maišant kaitinu ant mažos ugnies


kiek vėliau (kai masė pradeda tirštėti) suberiu 100g kokoso drožlių, išmaišau


ir vėl kaitinu ant mažos ugnies nuolat maišant iki masė sutirštės (ši masė itin linkusi prisvilti !!!)


Beijinho - kokoso bučinukams viskas paruošta : masė jau atvėsusi, cukrus apvoliojimui ir gvazdikėliai papuošimui ir aromato suteikimui po ranka....


Atvėsusią masę padalinau gabaliukais ir vos vos rankas ištepusi sviestu ( šį kartą mažiau nei gaminant Brigadeiro) delnuose formuoju rutuliukus :)


Juos apvolioju stambiu cukrumi ir papuošiu gvazdikėliais (juos susmeigiant į rutuliukų viršunėles.) Ir sudedu Beijinhos į popierinius krepšelius.


štai ir Kokoso bučinukas - Beijinho - dailutis, skanutis ir svarbiausia - labai paprastai paruošiamas ! ;)


o viduje? :) itin švelnaus skonio su gvazdikėlio skleidžiamu aromatu....
Pagal pateiktą receptuką gaunasi ~ 25 rutuliukai. Rekomenduotina juos laiktyi vėsioje vietoje (pvz.: šaldytuve)
Skanaus ;)

7 komentarai:

  1. Pasigaminau šitą masę, laukiu dabar, kol atvės, o paskui darysiu tikriausiai su migdolais viduje. :)
    Dar pastebėjau, kad iš nuotraukų tavo gaminta masė atrodo daug tirštesnė, nei mano. Gal aš per trumpai verdu? Kiek laiko maždaug kaitini kondensuotą su visais priedais?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dziugi, taip, masė gaunasi labai tiršta, o atvėsusi - kaip minkštas plastilinas . Dėl kaitinimo laiko, tai reikėtų ~ 15 min, (pati laiko neseku) bet man gaunasi ilgėliau, nes verdu iki tol, kol masė sutirštėja - o geriausias požymis tai kai kabini su šaukštu ir masė nevarva arba braukiant šaukštu per indo dugną, lieka "takelis", kuris lėtai "užsitraukia" :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kur tu mazu popieriuku yra pirkt? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O as 2 kartus bandziau ir abu nepavyko:((( Vienu atveju matyt perkaitinau, mase tapo kieta it stiklas - tokie irisiniai saldainiai gavosi:) O antraji, per skysta matyt, nes sutezo viskas.... et....

    AtsakytiPanaikinti
  5. o man kilo klausimas, kondensuotas pienas su cukrum ar be sitam recepte? rodos turetu buti saldu vien nuo virsutinio sluoksnio cukraus, bet abejoju...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre, tų mažų popierių rasi ir Thomas Phillips ir didesniuose prekybos centruose turėtų būti ;)

    Sparnuotis, iš ties gaila, kad abu kartus nepavyko, taip, svarbu pačios masės neperkaitinti, dar įtakos turi koks kondensuotas pienas pasirekamas, geriau rinktis tą tikrąjį o ne pieno produktą ir žiūrėti šviežumą.

    Julita, visur naudojamas kondensuotas pienas su cukrumi. tas nesaldintas yra skystas it vanednėlis, tad vargu ar iš jo gautųsi tokia masė, kokios reikia - minkomo plastilino konsistencijos ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails