Braziliškai būtų - Meio-a-meio - brigadeiro branco e preto :)
Šiam Brigadeiro reikės :
*tradicinio Brigadeiro masės
*baltojo Brigadeiro masės
*migdolų be odelės
*kokoso drožlių apvoliojimui
paruošiu migdolus: juos užplikau verdančiu vandeniu porą kartų ir palaikau tame pačiame vandenyje keliolika minučių, kad migdolų odelė atmirktų ir būtų galima ją laisvai nuimti.
nupylusi vandenį nuo migdolų juos greitai išlaisvinu iš odelių ir labai gerai nusausinu rakšluoščio pagalba
štai, migdolai paruošti naudojimui - vėl nesusilaukau ir keletą sukramsnoju - jie žymiai skanesni be odelės... :)
taigi kaip ir viską turiu po ranka: abi Brigadeiro mases, migdolus ir kokoso drožles -kimbu į darbą:
šaukštelį plonai ištepu sviestu (kaip ir rankas)
ir jo pagalba kabinu tradicinio Brigadeiro masės
truputį suploju ir į paruoštą "blynuką" dedu vieną migdolo riešutą
kurį gražiai aplipdau mase ir delnuose suformuoju mažytį rutuliuką - masės reikia imti tikrai nedaug , tiek kad dailiai apliptų migdolą ir būtų įmanoma lengvai suformuoti rutuliuką
dabar imu gabaliuką baltojo Brigadeiro - šį kartą kiek daugiau
ir vėl iš jo padarau "dubenėlį", į kurį dedu jau paruoštą rudą rutuliuką su migdolu viduje ir gražiai aplipdau....
.... suformuoju rutuliuką,
kurį apvolioju kokoso drožlėse
bei viršūnėlę papuošiu mažesniu migdolo riešutėliu - štai ir paruoštas manasis Brigadeiro Royal - jis vertas šio pavadinimo dėl savo karališkojo skonio :)
Akies krašteliu žvilgtelkite kaip atrodo perpjovus pusiau :) Gardumėlių gardumėlis !!!
rodos....kaip pirmieji daigeliai, besikalantys pro storą sniego sluoksnį.....
Vėlgi paruošusi porciją (išeina ~ 25-30 vnt. Brigadeiro Royal) ją uždengiu maistine plėvele ir saugau šaltai, šaldytuve.
Šis Brigadeiro Royal - man vienas skaniausių, tuo kad jame yra ir tradicinio ir baltojo ir su migdolu.
Brigadeiro receptukai dar nesibaigė, tad laukite tęsinio ;)
Skanaus ;)
Nesibaigianti Brigadeiro jūra.... Nenustoji stebinti.
AtsakytiPanaikintiPuanc, tai dar ne viskas ;), kaŽkaip pastaruoju metu mane pakerėjo brazilų virtuvė, ypatingai jų saldumynai, tad kaip "prasinešiu" :)))))
AtsakytiPanaikintioooooooooooooooooooooooo...... oooooooooooooo.........
AtsakytiPanaikintias vis ka pagaminu is tavo pasiulytu receptuku, bet tokiais greiciais tai nespeju :D so far isbandyta tinginio variacija su marshmallow'sais ir karamele. skanumelis :)
Rūta Elze - smagu, kad užkabina receptukai ;) Dėl greičių, tai jau ryt poryt spėju pristabdysiu kelioms dienoms :))) o po to vėl kažką, jau Velykų tematika....
AtsakytiPanaikintiO baltąją masę darant galima nenaudot baltojo šokolado? Kas gausis, jei bus tik kondensuotas ir truputėlis sviesto? Neradau parduotuvėj baltojo šokolado, o iki supermarketo tingiu keliaut... :)
AtsakytiPanaikintiDziugi, galima drąsiai baltają masę daryti be balto šokolado - pilnai užteks pieno ir sviesto ;)o kartais net sviesto nededama ;)
AtsakytiPanaikintinestabdyk nestabdyk :) o receptai tikrai ikvepiantys, pasiziuri ir jau svajoji, kaip gaminsi :) be to, labai patogu tinginiams, tokiems kaip as, kurie kartais patingi panarsyti po interneta ieskant ko nors naujo ir idomesnio ir pritaikyti receptus pas mus esantiem produktam :)
AtsakytiPanaikintimatyt, kad nelabai pristabdysiu :))) nes šį savaitgalį planuoju brigadeiro pyragą kepti, ...Brigadeirão.... :) labai jau skaniai atrodo, tad ir susigundžiau :)))
AtsakytiPanaikintiIrri, labai mėgstu panaršyti po tavo virtualią virtuvę :) Gaminau ši vakara brigadeiro royjal- verti šio pavadinimo.Bet man jie be proto saldūs- suvvalgiau pusę, ir prisiminiau , kad čia grynu gryniausias kondensuotas pienas:) ir daugiau jau sirdis neleido valgyti. bet smagiausias dalykas buvo juos gaminti- viskas gavosi puikiai-aciu uz tikrai issamius ir aiskius aprasymus.tas voliojimas , formavimas- tikra meditacija ir su tokiu istabiu rezultatu :)
AtsakytiPanaikintizivkuli, labai smagu, kad viskas pavyko ! Taip, jie iš tiesų yra ganėtinai saldūs ir tikra kolorijų bomba... vieno per akis, kad pajusti skonį.
AtsakytiPanaikinti