2010 m. vasario 5 d., penktadienis

Canneles Bordelais au lait concentré - su kondensuotu pienu

Esu taip sužavėta šiais skanutėliais pyragaičiais, kad tvirtai nusprendžiau išbandyti visas įmanomas variacijas. Šį kartą Jūsų dėmesiui - Canneles Bordelais au lait concentré - su kondensuotu pienu. Visiška priešingybė tradiciniams Cannelés Bordelais savo skoniu ir išvaizda.

Kepdama vadovavausi pagal šių : Gustave ir Le Journal des Femmes pasiūlytus receptus:

Reikės :

* 1 dėžutė 410 g kondensuoto pieno ( ėmiau mūsų tradicinę 320 g ir papildžiau kiek reikėjo)
* 2 kiaušinių tryniai
* 1/2 valg. š. vanilės ekstrakto arba vanilės pudros ( maltos vanilės)
* 175 g smulkaus cukraus
* 120 g miltų
* 40 g sviesto
* 2 valg. š. tamsaus romo (arba tokio, kokį turite)
* rudojo cukraus


Porcijos : 6 asmenims arba 12-ai didelių Cannelés Bordelais
Paruošimas: 15 min
Kepimas : 40min
Bendras laikas : 55min



Paruošimas :

Įkaitinti orkaitę iki 180°C karšumo.

Kaitinimo inde išlydyti sviestą su pienu bei vanile ( Aš po ranka turėjau vanilės ankštį, tad ją perskėlusi per puse ir nugramdžiusi iš vidaus sėkliukes viską sumečiau į puodą)

Kitame inde išmaišyti trynius su cukrumi ir romu. Vėliau suberti miltus ir gerai viską išmaišyti.
Tada po truputį supilti karštą pieną vis pamaišant, kad masė gautųsi lygi be jokių gumulėlių. Galite kepti iš karto arba palaikyti tešlą šaltai keletą valandų ar per naktį ( nros tai būtina sąlyga)

Kepimo formeles ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Supilstyti tešlą į formeles paliekant 1cm iki kraštelių.

Kepti 40-50 minučių. Vertėtų stebėti kepimą, nes jei pyragėlių paviršius ims per dau ruduoti tada tiesiog uždenkite juos folija ir toliau kepkite. Iškepus galite iškarto išiminėti iš kepimo skardos ir palikti kiek atvėsti.

Mano pastebėjimai : viena, kad tešla šių pyragaičių skiriasi savo tirštumu ( ši yra žymiai tiršstesnė už tradicinių, tikrųjų canneles) tada kepant nėra jokių tešlos burbuliavimų - ji tiesiog kyla lyg keptum keksiukius. Iškepus atrodo kaip elementarūs keksiukai tiek išore tiek vidumi. Ir skonis primena keksiukus. Taip.... su pienu ar arbata jie skanūs (ypač kitą dieną) , bet savo skoniu jie neprilygsta tikriesiems...

Vis tik aukščiausius balus atiduodu tradiciniams Cannelés Bordelais . :)


Įdomu, o kurie Jums skaniausi? ;)


Dabar eilė:

* Cannelés Bordelais su migdolais :)))

8 komentarai:

  1. Na, tradiciniai kažkaip gardžiau atrodo. Man patinka ta jų blizganti plutelė. Deja, dar nespėjau pasigaminti nei vienų :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, visu 100% ;) Šie ir man atrodo tokie paprastučiai ;) Bet kas žino, gal kam patiks jų paprastumas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. nusprendei išvaryt iš proto :))) dieve, kaip skaniai atrodo ir kaip aš jų noriu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. MmM,. kaip man jie patinka..tradiciniai..bet manau ir sie ne ka puikesni..
    gaila,kad formos neturiu ir nenusipirkau FR..bet bandysiu keksiuku forma kepti, ka jau darysi :)
    sekmes tau isbandant visus variantus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ach, taip laukiau naujų skanių pranešimų Tavo blog'e ir galų gale sulaukiau. Labai gundančiai tie pyragaičiai atrodo.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurga, - ne ką tu visai ne ... :))) Bandyk išsikepti, jie verti to ;)

    onceuponaptisserie, - jie irgi skanūs, man šiek tiek pastovėję labiau. Tai nieko dėl formelių, arevitosiranga planuoja po 2-3 mėnesių atvežti, ti kgan ilgas laiko tarpas, čia greičiau gausis internetu usisakyti :)

    LietingaDiena, - agam, ilgokai buvau pertrauką gaminime padariusi. Smagu, kad receptukai patinka - tai priverčia pasitempti ir vėl ką gardaus Jums parodyti, aprašyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pabandžiau iškepti šiuos pyragėlius. Tiesa, su originaliaisiais nepalyginsi. Nežinau, dėjau kondensuotą pieną (saldų), tai cukraus man pasirodė daugoka. Jie gavosi tokio panašiai Rududu skonio, tasūs, karameliniai, per saldūs. Gal reikėjo kitokį pieną dėti, ne saldų, jei tokio yra?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ingrida M, o kokį pieną naudojote? saldintą? nes reikėjo nesaldintą pilti ;) Bet irgi įdomus variantas su saldintų gavosi, jei primena Rududu skonį ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails