Pirmas bandymas su agar- agar ( augalinės kilmės želatina, sakoma yra sveikesnė už įprastą gyvulinės kilmės želatiną)
Beje, dar truputis info apie agar-agar - su šiais milteliais pagaminti įvairūs desertai kaip tortai ir pat. karštą vasaros dieną neišsileis (priešingai nei gaminant su įprasta želatina). Na šį faktą dar reikės patikrinti pratiškai, juk ir vasara Lt visai ne už kalnų :)

Taigi pirmas bandymas pasigaminti namie guminukų:
Receptas toks:
* 80g cukraus
* 150 ml sulčių ( obuolių, braškių, vynuogių...) aš naudojau miško uogų sirupą, skiestą vandeniu
* 2 g agar-agar miltelių
* mini formelių (kaip pvz. formelės ledukams ir t.t.t.)

Tada suberiu agar-agar miltelius ir išmaišau, pakaitinu iki virimo.
Supilu cukrų ir karts nuo karto pamaišau šaukštu, kol cukrus pilnai ištirps. Šis mišinys turi keletą minučių pavirti, tada kai pradeda kilti ( kunkuliuoti) - tada tiesiog nukeliu indą nuo viryklės.
Praaušus, visas formeles nusprendžiau perkelti į šaldytuvą ir palikti per naktį, kad geriau sustingtų ( nors čia tik mano sumanymas, kadangi agar-agar pakankamai greitai sustingdo masę, aišku, jei nenaudojamos citrusinių vaisių sultys, kurios trukdo gerai sustingti masei.)
Iki guminukų šiems dar labai toli, jie man labiau primena tokius želinius saldainius ( prancūzai vadina: pate de fruits ) , apvoliotus cukruje, kurių galima rasti PC supakuotus permatomose pastikinėse dėžutėse visokių formų.
- Na, manau vienas minusas tas, kad naudojau ne sultis, o sirupą skiestą vandeniu ( plius gan saldu buvo, sakyčiau per saldu) .
Taip kad kitą kartą esu pasiryžusi pagaminti su kokiu mangų ar persikų nektaru ar tiesiog šviežiai spaustų vaisių sultimis ! Ir čia papildysiu naujais pastebėjimais ;)
Išbandyti tikrai vertėjo, tuo lab, kad labai daug laiko neatima :)
Super. O kur galima rasti to agar-agar? Su paprasta zelatina kazin taip pat pavyktu?
AtsakytiPanaikintiŽavinta,
AtsakytiPanaikintiaš agar-agar radau Skonio studijoje (vilnius) ;)
Na, dėl želatinos, tai manau gaustųsi tąsūs ( čia iš teorinių žinių) ;) Bet verta pabandyti ;)