Tai prancūzų regiono Bordeaux specifiniai pyragaičiai, sakyčiau :) Daugiau istorijos rasite čia : http://www.cannele.fr/
Taigi, beviešint FR kaip gi neužlėksi į kokį prekybcentrį pasižiūrėti kaip kas ir t.t.t.
Šių Cannelés Bordelais kepimo formą nugriebiau tiesiog atsitiktinai - na patiko tiesiog, pagalvojau, puikiai pritaikysiu keksiukų kepimui. Netikėtai kitame prekybcentryje esančioje vietinėje kepyklėlėje (ech.... kaip aš dievinu jų Boulangerie ...)
... užmatėm panašius pyragėlius ir be abejo paragavom !!! Tai buvo kažkas nerealaus, išorė lyg karamelizuota ir traški plutelė, o vidus - šviesus, netikėtai drėgnas ir minkštas..mhhh ( net dabar užsimaniau jų, berašant šį pranešimą :)) )
***
Patikėkite manimi : tai, ką dabar siūlo LT kavinukės ar kepyklėlės, savo išvaizda, skoniu, aromatu bei kvapu nė iš tolo neprilygsta šiems nepakartojamiems naminiams Cannelés Bordelais - Taip kad greitai greitai atsiraitokite rankoves ir į virtuvę !!! ;)
***
Be ilgų įžangų pateikiu ir Jums šio įstabaus skonio Cannelés Bordelais receptuką :
(gaminau pagal Le Blog de Liligribouille , Gustave bei Recettes by Hanane rastus receptukus)
Kadangi čia skirta 12 -ai Cannelés Bordelais aš porcijas dvigubinau ir man gavosi net 34 ! ;)
o iš keturgubos normos išeina lygiai 56 didesni pyragaičiai :)
***
Patikėkite manimi : tai, ką dabar siūlo LT kavinukės ar kepyklėlės, savo išvaizda, skoniu, aromatu bei kvapu nė iš tolo neprilygsta šiems nepakartojamiems naminiams Cannelés Bordelais - Taip kad greitai greitai atsiraitokite rankoves ir į virtuvę !!! ;)
***
Be ilgų įžangų pateikiu ir Jums šio įstabaus skonio Cannelés Bordelais receptuką :
(gaminau pagal Le Blog de Liligribouille , Gustave bei Recettes by Hanane rastus receptukus)
Kadangi čia skirta 12 -ai Cannelés Bordelais aš porcijas dvigubinau ir man gavosi net 34 ! ;)
o iš keturgubos normos išeina lygiai 56 didesni pyragaičiai :)
Reikės :
* 1/2 litro pieno
* žiupsnis druskos
* 2 kiaušiniai + 2 tryniai
* 3 val.g š. skystos vanilės (ekstrakto) ( galima pakeisti į vanilės ankštį arba cukrų)
* 1-2 val.g š. romo ( pačio geriausio galima juodojo)
* 250 g cukraus
* 50 g sviesto
* 100g miltų
* Cannelés Bordelais kepimo formos ( arba metalinės (būna vario , aliuminio) , arba silikoninės ) (jei tokios neturite, tokiu atveju tiks ir keksiukų ar kitų pyragaičių kepimo formelės ;) )
* sviesto formelių ištepimui
* rudojo cukraus formelių pabarstymui
* 1/2 litro pieno
* žiupsnis druskos
* 2 kiaušiniai + 2 tryniai
* 3 val.g š. skystos vanilės (ekstrakto) ( galima pakeisti į vanilės ankštį arba cukrų)
* 1-2 val.g š. romo ( pačio geriausio galima juodojo)
* 250 g cukraus
* 50 g sviesto
* 100g miltų
* Cannelés Bordelais kepimo formos ( arba metalinės (būna vario , aliuminio) , arba silikoninės ) (jei tokios neturite, tokiu atveju tiks ir keksiukų ar kitų pyragaičių kepimo formelės ;) )
* sviesto formelių ištepimui
* rudojo cukraus formelių pabarstymui
į gan platų indą suberiu miltus ir cukrų be žiupsnį druskos ir gerai išmaišau.
tada į kaitinimui skirtą indą supilu pieną, įpilu vanilės ekstrakto bei romo (galima romo visai nepilti, bet patikėkite, skonis tikrai skiriasi : kur su romu , o kur be romo - išbandžiau praktiškai ;) ) ir pakaitinu pieną iki užvirimo.
tuo metu, kol pienas kaista, į miltų+cukraus mišinį įmušu kiaušinius ir trynius.
kitame kaitinimo inde išlydau sviestą.
kitame kaitinimo inde išlydau sviestą.
kol sviestas lydosi, miltų+cukraus+ trynių+kiaušinių masę gerai išmaišau mediniu šaukštu.
tada į masę palaipsniui supilu išlydytą sviestą ir gerai viską išmaišau iki vienalytės vientisos masės.
dabar, kai pienas gerai užkaito ( kai indo pakraščiukuose pradeda matytis mažyčiai burbuliukai), jį dar karštą supilu ant masės ( vėlgi palaipsniui) ir maišau maišau maišau) Palieku, kad atvėstų...
Nenustebkite, jei Jums tešla pasirodys tokia skysta kaip lietinių tešla (manau, perpus skystesnė). Taip ir turi būti ! Ir geriau nieko nekeisti ( t.y. nedėti daugiau miltų ,tik lygiai tiek, kiek recepte nurodyta - mano patirtis - pati pirmoji partija dėl mano noro savavališkai kiek patirštinti tešlą iškeliavo tiesiai į šiukšliadėžę...)
Dabar vienas iš pagrindinių šio recepto niuansų - šią tešlą (uždengus indą) reikia palaikyti mažiausiai 1 h šaltai , o geriausiai būtų nuo 24 h iki 48 h šaldytuve ( beje, šią tešlą šaldytuve drąsiai galima laikyti iki 2- 3 dienų) , tiesiog per šį laiką tešla lyg subręsta vos vos sutirštėja ir Cannelés Bordelais žymiai geriau iškyla bei nuo to priklauso šių pyragėlių skonio sodrumas ;) ) O pvz. Dey cuisine tešlą siūlo laikyti min 12 h... Kitaip tariant: kuo ilgiau tešla "ilsisi", tuo geriau gaunasi šie pyragėliai ;)
Nenustebkite, jei Jums tešla pasirodys tokia skysta kaip lietinių tešla (manau, perpus skystesnė). Taip ir turi būti ! Ir geriau nieko nekeisti ( t.y. nedėti daugiau miltų ,tik lygiai tiek, kiek recepte nurodyta - mano patirtis - pati pirmoji partija dėl mano noro savavališkai kiek patirštinti tešlą iškeliavo tiesiai į šiukšliadėžę...)
Dabar vienas iš pagrindinių šio recepto niuansų - šią tešlą (uždengus indą) reikia palaikyti mažiausiai 1 h šaltai , o geriausiai būtų nuo 24 h iki 48 h šaldytuve ( beje, šią tešlą šaldytuve drąsiai galima laikyti iki 2- 3 dienų) , tiesiog per šį laiką tešla lyg subręsta vos vos sutirštėja ir Cannelés Bordelais žymiai geriau iškyla bei nuo to priklauso šių pyragėlių skonio sodrumas ;) ) O pvz. Dey cuisine tešlą siūlo laikyti min 12 h... Kitaip tariant: kuo ilgiau tešla "ilsisi", tuo geriau gaunasi šie pyragėliai ;)
Kitą dieną išimu indą su tešla - ją gerai išmaišau ( mat paviršius būna pasidengęs sviesto sluoksniu lyg putele -užtenka paimti šluotelę ir energingai paplakti arba dar paprasčiau suplakti mikserio pagalba)
Kepimas : įkaitinti orkaitę iki 260 laipsnių karštumo. ( jei kepama metalinėse formelėse ,tai galima ir karščiau,)
Dabar belieka paruošti kepimo formą : kiek domėjausi, tai geriausi (tie tikrieji pyragėliai) gaunasi kepant metalinėse (vario, aliuminio) formelėse , rezultatas: tolygiai karamelizuota plutelė ir gera iškepęs korėtas ir minkštas vidus, vienintelis jų minusas, kad vienos tokios metalinės formelės kaina prasideda nuo ~ 25 litų... ) bet iš jų yra sunkiau išimti - čia jau reiktų pasitreniruoti, tad pirmiems bandymams drąsiai galima kepti ir silikoninėse kepimo formoje ( kokią ir nusičiupau, bet jau pagavo nenumaldomas azartas išbandyti ir metalinėse :)))
Yra didelių pyragaičių formelės - jų matmenys : 5 cm diametras ir 5,5 cm gylis.
Kepimas : įkaitinti orkaitę iki 260 laipsnių karštumo. ( jei kepama metalinėse formelėse ,tai galima ir karščiau,)
Dabar belieka paruošti kepimo formą : kiek domėjausi, tai geriausi (tie tikrieji pyragėliai) gaunasi kepant metalinėse (vario, aliuminio) formelėse , rezultatas: tolygiai karamelizuota plutelė ir gera iškepęs korėtas ir minkštas vidus, vienintelis jų minusas, kad vienos tokios metalinės formelės kaina prasideda nuo ~ 25 litų... ) bet iš jų yra sunkiau išimti - čia jau reiktų pasitreniruoti, tad pirmiems bandymams drąsiai galima kepti ir silikoninėse kepimo formoje ( kokią ir nusičiupau, bet jau pagavo nenumaldomas azartas išbandyti ir metalinėse :)))
Yra didelių pyragaičių formelės - jų matmenys : 5 cm diametras ir 5,5 cm gylis.
Taip pat yra ir mini formelės, kurių diametras būna 3cm - 3,5cm diametras ir gylis 3,5cm . Įsivaizduojate, koks skanumėlis yra šių mažyčių??? :)
Pirmą kartą kepdama aš ištepiau formeles sviestu ir, kaip pasiūlė viename kulinariniame tinklaraštyje Gustave , į kiekvieną formelę įbėriau po truputį rudojo cukraus. Bet tikrai nėra būtina tepti silikonines kepimo formeles ;)
Tešlos išpilstymas - kadangi jau pasitreniravau, tai atradau, kad patogiausia tokio skystumo tešlą supilti į matavimo indą su snapeliu ir tik tada supilstyti į formeles ( taip bus patogiau: neapsitaškys formos kraštai ir lengviau dozuoti)
Dar vienas niuansas : tešlą pilti į formeles ne iki pat viršaus, vos vos palikti kraštelių , kažkur 0,5cm kad liktų iki kraštelio - nes tešla kepdama kyla - tiesiog kad Jūsų pyragėliai "nepabėgtų" :))))
Kepimo laikas : kadangi tešla pakankamai skysta, o kepimo forma minkšta, tai aš ją iš pradžių perkėliau ant grotelių (beje, rekomeduojama kepant silikoninėje formoje, ją statyti būtent ant grotelių) ir taip kartu su grotelėmis įstačiau orkaitės vidurinėje pakopoje.
Bet kadangi pyragėliai bekepant labai taškosi, vis tik geriau kepimo formas sudėti ant kepimo skardos - taip patogiau pastatyti į orkaitę nebijant kad netyčia kryptelėjus formelėms tešla išsilies.
5-15 minučių 250 laipsnių temperatūroje (geras ženklas, kai tešla formelėse pradeda virti - kunkuliuoja ir taip ji verda kažkur pusę kepimo laiko) , tada po 5-15 minučių temperatūrą staigiai sumažinu iki 160-170 laipsnių ( pagal receptą tai turėtų būti 180-190, bet manau, kad mano orkaitė tiesiog kaitresnė ir tas 10-20 laipsnių skirtumas labai jaučiasi) ir kepu ~50 ~60 minučių. Aišku, būtinai rekomenduoju sekti kepimo laiką, mat daug kas priklauso nuo pačios orkaitės - vienos vienaip kaista, kitos kitaip.... . Kažkur įpusėjus kepimo laikui, perkeliu groteles su pyragėliais į orkaitės apatinę (pirmą) pakopą.
Vis tik šis receptas priskiriamas prie sudėtingesnių: reikia ypatingai atkreipti dėmesį į kepimo laiką ir temperatūrą - jei matote, kad pyragėliams dar kepti ir kepti, o jų paviršius jau per daug skrusta, tada verta sumažinti temperatūrą, skardą perkelti į orkatės apatinę pakopą ir t.t.t.
Ir štai, šie nepakartojami pyragėliai : išorė traški lyg karamelizuota, o vidus viliojančiai minkštas ir drėgnas! Vieną paragavus, rankos pačios siekia paimti dar vieną ...dar ir dar ... dabar jau suvokiu, kad šie skanučiai Cannelés Bordelais tapo vienu iš mano firminių ir, sakyčiau, dažnų kepinukų :)))
Kaip atskirti ar pyragėliai gavosi puikiai ar ne :
Iškepę pyragėliai - požymiai:
* gan tamsiai apskrudę
* paviršiaus plutelė standi ir traški.
* ištraukus iš kepimo formelių puikiai išlaiko savo formą ( nesugriūna/nesubliūkšta/nelinksta pusiau)
* perlaužus pusiau, vidus puikiai korėtas ir drėgnas.
Neiškepę pyragėliai - požymiai :
* gan šviesiai apskrudę
* paviršiaus plutelė per minkšta.
* ištraukus iš kepimo formelių po kelių minučių sugriūna, linksta pusiau ( neišlaiko savo formos)
* perlaužus pusiau, vidus nepilnai korėtas ir dažniausiai pats viduriukas būna per šlapias.
Galima valgyti ir šiltus ir vėsius ir šaltus - jie nuostabūs ! Bet patys pačiausi, skaniausi yra pilnai atvėsę ! Ragaujant tą pačią kepimo dieną, jie yra traškūs (geriausi yra tą pačią kepimo dieną) , o kitą dieną po kepimo jų paviršius tampa vos tąsesnis (ypač jei laikomi dėžutėje, jie gan greitai suminkštėja) - dievinu ir tokius, ir tokius !
Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje (geriau ne metalinėje) šaltai, ir max 24 val., o kito tipo canneles galima laikyti ir ilgiau ;)
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog taip :)
Skanaus ! ;)
Taip... dabar eilė:
* Cannelés Bordelais su kondensuotu pienu
* Cannelés Bordelais su migdolais
* Cannelés Bordelais su šokoladu
* Cannelés Bordelais su ožkos sūriu
* Cannelés Bordelais su sojos pienu ir ryžių miltais (be glitimų)
* Cannelés Bordelais dietiniai !!!
* Cannelés Bordelais su kokosu riešutu pienu
* Cannelés Bordelais su kokoso riešutais
* Cannelés Bordelais su kokosiniu Malibu ir žaliuoju laimu
* Cannelés Bordelais su kumpiu ( sūrus variantas)
* Cannelés Bordelais su sūriu ir dešra ( sūrus variantas)
*..... ( dar papildysiu :) )
*..... ( rasiu - papildysiu ... :))) )
Pirmą kartą kepdama aš ištepiau formeles sviestu ir, kaip pasiūlė viename kulinariniame tinklaraštyje Gustave , į kiekvieną formelę įbėriau po truputį rudojo cukraus. Bet tikrai nėra būtina tepti silikonines kepimo formeles ;)
Tešlos išpilstymas - kadangi jau pasitreniravau, tai atradau, kad patogiausia tokio skystumo tešlą supilti į matavimo indą su snapeliu ir tik tada supilstyti į formeles ( taip bus patogiau: neapsitaškys formos kraštai ir lengviau dozuoti)
Dar vienas niuansas : tešlą pilti į formeles ne iki pat viršaus, vos vos palikti kraštelių , kažkur 0,5cm kad liktų iki kraštelio - nes tešla kepdama kyla - tiesiog kad Jūsų pyragėliai "nepabėgtų" :))))
Kepimo laikas : kadangi tešla pakankamai skysta, o kepimo forma minkšta, tai aš ją iš pradžių perkėliau ant grotelių (beje, rekomeduojama kepant silikoninėje formoje, ją statyti būtent ant grotelių) ir taip kartu su grotelėmis įstačiau orkaitės vidurinėje pakopoje.
Bet kadangi pyragėliai bekepant labai taškosi, vis tik geriau kepimo formas sudėti ant kepimo skardos - taip patogiau pastatyti į orkaitę nebijant kad netyčia kryptelėjus formelėms tešla išsilies.
5-15 minučių 250 laipsnių temperatūroje (geras ženklas, kai tešla formelėse pradeda virti - kunkuliuoja ir taip ji verda kažkur pusę kepimo laiko) , tada po 5-15 minučių temperatūrą staigiai sumažinu iki 160-170 laipsnių ( pagal receptą tai turėtų būti 180-190, bet manau, kad mano orkaitė tiesiog kaitresnė ir tas 10-20 laipsnių skirtumas labai jaučiasi) ir kepu ~50 ~60 minučių. Aišku, būtinai rekomenduoju sekti kepimo laiką, mat daug kas priklauso nuo pačios orkaitės - vienos vienaip kaista, kitos kitaip.... . Kažkur įpusėjus kepimo laikui, perkeliu groteles su pyragėliais į orkaitės apatinę (pirmą) pakopą.
Na štai, iškepusių pyragėlių paviršius nebekunkuliuoja (lyg būtų skystas kaip kad kepimo pradžioje) turi būti rusvai paskrudęs ( bet ne pertamsiausiai) dabar belieka luktėlti, kol šiek tiek atvės ( kažkur po 5 minučių jau galima juos judinti iš kepimo formelių) ir tik tada juos išiminėti - tiesiog apverčiu kepimo formą, ir patys lengvai iškrenta , neprireikia per prievartą jų krapšyti:)
Vis tik šis receptas priskiriamas prie sudėtingesnių: reikia ypatingai atkreipti dėmesį į kepimo laiką ir temperatūrą - jei matote, kad pyragėliams dar kepti ir kepti, o jų paviršius jau per daug skrusta, tada verta sumažinti temperatūrą, skardą perkelti į orkatės apatinę pakopą ir t.t.t.
Ir štai, šie nepakartojami pyragėliai : išorė traški lyg karamelizuota, o vidus viliojančiai minkštas ir drėgnas! Vieną paragavus, rankos pačios siekia paimti dar vieną ...dar ir dar ... dabar jau suvokiu, kad šie skanučiai Cannelés Bordelais tapo vienu iš mano firminių ir, sakyčiau, dažnų kepinukų :)))
Kaip atskirti ar pyragėliai gavosi puikiai ar ne :
Iškepę pyragėliai - požymiai:
* gan tamsiai apskrudę
* paviršiaus plutelė standi ir traški.
* ištraukus iš kepimo formelių puikiai išlaiko savo formą ( nesugriūna/nesubliūkšta/nelinksta pusiau)
* perlaužus pusiau, vidus puikiai korėtas ir drėgnas.
Neiškepę pyragėliai - požymiai :
* gan šviesiai apskrudę
* paviršiaus plutelė per minkšta.
* ištraukus iš kepimo formelių po kelių minučių sugriūna, linksta pusiau ( neišlaiko savo formos)
* perlaužus pusiau, vidus nepilnai korėtas ir dažniausiai pats viduriukas būna per šlapias.
Galima valgyti ir šiltus ir vėsius ir šaltus - jie nuostabūs ! Bet patys pačiausi, skaniausi yra pilnai atvėsę ! Ragaujant tą pačią kepimo dieną, jie yra traškūs (geriausi yra tą pačią kepimo dieną) , o kitą dieną po kepimo jų paviršius tampa vos tąsesnis (ypač jei laikomi dėžutėje, jie gan greitai suminkštėja) - dievinu ir tokius, ir tokius !
Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje (geriau ne metalinėje) šaltai, ir max 24 val., o kito tipo canneles galima laikyti ir ilgiau ;)
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog taip :)
Skanaus ! ;)
Taip... dabar eilė:
* Cannelés Bordelais su kondensuotu pienu
* Cannelés Bordelais su migdolais
* Cannelés Bordelais su šokoladu
* Cannelés Bordelais su ožkos sūriu
* Cannelés Bordelais su sojos pienu ir ryžių miltais (be glitimų)
* Cannelés Bordelais dietiniai !!!
* Cannelés Bordelais su kokosu riešutu pienu
* Cannelés Bordelais su kokoso riešutais
* Cannelés Bordelais su kokosiniu Malibu ir žaliuoju laimu
* Cannelés Bordelais su kumpiu ( sūrus variantas)
* Cannelés Bordelais su sūriu ir dešra ( sūrus variantas)
*..... ( dar papildysiu :) )
*..... ( rasiu - papildysiu ... :))) )
mmm... atrodo tikrai be galo, be galo skaniai. jau įsidėjau į gamintinų sąrašą :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo super. Reiks išbandyt. Dabar tikrai teks įsigyti "tikras" formeles keksiukams :D
AtsakytiPanaikintikaip man patinka jūsų visi desertai :)
AtsakytiPanaikintiOooo kokie gražuoliai! Hmmm bet mano keksiukų forma metalinė-teflonu dengta. Nebus kažin problemų krapštant? Atrodo nuostabiai - tikrai tiesa, iš tų skystų tešlų nuostabaus purumo gaminiai gaunasi (iš paskutinių keksiukų tai sužinojau :D ).
AtsakytiPanaikintiMerginos, iš visos dūšios rekomenduoju išbandyti ;) tuo lab, kad receptas nėra iš pačių brangiausių ;)
AtsakytiPanaikintiSavaitgalio rendezvous - patikėk, jų skonis dar geresnis už jų vaizdą !
Lady Cherry, bandyk tiesiog su tuo ką turi po ranka, nes galima ir lygiose kepti, ir mažose pvz. madlenų. Taip geriausiai, kai yra tikroji kepimo forma, bet mes, lietuvės, juk tokios orginalios manau tikrai kažką surasim pritaikyti ;)
Sainara, labai smagu sužinoti ,kad patinka IRRI desertai ! ;)
Indre, dėl metalinių formelių, kad gerai iš jų išsiimtų, reikia nepagailėti sviesto ir gerai ištepti formeles ;)
Patiko. Vaje, kaip patiko. Labai skaniai aprašei juos, vargeli, noriu čia ir dabar :))
AtsakytiPanaikintiduonosirzaidimu, uf, net palengvėjo po tamstos komentaro ;) vis sukau galvą gal per daug info vienu metu "prifarširavau", gal per sudėtingai ...
AtsakytiPanaikintiP.s. kaip tik baigiau kepti canneles bordelais, tik kiek kitokius ( su kondensuotu pienu) tai jaučių rytoj surašysiu naujus pastebėjimus :))
Na ok - ryt bandysiu kažką panašaus - tik teks pritempti receptą :D kaiušinių namie 3 (bet dideli, tai gal nieko?) o romo tikrai neturiu - kas geriau saldus vermutas ar vyšnių spiritas? Sviestas keistas kepinių margarinu irgi gal nesugadins labai reikalo? Kepsiu keksiukų formoje...
AtsakytiPanaikintiIndre, super ;) jie verti to ;) Aišku, geriausia nenukrypti nuo recepto, bet eksperimentuoti - tikrai smagu ;) manau, neturėtų būti labai didelio skirtumo kokio dydžio kiaušiniai , niu kad 4 būtų ;) Dėl alkoholio, tai manau jis įtakoja skonį, tad kaip dėl vermito ar likerio tai sunkiai ką parekomenduosiu ;) kažkur teko rasti ,kad romą pakeičia apelsinų žiedų vandeniu ;) Na kad be romo jie skanutėliai irgi - čia faktas! Beje ryt kepsiu didelę partiją, teks būrį pavaišinti :)
AtsakytiPanaikintiLauksiu atsiliepimų ;)
Na ką, susigundžiau ir aš :) Užsimaišiau tešlą, stovi dabar šaldytuve. Labai tikiuosi, kad skaniai gausis, nepaisant to, kad čia parduotuvėse tesugebėjau rasti ne itin gilias a la keksiukų formeles, bet ir tos net nebanguotais krašteliais :( Na bet, yra kaip yra...
AtsakytiPanaikintiAgne, manau viskas bus ok ;) dėl skonio, tai hmm mano keptų canneles jau paragauti 3 ragautojai ir jiems patiko :)Štai dar šį savaitgalį dar būrys ragaus (kaip tik dabar kepu pirmą iš trijų partijų) Bet kokiu atveju lauksiu atsiliepimų apie šiuos išbandytus pyragėlius.
AtsakytiPanaikintiP.s. o kas dėl kepimo formelių, tai beieškant receptų teko matyti ir lygiose formelėse, ir štai tokiose: http://media.paperblog.fr/i/231/2319052/canneles-L-1.jpeg iškeptus cannelés ;) Taip kad pirmyn ;) beje, dabar pati susigundžiau išbandyti lygias keksiukams skirtas kepimo formeles tiesiog palyginimui :)
AtsakytiPanaikintiOhhh, atrodo fantastiškai. Įsivaizduoju skonį, niaam :) Mano fantazija skonį piešia kažkuo panašų į vanilinio pudingo, kurį neapsakomai mėgstu. Įrašau šitą genialų receptą į artimiausių planų sąrašą :) Dėkui už tokį išsamų aprašymą!
AtsakytiPanaikintiEch nepavyks šią savaitę pagaminti - po valandos į darbą ir neatsirado laiko užmaišyti tešlą (kai virtuvė ne šalia tai kelia nepatogumų :/ ). Teks apsiriboti kokiais keksiukais, kur smaukst pauskt ir viskas. Bet butinai isbandysiu kita savaite, kai bus laisvos dienos ;) kaip maciau ir keksiuku formose visai neblogai atrodo
AtsakytiPanaikintiKaip jau minėjau kito pranešimo komentare, pagal šį receptą gaminti canneles bordelais išėjo paasakiškai skanūs :) Žinai, peržvelgiau visus Tavo receptų skyriaus įrašus, galiu pasakyti tiek: esi tikra gurmanė! Receptai kupini naujų vėjų :) Smagu, kad nebijai eksperimentuoti ir atradinėti naujus delikatesus :)
AtsakytiPanaikintiIndre -, joo kai virtuvė vietoje tai tikrai patogu- na kai išbandysi brūkštėlk kaip sekėsi -tikrai smalsu sužinoti kam patiko, kam ne kodėl ir t..t.t., o jei dar būtų kas ją tvarkytų po mano nusiaubimų... chi chi chi
AtsakytiPanaikintiIeva -, agam, mėgstu kažkaip kitaip, nekasdieniškai smaguriauti ( oi kai paš jau prisismaguriavau :)) ) kažko paprasti receptukai ne taip traukia kaip beribės naujų kitų šalių virtuvių paslaptys :)))
Bandžiau ir aš, viską atlikau (atrodo) teisingai ir tešla stovėjo šaldytuve gal parą :)
AtsakytiPanaikintiĮdėjus į orkaitę, kepiau taip kaip reikėjo, ir baigus kepti, išjungiau karštį ir palikau atvėsti. Po kiek laiko pažiūrėjus pamačiau, kad gražieji subliuško ;/// Kame problema?
Žinoma, pirmas blynas prisvilęs, skonis pasakiškas, bet kokia problemėlė? ;/
Artesania,
AtsakytiPanaikintitikrai nieko blogo, jei jie kažkiek sukrito iškepus, tai normalus rei6kinys ;) ypač kepant šiuos tradicinius canneles brodelais ;)
Pabandyk pavarijuoti su temperatūra : pvz. ant karštos kokių 250 C kepti 10 min, o pot to sumažinti iki kokių 170-160 C ir kepti 50-65 min ;)
P.s. jie man skaniausi kokių 2-3 dienų pastovėjimo - tada atsikandus patį pyragėlį matosi toks jo vidaus korėtumas ... mmmhhhh.. Aišku, jų aromatas pats pačiausias yra pirmos dienos. kaip tik dar turiu trejetą užsislėpusi :))))
Ačiū už atsakymą :) Pabandysiu dar kartelį ;)
AtsakytiPanaikintiJie ziauriai skanus... Komplimentai prancuzams. Aciu labai uz issamiai aprasyta recepta. Tikrai labai padeda ir uzdega naujiems isbandymams :D. Pirmas mano blynas ne toks jau ir prisviles isejo. Matyt visos orkaites yra skirtingos, as kepiau virs valandos ir gailiuosi, kad pagailejau dar net ilgiau pakept. Manau, kad kepti reikia baigti, kai pavirsius jau visai nebejuda. Bandysiu dar karta tikrai tikrai, netgi vienoj prof.virtuves irankiu parduotuvej maciau tas formeles ;-).Aciu aciu ;-D
AtsakytiPanaikintiInKi, joo, jie nerealūs :) odėl kepimo laiko tai iš ties reikia žiūrėti pagal savo orkaitę, pvz. maniškei reikėjo sumažinti temperatūrą 20 laipsnių, nei siūlo receptuose ir puikiai pavyksta ;) O baigti kepti reikia, kai jų paviršius apskrusta ir matyti lyg plutelė (tikrai nebeturi burbuliuoti ;) )
AtsakytiPanaikintiPyragėliai tikrai fantastiški! Buvau nusiteikusi šiek tiek skeptiškai, nes dažnai receptų pateikėjos pervertina rašydamos, bet šie tikrai verti nuodėmės, paskutinį kartą valgydama tiesiog galvojau „Dievo palaima“. Visiems, kas ragavo, be galo patiko! Ačiū už puikų receptą! Gal yra dar kokių nors tokio nepakartojamo skonio?
AtsakytiPanaikintiAura,
AtsakytiPanaikintilabai smagu, akd patiko ;) Tiesą pasakius teko išgirsti įvairių nuomoniųa pie šiuos pyragėlius ( vieniems nepatinka, kitiems patinka... kiek žmonių, tiek ir skonių ;) )
patikėk, tikrai yra , štai vieną stalčiuje laikau paslėpusi, jau foto visos yra (dar nuo Velykų...) tik reikia truputį laiko, kad viską sukrauti į blogą ;) o ten tai kalorijų bomba bet nerealu ;)
Sveiki,
AtsakytiPanaikintimačiau įdėta naujų šitų nerealių pyragaičių receptukų, bet kodėl atsidaro ant jų paspaudus tik nuotraukos?..
Beje, aną kartą neužsiminiau, jog pyragėliai kepdami labai iškyla, bet vėliau man jie kažkodėl subliūkšta, kas gali būti ne taip? Net kepant tai įvyksta, o ne jau iškepus...
Aura, ką konkrečiau turi omenyje?
AtsakytiPanaikintina patys pyragėliai jei kažkiek subliūkš - nieko tokio, tai turėtų būti, na jei jau labai sukrenta, tada temperatūroje problema slypi : pvz. bus per aukšta sumastei greitai sumažinti ir voila ;)
O silikoninės formos 260 laipsnių atlaiko?
AtsakytiPanaikintiStandartinės tai iki 230...
Eimantai, ant mano įsigytų silikoninių formų pažymėta, kad iki 260 laipsnių ir tikrai atlaiko ;)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintibandau jau kelinta Jusu recepta - visi labai nuostabus! :) Nusprendziau butinai isbandyt sita (tesla jau para kaip saldytuve), bet noriu iskepti Cannelés Bordelais kepimo formoje, o ne keksiukiu popierinese formelese. Buvau visuose didziuosiuose prekybos centruose Vilniuje, bet niekur tokio neradau... Ar galetumet pasidalint kur pirkote sia forma Lietuvoje (arba kur galetu buti)? Aciu!
[zTc], kiek domėjausi canneles formelių galima įsigyti ir LT ,Kaune, Arevitosiranga.lt : http://www.arevitosiranga.lt/?cat=products&group=1 kodas : SF059
AtsakytiPanaikinti(mini) ir normalaus dydzio : SF050 ;)
Silikoninių formelių yra ir Vilniuje, parduotuvėje scilis http://www.scilis.lt/1/product/2147/
AtsakytiPanaikintiTen nedidukė parduotuvytė įvairių virtuvės reikmenų, o ši forma kainuoja berods 34 Lt.
kepiau situos stebuklus gal jau 10 kartu. Man jie super. Bet labai sunku pataikyti ir laiku juos isimti. Viena akrta islipa per krastus,kita karta kaip tik neiskyla... Dar vis nepagaunu kaip juos gerai iskept. Bet bet kokiu atveju skonis buna super :)
AtsakytiPanaikintitaip pat ir Sangaidoje (Vilnius) yra šių formelių ;)
AtsakytiPanaikintiRasa- jie lepūs pyragaičiai , su charakteriu, bet skanumas neišpasakytas :)))
Šį savaitgalį bandžiau pirmą kartą kepti šiuos pyragaičius, bet kažkas nesigavo, išorė lyg ir panaši, tik labai kieta tokia stipriai "susikaramelizavusi" gavosi, o viduj tešla kaip kremas (custard cream) pasidarė, bet nesigavo tos "korėtos" tekstūros kaip pas jus paveiksliuke. Gal temperatūros neatitaikiau?..
AtsakytiPanaikintiGiedre, taip, čia bus dėl temperatūros, nes viduje turi prakepti ;) bet tuo pačiu išlikti minkštutėliai ;)
AtsakytiPanaikintiLabas. Šiandien kepiau Canneles Bordelais. Nesigavo. Išorė superinė, kol kepė, atrodė purūs, išėmiau-subliuško, pasirodo vidus neiškepęs. Kodėl? Temperatūra netinkama, o gal per skystą tešlą padariau? Beje, kepat naudojant viršutinio-apatinio kaitinimo elementą ar naudojant karštą orą?
AtsakytiPanaikintiAgne, manau, kad bus dėl temperatūros arba per trumpai kepėte ;) šie pyragaičiai gan lepūs - reikia šiek tiek laiko, kol pritaikai savo orkaitę jų kepimui ;)
AtsakytiPanaikintitešla turi būti tokia kaip lietinių blynų tešla - t.y. skysta - tikrai ne tiršta ;)
Nu jau tikrai, kad lepūs ... :))) O dėl orkaitės? Kokį elementą naudoti geriau?
AtsakytiPanaikintivardan gero rezultato tikrai verta kiek pasikankinti ;)
AtsakytiPanaikintidėl kepimo - tai pas mane visada įjungta iš viršaus ir apačios + vetiliatorius ;)
Laba diena, norejau paklausti ar kas nors bandet siuos skanestus kepti mini orkaiteje? Planuoju ja isigyti, tad idomu ar sie lepus skanestai gautusi ir mini orkaiteje, gal kazkas megines:) laukiu atsakymu:)
AtsakytiPanaikinticanelle, pačiai dar neteko šiuos pyragėlius bandyti kepti mini orkaitėje. Manau, kepant tokioje orkaitėje teks kažkiek pasikoreguoti kepimo temperatūrą ir laiką ;) O gautis tie jie gausis ;)
AtsakytiPanaikintiOho, šaunuolė, taip išsamiai aprašei :) vis atidėliojau jų gaminimą, iki kol tavo įrašo neperskaičiau - gaminsiu, liuks! ;)
AtsakytiPanaikintiMindaugai, dar nekepei jų ??? negali būti :DDD o šiaip tai čia nerealus gėris, štai praeitą savaitę teko 96 vnt. iškepti - proga buvo :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, kepiau cannelles keleta kartu bet man jos visiskai neparudavo gavosi labai sviesios, nors ir pabarsciau cukrum ;)
AtsakytiPanaikintiBenedikta, gali būti kad temperatūra per žema? arba reiktų kiek ilgiau pakepti ;) o jos būna iškepusios ?
AtsakytiPanaikintiViduje buna tikrai iskepusios ir pavirsius kol kepa atrodo apskrudes bet kai isimi sonai visai sviesus. Kepu virs valandos apie 180 laipsniu. ;D
PanaikintiBenedikta >, tada išbandykite dar vieną gudrybę pailginkite (kai temperatūra 250 laipsnių) pirmas 5 minutes iki 10-15 min. priklausomai nuo Jūsų orkaitės kaitrumo ;) Arba pirmas minutes kepkite kaitresnėje orkaitėje , t.y. 270 laipsnių. Canneles turėtų labiau būti apskrudusios ;) Taip pat ištepkite trupučiu sviesto net ir silikonines kepimo formas. Tai irgi suteikia didesnį apskrudimą.
AtsakytiPanaikintiSveiki, aciu labai uz patarima, dariau ir viskas gavosi puikiai, kaip ir norejau ir apskrudo, ir buvo iskepusios viduje.
AtsakytiPanaikintiDekui!
Benedikta, džiaugiuosi, kad viskas pavyko ;)
AtsakytiPanaikintiLaba. Man gavosi skanus, bet pavirsius toks tasus, kaip irisas :) siaip labai skanu. Tik vat ar vidus turi dregnas buti, ar pusdregnis ar koks tiksliau. pas mane gerokai dregnas gaosi :) nors kepiau gal 1,5val..
AtsakytiPanaikintiir dar, beveik visa kepima jie nekunkuliavo, o "kvepavo", na taip pavirsius karts nuo karto pasipucia, nusileidzia..tai ar taip buna ar ne?:))
AtsakytiPanaikintiRuta, kuris paviršius? pagrindas? turėtu būti traškus karamelis sluoksnis -neminkšta ;) Pyragėlių visas paviršius ir pagrindas suminkštėja tik kitą diena po kepimo ;) Pyragėlių vidus turi būti neperskystas/ne perdrėgnas - t.y. turi būti toks korėtas ir purus- t.y. iškepęs ;)
AtsakytiPanaikintiPyragėliai pirmas 5- 10 minučių privalo užvirti,t.y. tešla turi kunkuliuoti/burbuliuoti, o likusį kepimo laiką - jų paviršius kepa lyg banguojančiai ( pasikelia ir nusileidžia) ;)
AtsakytiPanaikintitai pradzioj viskas ok, vire kunkuliavo, pakilo graziai. tada kai jau pamazinau temperatura- po biski pradejo bliuksti, bet vis kaip ir kilnodavosi virsus iki pat kepimo galo.aprudo graziai, tik paciam gale,labiau parudo krastai, o vidus toks ibliushkes. Ir toks pavirsius tampoma karamele gavos, pagrindas tai butu nieko gal, bet cukraus jauciu per daug iberiau :) tai va, nezinau ka cia ne taip padariau :/ gal pradzioj ilgiau ant 260 pakept?kol prades ruduot svelniai? dar liko puse teslos, tai ryt bandysiu.
AtsakytiPanaikintiPagal visus požymius panašu, kad bus nepilnai iškepę, nes tąsios karamelės paviršiaus iškepus tikrai neturi būti ;) Pabandykite sužaisti su orkaitės temperatūra - atiderinti, mat vis orkaičių kaitrumas yra skirtingas , tai įtakoja ir kepimo laiką ;) Galite pirmas minutes pailginti nuo 5 min. iki 10-15 min., o vėliau gerokai sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ;) Ir būtinai stebėkite, kad nepradėtų svilti - nes tai irgi labai įtakoja cannelių skonį ;)
AtsakytiPanaikintiSveiki, sakykit, o cukraus kiekį recepte galima kiek pamažinti? ar pamažinimas gali įtakoti apskrudimą?
AtsakytiPanaikintidrugeli, esu bandžiusi sumažinti cukraus kiekį juose - tai man asmeniškai trūko to saldumo. Bet Jūs galite bandyti mažinti ;) ne, cukraus kiekio sumažinimas neįtakos pyragaičių apskrudimo.
PanaikintiDėkui už atsakymą, na,pabandysiu kitą kartą kepant įdėti bent 20-30g mažiau cukraus, nes man kiek per saldu buvo, nors kas žino, gal iškepus ne tokius saldžius, būtent ir truks to saldumo :D
AtsakytiPanaikintiTiesa, dar porą klausimų, pyragėlius kepiau ryte, t.y. 9h, kuomet atvėso - buvo traškūs, žodžiu - tobuli, bet traškesys vakaro nesulaukė, grįžęs vyras jau gavo paragauti suminkštėjusių, kiek tąsių pyragėliu. Ar čia taip ir turėjo būti? maniau, kad traškesys išliks ilgėliau.
Na, kaip bebūtų, man labai patiko ir kepimą būtinai kartosiu dar ne kartą.
Eksperimentai- jei tik negaila produktų ir laiko- visada yra gerai ;)
Panaikintitą pačią dieną kepti canneles išlaiko savo traškumą, kitą dieną ( o ypač laikant dėžutėje) jie kiek suminkštėja. Bet čia jau skonio reikalas , nes maniškiui priešingai, patinka labiau kitą dieną po kepimo. Gali būti , kad jie nebuvo pilnai iškepę ( su nepilnai iškepusiais taip ir yra), jei dar tą pačią dieną tapo tąsūs (to neturėtų būti).
Na tikrai jūsų pyragėliai atrodo pasakiškai! Būtinai ieškosiu parduotuvėje tokių specialių formelių ir tada bandysiu juos kepti namuose. O kokia turėtų būti dujinės viryklės temperatūra?
PanaikintiO jeigu kepat iš kelių normų, tai ir "žaidžiat" kelias valandas su tom kanelėm ar formelių daugiau turit?
AtsakytiPanaikintipačioje pradžioje turėjau tik vieną silikoninę 12 -ai, tada taip, tam reikėjo daugiau laiko skirti. Dabar kepu iš karto 2-ose - tai susitaupo laiko. Na, tuo atveju, kai vasarą teko kepti 99 vnt., tai užėmė pusę dienos :D
PanaikintiLabai skanios kanelės, puikus receptas ;)))) tik turiu vieną klausimą - kepant jos tiesiog išlipa is formelių (to išlipimo jau nebepavadinčiau iškilimu...)
AtsakytiPanaikintiKą daryti kad jos taip neišliptų? nes paskui nevisada sulenda atgal į formeles, taigi skonis gaunasi puiokus, bet išvaizda tikrai ne ta.
Smagu, kad patinka ;) Kas dėl tešlos išlipimo" -reiktų mažiau pilti tešlos ( tešlos pilkite tiek, kad iki pačio kraštelio liktų 1 cm), tada ji tikrai "neišbėgs lauk" o tik pakils max iki pat formelės kraštelio,o vėliau gali kiek nusileisti. Dar tai gali būti dėl pačios kepimo temperatūros - t.y. per karšta ;)
PanaikintiAciu uz tobula recepta, tikrai viskas gaunasi, ir skanu. Kartais tesla viduje truksta korėtumo, lyg sulipusi būtų, bet vis vien be galo skanu.
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko !!! Jei pyragėliuose nėra korėtumo, lyg košelė - vadinasi pyragėliai nepilnai iškepę ;) Kitą kartą pabandykite pareguoliuoti temperatūrą ir kepimo laiką ;)
PanaikintiSveiki, dar nebandžiau kepti jų, bet jau bręsta šaldytuve:) Ant silikoninės formos parašyta max 230 laipsnių temperatūra. Galvoju, kas nutiks formai, kai temperatūrą padidinsiu, arba kas nutiks canelems, jei kiek ilgėliau pakepsiu prie 230?
AtsakytiPanaikintiSveiki, manau, viskas bus gerai ;) nes ne visų orkaičių kaitrumas yra vienodas ;) Tik žiūrėkite, nesudeginkite jų ;) Dėl kepimo formos, pravartu laikytis nurodytų rekomendacijų (geriau nedidinti temperatūros)
PanaikintiIsbandziau bet geriausiai gaunasi kaip 125g miltu
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad atradote savo miltų kiekį ir viskas gaunasi ! Aš tešlos niekada papildomai netirštinu ir puikiai su 100 gr. išeina ;) Na bet čia matyt, ir nuo pačių miltų rūšies priklauso ;)
PanaikintiPirmą karta kepu šitus cannellius, spirga dabar orkaitėj. Ant max temperatūros kepiau 15min, apskrudo virsus, tikiuosi neperdaug. Bet kaip idomiai, nors palikau nepripiltas formas apie 1cm, bet man jie kaip grybai isaugo po 4cm virs formos :D
AtsakytiPanaikintihttp://images16.fotki.com/v388/photos/9/1721079/11833188/IMG329-vi.jpg
sveiki, iš tiek kiek daugokai iškilę jūsiškiai ;)
Panaikintiir man taip pat iškyla, išeina kaip grybai tokie...
Panaikintiir man taip pat :( iskilo ,o paskui subliusko :(
PanaikintiVisgi nesigavo man šį kartą pyragėliai, bandysiu rytoj dar, gal mažiau pakaitinsiu pradžioj. Sudegė, išlipo kažkaip mistiškai iš formos, o kai išėmiau pamačiau, kad formoj labai mažai pyragėlio, nepasidengė karamelės sluoksniu, subliuškę kažkokie išėjo, kai išėmiau, žodžiu praščiau gavosi nei pirktiniai, bet nenuleidžiu rankų.
AtsakytiPanaikintio kokioje temperatūroje kepėte, nes labai nuo orkaitės priklauso - taip pat aš keptu naudojantis orkaitės funkcija "viršus-apačia" su vėjeliu. Dar gali būti, kad buvo perplakta pati masė.
PanaikintiLabai čia aš daug komentuoju :D, bet radau youtube, kad kai taip atsitinka kaip man, po 15 minuciu kepimo, reikia istraukt skarda, apgnaibyt ir sukisti pyragelius atgal i forma.
AtsakytiPanaikintina, nė karto neteko taip apgnaibyti pyragėlių, juos kepant ;) - o jų esu tikrai nemažai kepusi ;) bet galite pabandyti ;) arba tiesiog tešlą maišykite šluotele palengva, o ne mikseriu ;) Plius įtakoja temperatūra tokį pyragėlių iškilimą.
PanaikintiMaisiau su ranka, neplakiau. Jie net ne tai kad iskilo, o tiesiog islipo is formos, nes kai isemiau, tai formoj jie buvo ne iki apacios. Reiks bandyt kazkaip temperatura derint ir bandysiu kaip sakot su vejeliu funkcija naudot. Be to pas mane man atrodo neuzvire tesla, del to taip ilgai ir kaitinau ant maximumo, laukiau kol uzvirs, bet tik kvepciojo ir kilo ir del to sudege turbut, gal su vejeliu greiciau ikais ir uzvirs.
Panaikintiaha, tada "šuo pakastas" bus temperatūroje, nors šiaip tai jie gan lepūs šie pyragiukai, bet kai pavyskta atitaikyti - tada gaunasi iš ties superiniai ! O tešla visgi turėtų užvirti , manau dėl to toks korėtas vidus ir susidaro bei iškepa ;)
Panaikintiaha, tada "šuo pakastas" bus temperatūroje, nors šiaip tai jie gan lepūs šie pyragiukai, bet kai pavyskta atitaikyti - tada gaunasi iš ties superiniai ! O tešla visgi turėtų užvirti , manau dėl to toks korėtas vidus ir susidaro bei iškepa ;)
PanaikintiSiandien vel kepiau, kai islipo sukisau atgal. Per ziopluma siek tiek per daug sukepinau, bet siaip gavosi labai skaniai, karamelizuotu virsum, skaitau kad beveik pavyko :)
AtsakytiPanaikintismagu, kad beveik pavyko ;) dar pasipraktikuosite ir gausis idealūs !
PanaikintiNuostabus tie caneliai. Seniai turejau tuperware silikonine formele ir niekaip neradau kaip pritaikyti. Kai radau si recepta tiesiog dziugavau nes butent tokio skonio ir tikejausi. Gavosi is pirmo karto! Gal cukraus kiek daugoka... Bet mano formeles mazos o ijas rudojo cukraus gal padauginau? Niekada nemegau gaminti desertu bet tos caneles ir visi jusu desertai mane "veza". Kas tik ragavo visiems patiko, otai buna retai...islepinau tuos gurmanus namuose... Sekmes kuryboje as jusu fane Rasa
AtsakytiPanaikintiKastone, puiku ! dėl cukraus, tai aš jo nemažinu (kalbu apie cukrų į tešlą), dedu tiek kiek nurodyta. ;) Džiaugiuosi, kad mano receptukai Jums praverčia ;)
AtsakytiPanaikintiVelykom isbandziau. Skonis pasakiskas:)Kepant man ir "vire" ir graziai skrudo, bet issipute ,kaip grybai, nors nepyliau iki virsaus, palikau apie 1cm. Kame klaida?:)
AtsakytiPanaikintio tai išlipo iš kepimo formelių ? ar kaip ? nes jie ir turi pakilti ;)
Panaikintitaip, išlipo iš formelių:) Išėmus patogiau buvo statyti antraip. Jie išsipūsdavo,kai sumažindavau temperatūrą. Kepiau canelių formoje. Vieną canelę kepiau ipylus tik pusę formos, bet ir tai dugnas issipūtė. X failai kažkokie :)
PanaikintiJau ketvirta karta kepu, visa laik islipa, net ne tai kad issipucia, bet gryn islipa, jau pries tai rasiau, reikia mazdaug penkiolika minuciu nuo ikepimo sukist graziai juos atgal.Paziurėkite sita video http://www.youtube.com/watch?v=26yVwQsnOhs
PanaikintiKiek teko kitur dometis, tai pagrindine tokio stipraus issikelimo/issiputimo/islipimo - per daug oro tesloje. Stenkites neplakti teslos, o maisyti/trinti, taip pat pries dedant i saldytuva, paciam saldytuve stovint ir pries kepant lengvai saukstu padauzyti per inda, kuriame laikote tesla arba per pacias formeles jau supilscius - oro burbuliuku bent dalis pabegs is teslos :)
PanaikintiRassa, bandykite varijuoti su temperatūra ;) Kas svarbiausia, kad jų tekstūra būtų nesulipusi o korėta ;)
AtsakytiPanaikintiAnomine, na man ten dyvų dyva :D aš niekada taip neištraukinėju ir jų netasau - neprireikia, nes jie kaip pakyla (lipa lauk) taip kepimo pabaigoje būna nusileidę ir pilnai iškepę ;)
labai skanus, siandien gaminau pagal Jusu recepta! Tiesa formeliu beieskant isvazinejom puse miesto ir neradom, bet skonis nuo to nenukentejo :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko ;)
PanaikintiFormeliu oficialus pavadinimas "bordelais" :) ivedus i google: silikonines formos bordelais, tikrai rasit ne viena pardaveja :)
AtsakytiPanaikintiLaba diena, turiu klausimuka, jei kepciau šį skanumyną tose mažose formytėse(naudojant 3.5x3.5 cm formeles), kaip reguliuoti kepimo temperatūrą? Ar jau sumažinus temperatūrą vis tiek kepti apie valandą?
AtsakytiPanaikintikepimo laikas nesutrumpėja, t.y ~ 1 val. ;) aišku, galite bandyti sutrumpinti iki 40 min, bet bet kokiu atveju geriau visą kepimą stebėti ;)
Panaikintisveiki,
AtsakytiPanaikintinezinau kodel, bet man gavos labai sviesus, per daug iskilo, subliusko isemus, ir ne koretas vidus, o sulipes gavosi... ir tiek, kiek recepte parasyta cukraus ideti, per daug saldus gavos... :(
ikaitinau orkaite, (indukcine)
kepiau silikoninej formelej.
po 6 min pakeiciau temp iki 165.. ir jie man labai kilti pradejo. kepiau valanda..
esu nusivylus gauti rezultatu.. :( o man jos taip patinka.(is parduotuves) deja, labai brangu uz viena tiek moketi..
Kazin ar buna orkaites indukcines, kiek zinau tik virykles. As dariau viska kaip surasyta, pradzioj 250 15min, o tada 190 valanda. Po pusvalandzio perkeliau zemiau. Mini formeles uzteko 50min (vietoj valandos), o didelem uzteko valandos.Zodziu viskas liuks, labai liuks. Aciu irri !!! Dieviškas skonis ;)
Panaikintina pabandysiu ir as tu stebuklinguju kanele bordele,labai jau vilioja,tik bijau,kad gali nepavykti is pirmo karto- gan sudetingas gamybos procesas.Tad palinkekite man sekmes ;-)
AtsakytiPanaikintipatik4kite, ten nieko sudėtingo, ypač te6los paruošime. kur visas sudėtingumas būtų - tai tik temperatūros bei kepimo laiko suderinime ;) Žodžiu, sėkmės, viskas puikiai pavyks !!! ;)
Panaikintimmm,atrodo skaniai,verta pameginti,nors gamybos technologija ir nepaprasta.palinkekite sekmes.
AtsakytiPanaikintiLabai issamys receptas. Aciu!
AtsakytiPanaikintiSveiki,paruosiau tesla ir padejau i saldytuva iki rytojaus.Taciau apziurejau savo orkaite ir o siaube -ten tik iki 250 karscio!!!Na kazin kaip gausis. Nekantriai laukiu rytojaus:-)Labanakt.
AtsakytiPanaikintiSveiki, tešla užmaišyta, už dviejų parų kepsiu:) klausimėlis: ar orkaitėj įjungti vėjelį ar kokią kitą specialą funkciją? :)
AtsakytiPanaikintiIndre, aš orkaitėje visada esu įjungusi funkciją : viršus-apačia su vėjeliu ;)
PanaikintiAčiū už atsakymą, aš irgi visada tik taip ir kepu :)
PanaikintiDariau iš dvigubos porcijos, tad užmaišytos tešlos dar tikrai daug, o dvi partijos po 8 iškeptos. Pirma partija nepavyko, antra - nuostabu.Formelės silikinonės (Krinona), orkaitę įkaitinau iki 235C (formelės iki 230C išlaiko). Formelės pateptos sviestu, pabarstytos cukrumi. Kepiau 15 minučių, užkunkuliavo tešla, sumažinau iki 180C, kepiau virš valandos, viršus rudas, dar vos vos juda (čia ir buvo klaida sustot jas kepti). Atidariau orkaitės dureles, palikau palaipsniui atvėsti orkaitėj, už dešimt minučių ištraukiau, o jos - sukritusios. Šonai ir viršus gelsvi, apačia apskrudus. Perpjovus tikrai per drėgnos, nekorėtos (keptas custard, bet canneles juk nevisai tokios). Išorė labiau lipni, guminė, nei traški. Nusprendžiau kepti antrą partiją kitaip. Įkaitinau iki 230C, formeles patepiau sviestu, pabarsčiau cukrumi. Įdėjau kepti - 20 minučių, po to sumažinau iki 210C ir kepiau apie 8 minutes, po to 190C-195C apie 1 valandą 10 minučių, gal net ilgiau. Buvo tikrai viršus apskrudęs ir tamsus, bet vidus nekunkuliavo. Pravėsinau kaip ir praeitą kartą, išėmiau iš formelių. Tolygiai apskrudo nuo viršaus iki apačios. Palyginau aukštį su praeitų, apie centimetru aukštesnės. Pjūvis - korėtas, drėgnas. Skonis - išorė traški, minimaliai tąsi, o vidas tirpsta burnoje. Paragautos atvėsios, ragausiu ir rytoj, kad įvertinčiau, ar subrendo per naktį, stebėsiu, ar išliko paviršiaus traškumas. Dėkui už receptą, o visiems, kurie ryžosi gaminti canneles siūlau neišsigąsti, jei nepavyks iškarto. Vis dėlto kepimas silikoninėse, vario ar aliuminio formelėse yra visiškai skirtingas, reikalauja skirtingos temperatūros, jau neminint, kad orkaitės 'meluoja'. O taip : )
Panaikintisveiki visi ,dėkui už receptą ir instruktažą gaminau ,bet man jie, net nežinau teisingai kaip pasakyti ,kaip šitas gaminys ar patiekalas šeip sau ,tiesa sūnui labai patiko ,man kažko nelabai gal reikėtu paragaut kitu pagamintų kad susidaryti aiškesni vaizdą bet gal dėl to kad man labiau patinka visokie biskvitinei su kremu ,bet džiaugiuosi kad išbandžiau recepto aprašymas čia pateiktas labai išsamus buvo nesunku dėkui blogo šeimininkei :)
AtsakytiPanaikintisveiki, taip, ne visiems patinka šie pyragaičiai ir tai yra labai natūralu ;) dar priklauso nuo to, kaip sėkmingai pavyko juos iškepti. o jie tikrai neprimena įprastus biskvitinius su kremu. Bet kokiu atveju, labai smagu, kad išbadėte receptą ;)
PanaikintiSveiki :)
AtsakytiPanaikintiNoriu pamėginti iškepti šį gardumyną, tik iškilo klausimas dėl kepimo laiko, jei naudosiu mažytes formeles ~3cm pločio. Ar jas reikia kepti tiek pat laiko ar trumpiau?
tiek pat, bet verta stebėti, kad neperkeptų ;)
PanaikintiAprašyta viskas taip smulkiai ir aiškiai kad negali nesigauti ;) Vakar pati kepiau gavosi idealiai ! Apkepė puikiai ;) Dėkui už receptuką :)
AtsakytiPanaikintiMan sudege, viska dariau pagal recepta? Gal galit pasakyt kas netaip?
AtsakytiPanaikintiLukai Ko, vadinasi buvo per aukšta kepimo temperatūra, reikia stebėti kaip kepa ir jei dega- perkelti skardą į apačią, arba kepti žemesnėje temperatūroje. ;)
PanaikintiAčiū už puikiai patiektą Rp, taip viskas detaliai surašyta (kaip ir visi kiti RP :) )
AtsakytiPanaikintiTešla vakar užmaišyta, jau baigia bręst, po pusryčių eisiu kept. Prisiduosiu :)
Kanelės jau iškeptos, gavosi SUUUPER :) Kepiau mažose kanelių formelėse, atrodo gražiai, skonis vaizdui nenusileidžia. Išorė traški (gal net per traški, nes kiek esu valgiusi tai jos tokios minkštokos :) )o vidus korėtas. Kepiau 10min 250Ctemp, 25min 170C, tada dar 25min apatinėj pakopoj 170C. Dar tiek Kanelių vienu metu nesu valgius, visgi perkant jos laaabai brangus malonumas :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad viskas puikiai gavosi ! O tikrai taip, namie gamintos ir gardesnės ir ekonomiškiau gaunasi ;) tik kad jų neišeina mažai suvalgyti :DDD
PanaikintiNa ka susigunžiau ir aš šiaip ne taip gavau silikonines mini formeles :) tešla užmaišyta vėsta tuoj keliaus į šaldytuva :) laukiu rytojaus ....,,
AtsakytiPanaikintiDar vienas klausimas :) jeigu aš kepsiu mini tai koks turėtu būti kepimo laikas juk ju tūris mažesnis tai ir iškepti turėtu greičiau ar ne taip ?
AtsakytiPanaikintine visai, kepimo laikas nesutrumpėja, tiesiog stebėkite kaip kepa ir pagal tai koreguokite kepimo trukmę ;)
PanaikintiAčiū už receptą, nupirkau Guardini 24 mini bordelais formą, užmaišiau tešlą, tokia skysta gavosi, kad net juokas ima :) dariau viską pagal receptą, perskaičiau visus komentarus, ryt vakare bus 24 val. kaip tesla ilsisi ir manau, kad pasiseks iškepti :)
AtsakytiPanaikintiCaneles pavyko :) kepiau šiandien po 48 val laikymo šaldytuve.iš vienos porcijos išėjo 3 formelės po 24 mažas caneles,
AtsakytiPanaikintiačiū
Sveiki, bandome jau kelinta kart iskepti jusu kaneles. kazkodel pripylus pilna silikonine formele mases, rezultate iskepa perpus mazesnis pyragelis- kodel taip gali nutikt? taip pat galai suskrude o vidurys sviesus.... ka darome ne taip?
AtsakytiPanaikintiPagarbiai, A&R
dėl perplaktos tešlos taip gali nutikti, taip pat kepimo temperatūra įtakoja. Bet kad perpus mažesni, tai įdomu , dažniausiai iškepa tokio aukščio kiek tešlos buvo pripilta į kepimo formeles ;)))
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiAs kepiau viska pagal recepta.. ir man nieka snesigavo... kaip gaila.. zinau, kad jie laabai skanus. Man sudege, visa laika burbuliavo.. ir rezultate gavosi skysta karamele sudegus... :(
gaila, kad nepavyko, čia bus dėl per didelės kepimo temperatūros ;)
PanaikintiNesigavo... Kol kepiau krksiuku formose, viskas buvo ok, nusipirkau mazutes 3,5 cm krinonos formeles ir tada kazkas nutiko: pradejo lipyi is gormos, siaubingai iskilo, dugnas liko tuscias, vidus sausas, o kepiau taip pat, kaip ir keksu formose: 10 min 250 temp (nors formos leidzia max230), tada 25 min 165 temp 3 pakopa ir 25 min 165 temp 1 pakopa, naudojau karstas oras 3d funkcija (pas mane nrs virsus apacia+ventiliatorius, yra tik virsus apacia). PATARKIT, prasau, kokiais nustatymais bandyt kepti, nes as turiu jas ismokt, labai labai noriu, kad gautusi...
AtsakytiPanaikintiAš mažose formose kepu visad, dar nebuvo, kad nesigautų.
PanaikintiKepu visada vidurinėj pakopoj. 15 min 250C, tada dar apie 50 min 180C su vėjo funkcija.
Bandykite dar kartą!
Gaminsiu :)
AtsakytiPanaikintiišejo puikus keksiukai ir iš sugyžusio pieno, kuri nenorejau išpilti lauk
AtsakytiPanaikintiman niekas neburbuliavo kepant su sutrauktu pienu i varske ir iskepe gerai
AtsakytiPanaikintiAs be vejo kepiau virsus ir apacia ir gerai gavosi, su veju reiki mazesnes temp, nes prisvyldavo man kiti kepiniai
AtsakytiPanaikintiPadekit! Palikau apie 1cm iki virsaus kai pyliau tesla, bet bekepant nerealiai iskilo pyrageliai, net garsus juokas paime, tai patikekit :) ka galejau padaryti ne taip? O sitaip stengiaus.. :)
AtsakytiPanaikintio kas nutiko tiksliau? isbego lauk tesla? tada gali buti,kad tesla buvo perplakta ( reiktu palengva ismaisyti) arba ipilti dar maziau teslos I formeles.
PanaikintiLabai skaniai atrodo, mastau pasigaminti. Kilo klausimas: Iš to ingredientu kiekio, kuri surasete skiltyje "Reikes" gaunasi 12 ar 34 Kaneliu?
AtsakytiPanaikintiIs nurodyto produktu kiekio gaunasi 12 vnt. normalaus dydzio pyrageliu ;))
PanaikintiBet is kurgi orkaites iki 270 laipsniu! pas man maximaliai 230... Bet bandysiu, kas belieka :)
AtsakytiPanaikintiAr tikrai 3 valgomu saukstu vanikes ekstrakto reikia? Man kazkaip didokas kiekus atrodo
AtsakytiPanaikintiTaip, tikrai tiek ir reikia. ;) Jei Jums atrodo per daug, mažinkite kiekį.
Panaikintijei neturiu sviesto, ar tiktų kepinių margarinas? gal teko bandyti?
AtsakytiPanaikintiSveiki. Deja, margarino iš vis nenaudoju nei valgymui, nei kepiniams . Aišku, yra pabandžiusių ir pavyko. Pati rekomenduočiau sviestą naudoti, o ne margariną. ;))
Panaikintiačiū už atsakymą. pasitelkiau kantrybę ir sulaukiau sviesto :)
Panaikintitešlą brandinau nepilnai parą, apie 18 val. pirma partija šiaip sau. dalį kepiau kanelių formose (deja, tik 6vnt), kitą dalį keksiukų. vaizdas nepalyginsi - kanelių formoje kepusios kur kas žavesnės ir apetetingesnės. deja, vidus liko požalis. kol migdžiau vaiką, vyras išsigando, kad padegsiu namus ir pradarė dureles, likus 20 min kepimo, nes kanelės atrodė l.apskrudusios. bet vidus likos žalokas :( na, bandau 2 partiją, tikiuosi sėkmingesnę.
p.s. skonis vis tiek nerealus. pirmąsias puoliau ragauti dar šiltas (norėjau apžiūrėti vidų), tai išsigandau, kad nieko gero, nes paviršius atrodė tąsus, o vidus skystas. bet kai atvėso, reikalai pagerėjo. bet vis tiek, kepimo dar joms trūksta :(
tiesa, romo netruėjau, tai įpyliau šlakelį amareto :p manau, reikalo nepagadino....
Panaikintisveiki, o sakykit ar piena ir sviesta pilat is karto karstus ar atvesinat iki tam tikros temperaturos ?:)
AtsakytiPanaikintitaip, iš karto ;) nieko vėsinti nereikia ;)
PanaikintiLaba diena.prisiruosiau issikepti canelliu ir beskaitant gamyba iskilo klausymai.
AtsakytiPanaikinti1.ar silikonines formas galima patept su teptuku lydyta sviesta?
2.ar iberus rudaji cukru taip ir palikt ant dugno ar pavartyti forma kad tolygiai pasiskirstytu?
Sveiki, jei silikoninės formos, tai įprastai jų nebetepu riebalais.
Panaikinti1. manau, gali kiek pakeisti skonį, jei turite omenyje ghee sviestą.
2. nebūtinai. užteks tik įberti. Bet ir to cukraus nebūtina barstyti, jis gali suteikti daugiau traškumo ir vėliau (pilnai atvėsus) tąsumo/kietumo.
Sveiki,niekaip nesuprantu kodėl kanelės iš formelių išlipa pasidaro dvigubos.
AtsakytiPanaikintinusipirkau mažųjų kanelių formą. 1 kanelės dydis: skersmuo – 3,5 cm, aukštis – 3,5 cm, formoje yra 18 kaneliu. Gal galėtumėte patarti, koks turėtų būti mano mažųjų kanelių kepimo laikas? Kokį orkaitės režimą naudojote: ventiliatorius ar “viršus apačia”? Iš anksto dėkoju už pagalbą. Niekada nesu kepusi šių pyragiukų, tad nenoriu nusivilti…
AtsakytiPanaikintiMažas kaneles galite kepti taip : 6 minutes 240°C (arba 8-10 min. 210°C ). tada sumažinate iki 180°C ir paliekate kepti dar 45 min (arba 50min. 160°C) . Iškepusias kaneles palikite atvėsti formelėse. Orkaitės režimas : "viršus-apačia" Iš ties labai daug kas priklauso nuo pačios orkaitės. Sėkmės ir skanaus ;)
PanaikintiAciu uz recepta. Siandien kepiau, isejo tobulai skanus pyragaiciai.
AtsakytiPanaikintiMano formele visai mini kanelems, tai kepiau trumpiau. Isejo mazuciukai, vieno kasnio.
Jelena, smagu, kad puikiai gavosi mini kanelės ! ;)
PanaikintiGaminau pagal si recepta, gavosi dievisko skonio Kaneles ;) negaliu atsivalgyti :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko ;))
Panaikintilabai ačiū už tokį išsamų visokių gudrybių pasidalinimą!!!! Ugnė
AtsakytiPanaikintiKepiau palaikiusi 1 val- gavosi puikiai. Kai palaikiau 12 val šaldytuve, kepant pūtėsi kaip bandelės... Įtariu rūgimas gavosi :(
AtsakytiPanaikintiTešla negalėjo prarūgti, nebent produktai (pvz. pienas- bet ir tai matytųsi jį užvirus) buvo nešvieži. Tešlos laikymo šaldytuve trukmė vistik turi įtakos kepinių skoniui.
PanaikintiSveiki. Labai išsamus jūsų receptas, ačiū! Tačiau, turiu bėdelę, išorė ir stovis iškepus gavosi tobuli, tačiau vidus nebuvo toks korėtas kaip tikėjausi :( Jis buvo šiek tiek korėtas, o pats likęs vidurys beveik priminė košelę. Atrodo viską dariau teisingai, sumažinus karštį orkaitėje kepiau paie 1h, išoriškai atrodė tobuli, tačiau viduj iškepti trūko laiko ar ko, nelabai suprantu, kodėl nesigavo man tas viduriukas :) Dabar dar kartelį susitaisiau tešlą, kepsiu dar kartą ir mėginsiu ;>
AtsakytiPanaikintiBandykite vis kitą temperatūrą bei modeliuokite kepimo laiką. Šiuo atveju, kepimo laiko galėjo pritrūkti, taip pat dėl temperatūros.
PanaikintiSveiki, kepu 6 kartą, bet iki tobulumo dar toli, su temperatūrom žaidžiau, kilnojau iš viršaus į apačią,,, ir susiduriu su viena problema, kanelių viršus tiksliau 1/3 jų gaunasi toooks gumins, kita dalis gerai. Niekaip nesuprantu dėl ko, ar gali būti dėl miltų?
AtsakytiPanaikintiVadinasi nepilnai iškepę. Miltų kokybė irgi turi įtakos.
PanaikintiSveiki, gal zinote koki pyrago recepta, skoniu bent truputi primenanti kaneles?:)
AtsakytiPanaikintisveiki, aciu uz recepta labai skanios canneles, man isejo is pirmo karto, o paskui pradejau ir eksperementuoti , man nesublogini nei miltu naudojau ir aukstos kokybes ir zemesnes,ir neskiriau ir tryniu o dejau trys pilnai kiausinio, ir iskart kepiau nelaukus kol mase atves vienu zodziu man super.o del orkaiciu galiu tik tiek pasakyti , pas mane 220 ir toliau eina grilis tai as ant 220statau veliau mazinu kaip jau recepte parasyta180 ir viskas liuks,nei karto neislipo tesla lauk . dar syki aciu uz recepteli
AtsakytiPanaikintiKepiau pirmą kartą ir man nesigavo korėtas vidus. Bet neaišku ir dėl tešlos: šaldytuve stovint sviestas atsiskiria ir sukietėja, supylus į formeles jis taip pat iškyla į paviršių (nors tešlą išmaišiau), tada pradėjus kepti jis išsilydo ir tešlai užvirus ir pakilus sviestas išbėga (gerai, kad šį kartą į skardą), nors 1 cm formelių palikau neužpildytą.Taigi sviesto tešloje neliko, jis išbėgo ir pradėjo degti. Patarkite, kaip elgtis. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiLLaura, ištraukus tešlą iš šaldytuvo gerai ją perplakite plaktuvu ar rankomis šluotelės pagalba. Tada sviestas vėl persimaišo su tešla. ;) Žiūrėkite dėl orkaitės temperatūros, jei vidus gavosi perminkštas o išorė per daug apskrudusi. ;)
PanaikintiSveiki , gal bandet kas daryti tešla is miltų be gliuteno ir pieno be laktozes?
AtsakytiPanaikintidar ne, įdomi idėja, verta išbandyti ;)
PanaikintiSveiki,kepiau ir iskilo problema,jie man issipute, o paskui subliusko ir susitrauke,gavosi prarade forma,kas gali buti ne taip?
AtsakytiPanaikintiGreičiausiai bus dėl temperatūros, neužteko laiko iškepti viduriukui, todėl pyragėliai prarado formą.
PanaikintiSveiki. Man labiausiai idomu, kas apsprendzia, ar sumazinti temperature po 5 ar 15 minuciu? Jau po 2 minuciu mano cenelles pradeda kunkuliuoti, dar po 5 min jau matau, kad sonai ruduoja. Koks zenklas turi buti, kad mazinti temperatura? Ar islaikyti taip verdant 15 minuciu ar trumpiau? Aciu. Vaida
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiMan idomu, kas apsprendzia, ar 5 ar 15 minuciu kepti aukstoje temperaturoje? Kokie pozymiai rodo, kad laikas sumazinti laika? Mano canelles mazos kepa metalinese formelese ir jau po 2 minuciu pradeda kunkuliuoti. Dar po 5 minuciu as jau pastebiu parudavusius krastelius. Tad klausimas, ar jau galima mazinti karsti ar kepti ilgiau aukstoje temperaturoje? Kas ten turi pasidaryti, kad mazinti? Aciu. Vaida
Kai tešla pradeda kunkuliuoti, tada sumažinate temperatūrą. Geriausia stebėti savo orkaitės kaitrumą ir pagal tai reguliuoti kepimo laiką. Kanelės metalinėse formelėse kepa truputį kitaip. Tad jei pastebėjote, jog pradėjo ruduoti krašteliai, verta sumažinti temperatūrą.
PanaikintiSveiki as turiu maza forma ten ju gal 18 gaunasi. O kaip tada su kepimo laiku? val nebus per daug?
AtsakytiPanaikintitokiu atveju (kai yra mini kanelių formelės) reiktų pakoreguoti kepimo laiką, nes kitu atveju jie būna perdžiūvę.
Panaikintikovo men.pasiulymuose jau yra tupperware silikonines canelliu formeles.
AtsakytiPanaikinti"5-15 minučių 250 laipsnių temperatūroje"
AtsakytiPanaikintiKažkokias įdomias silikonines formas turite. Ant maniškių nurodyta kepti ne aukštesnėje nei 230 oC
taip, ant mano turimų nurodytą tokia maximali temperatūra. O Jūs kepkite 230 ;)
PanaikintiPagaliau ir aš iškepiau. Beje ir su 230 pavyko puikiai :)
AtsakytiPanaikintiSmagu !
PanaikintiSakykite, o iš tiesų reikia 3 valg. š. vanilės ekstrakto? Peržiūrėjau šūsnį receptų, juose dedami ne valg. š., o iki 3jų arbat. š...
AtsakytiPanaikintitaip, tiek ir reikia, nes naudojamas naminis vanilės ekstraktas, gaminamas iš romo ir vanilės ankščių. Jūs galite ir mažiau pilti ;)
PanaikintiNorėjau pasiteirauti, o kodėl kepant kanelės susitraukia perpus? ką blogai darau?:)
AtsakytiPanaikintikiek tešlos pilate į formeles? jei tiek kiek reikia, neturi susitraukti iki pusės.
PanaikintiNorėjau paklausti, ar galima romo įpilti vėliau. Kai jau tešla brandinasi? Pradėjau daryti tešlą, o gi žiūriu, kad romo visai nelikę namų bare. Šį vakarą pastačiau aušti, ryt reiks permaišyt, gal tada kaip tik galima įmaišyti tą romą? Ar gerai gaunasi ir be jo?
AtsakytiPanaikintigeriau viską daryti paeiliui ;)
PanaikintiO kiek siulytumet pilti romo ekstrakto?
AtsakytiPanaikintijei naudojate naminį vanilės ekstraktą su romu, tai reikia pilti 3 valg.š. ;)
PanaikintiPažadėjau , kad būtinai parašysiu jums atsiliepimą :) Kanelių gamybos eiga aprašyta tiesiog tobulai, viskas tikrai labai aiškiai išdėstyta ir jūsų dėka šie skanumynai dabar mano vyro mėgstamiausi :D Ačiū, kad pasidalinote.
AtsakytiPanaikintiLoreta
Džiaugiuosi, kad patiko !
PanaikintiO sakykit ka blogai darau jeigu lieka sijoneliai ( nelygus pyrageliai pastacius)...ir kodel jie iskyla kepant 5 min 250 laipsniu...o paskui pakrenta...bandziau ir 10 min...vistiek tas pats....paskui perjungiu i 170 laipsniu
AtsakytiPanaikintidėl itin aukštos temperatūros. Pavarijuokite su temperatūra. Labai daug kas priklauos nuo pačios orkaitės kaitrumo.
PanaikintiMan kanelės gavosi sausos, nors vidus turėtų būti drėgnas.Gal žinote ką blogai darau?
AtsakytiPanaikintiper ilgai kepėte arba peraukšta temperatūra.
PanaikintiSveiki.kepiau pirma karta isejo viskas tobulai.Siandien kepiau antra karta is dvigumos normos ir ka jus manot? Pirma partoja ziauriai susikaramelizavo o vidus zalias.kaltinau ventiliatoriu, antra partija naudojau tik virsu/apacia ir mazinau temp vel vidus visiskai zalias po valandos nors forma tobula.kas gali but ne taip?
AtsakytiPanaikintiEisiu ieškot formelių. Kur jų būna?
AtsakytiPanaikintiDabar šių formelių rasite praktiškai bet kuriame prekybos centre ;)
PanaikintiKepiau šiandien ir aš! Vyrui sakiau, kad dabar valgysim daug nepavykusiu Caneliu, kol išmoksiu kaip daryt... išmokau iš pirmo karto! Ačiū už išsamų receptą!
AtsakytiPanaikintiPuiku!
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiKokius miltus geriausia naudoti?
Sveiki, beriu įprastus Malsenos kvietinius miltus , aukščiausios rūšies, 550 D ;)
PanaikintiKepiau ir as kaneles. Virsus karamelizavosi, sonai kaip ir ok, bet viduriukas sukrites lyg butu nedakepe. Kepiau pagal recepta. Vienu metu tik susipainiojau i laika paziurejus atidariau anksciau manydama kelti jas i apacia. Ar tai galejo tureti itakos?
AtsakytiPanaikinti