taip... taip... taip šis kartas nemelavo !
Receptas paprastas kai dvi kapeikos. Nužiūrėtas iš SM , kiek pakoreguotas pagal save :
~ 50-55 saldainukams
Reikės:
* 260 ml vandens
* 1 pok. braškių skonio želė (galima imti kokią tik mėgstate)
* 1 pok. tirštinimo mišinio uogienei "Gelfix Extra" [Dr. Oetker]
* 6 arbat. š .birios želatinos [Dr. Oetker]
* 6 valg. š. cukraus
* 1 valg. š. citrinos sulčių
Į kaitinimo indą supilu vandenį, suberiu visus ingridientus ( išskyrus citrinos sultis) ir kaitinu ant silpnos ugnies, kol želatina gerai išbrinks.
Kai visos želatinos ir tirštinimo mišinys ištirpsta ir užkaista ( neužverda) supilu 1 valg. š. citrinos sulčių ir išmaišau, dar kelias minutes pakaitinu ir nukeliu indą nuo viryklės.
Tada ilgai nelaukusi masę supilstau į silikones formeles ir palieku kambario temperatūroje, kad masė atvėstų.
Dabar formeles galima dėti į šaldytuvą ir palikti geram pusvalandžiui, kad greičiau sustingtų.
šauksto pagalba pabandžiau patikrinti jų gumiškumą - puikiai !
čia gan geriau matosi, kokie jie guminiai kaučiukiniai gaunasi. Niam. niam.niam...
Šie guminukai maniškio ir visos šeimynos buvo puikiai įvertinti ir jų akimirksniu neliko...
Yra vos keli pastebėjimai:
1 - vis tik jaučiasi želatinos skonis
2 - gan sunkiai išsiima iš formelių (teko "atplėšinėti" kraštelius)
Iš pliusų :
1 - iš ties dalinai primena pirktinius guminukus
2 - ilgą laiką palikus kambario temperatūroje ne tik neištirpsta, bet ir tampa labiau "guminiais"
3 - nelimpa, tad papildomai nereikia apvolioti krakmole, kas truputį pakeičia pačių guminukų skonį
4 - per greitai susivalgo !!!
Užduotis ir pažadai sau : belieka tobulinti proporcijas ir kitus priedus, kad gautųsi kuo panašesni savo skoniu į haribo guminukus. Ir, aišku, pagaliau surasti tikrasias (ar bent primenančias)
Haribo guminukų meškiukų formeles.
Šaunu, kad pagaliau pavyko :). O tuos limpančius pabandyk apvolioti ne krakmole, o cukraus pudroje. Kaip rahat-lukum'ą (tik tada tikriausiai mažiau cukraus dėti reiktų)
AtsakytiPanaikintiugne, turi omenyje bandyma nr.1 ? tai jie buvo apvolioti cukraus pudra+krakmolas ;) o6i7 tai tikrai nereikia niekuo apvolioti ;)
AtsakytiPanaikintihummmm rouge ou jaune ... ces petits bonbons me tentent !
AtsakytiPanaikintiNiekad nebūčiau sugalvojus namie pagaminti ... GUMINUKUS! Bet dabar kad jau užsimaniau, be gaminimo tikrai neapsieisiu :D O kokios čia tos citrinų sultys? :? Irgi neteko susidurti.. Kaip jos atrodo?
AtsakytiPanaikinticlob, - c'est vraiment très bon ;)
AtsakytiPanaikintiMiele,- tikrai verta pabandyti, ir taip paprasta! o citrinų sultys tai pačios paprasčiausios, išspaustos iš citrinos;)
Na geras :) Susivariau kaip reikiant :D Iš manęs visiška antikulinarė :D Beskaitinėdama Tavo dienoraštį radau ir kitus receptukus. Tai kuris skaniausias? Kurį rekomenduotum bandyti?
AtsakytiPanaikintiTai kad jie visi skirtingi ;)aš pastaruoju metu esu "pamišusi" dėl Cannelés Bordelais tradicinių (čia šiek tiek sudėtingesnis receptukas) o šiaip gali bandyti nuo pačių paprasčiausių , kad ir guminukų arba brigareido ;)
AtsakytiPanaikintiAr išeitų be tirštinimo mišinio uogienei? Nes parduotuvėj neradau, o taip noriu pagaminti sergančioms dukrytėms tų guminukų...
AtsakytiPanaikintiDabar kaip tik iki yra akcija po 0,99 Lt (vietoj 2 lt berods :D ) Pirmas bandymas visai pavyko tik keletas pastebėjimų kitam kartui: dėsiu gerokai mažiau cukraus (4 šaukštus) ir daugiau citrinų sulčių (kokius 2 šaukštus), nes gavosi labai jau saldūs :D taip pat šį kartą leidau per daug atvėsti, nes išjungiau viryklę ir kol suradau formeles, viršus pradėjo stingti, todėl nėjo gražiai supilti, tai kitą kartą pilstysiu neišjungus ugnies :) o šiaip tai šaunu ir labai skanu ir faina :D
AtsakytiPanaikintiRuta, aisku, turi gautis ir be tirstinimo misinio ;)
AtsakytiPanaikintiDalia, irgi masciau gaminti rugstesnius, mat dievinu visokius rugscius guminukus kaip sliekiukai ar tokie ziedeliai :)