2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Pomidorų/cukinijų apkepėlė su mozzarella

NuorodaDar vienas gan lengvas patiekalas , tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Receptas iš blog'o Péchés Mignons


2 asmenims:


Reikės :

* 1 cukinija
* 2 pomidorai
*1 maža mozzarella sūrio gniūžtelė
* džiovinto čiobrelio
* džiovinto rozmarino
* alyvuogių aliejaus
* druskos,pipirų
* tarkuoto Parmezano siūrio (nebūtinai)

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.

Nuplauti cukinijas ir pomidorus, supjaustyti griežinėliais. SUpjaustyti mozzarella sūrį griežinėliais ( neperstoriausiais).

Į kepimo indą ( šiek tiek pašlaikstytą alyvuogių aliejumi) sudėti pakaitomis sluoksniuotai : pomidorų, cukinijų, mozzarella sūrio griežinėlius.

Apbarstyti džiovintu rozmarinus ir čiobreliais. Pagardinti druska ir pipirais. Apšlaikstyti alyvuogių aliejumi. Uždengti dangčiu arba aliuminio kepimo folija. Pastatyti kepti 20 - 30 min.

Patiekti iš karto.

Prieš patiekiant galima apibarstyti tarkuotu Parmezano sūriu (nebūtinai)

Komentarai :

* idealu, tiesiog nieko nekeisčiau :)
*džiovinti rozmarinas ir čiobrelis puikiausiai tinka.
* kepimo metu išsiskiria nemažai sulčių - kartu gaunasi kaip gardus sultinukas.
* galima įdėti ir daugiau mozzarella sūrio, tada patiekalas bus sotesnis ( ir sunkesnis)
* tai gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas , ir kaip lengvas garnyras prie mėsos (tokiu atveju gaminčiau be mozzarella sūrio)

Skanaus ;)

1 komentaras:

  1. Man šitas patiekalas irgi labai patinka,beveik taip pat gaminu (iš tikro beveiks sūnus viską padaro :)) tik naudoju visada tik žalius tiek čiobrelį, tiek rozmariną - aromatas daug intensyvesnis nei džiovintų, tikras Provanso dvelksmas pasklinda po virtuvę...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails