2008 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Crema Catalana - Katalonų kremas


tai artimas giminaitis crème brûlée, jo receptukas yra kilęs iš Ispanijos. Jis yra lengvesnis (mažiau kalorijų :))) ) ir mažiau saldesnis už crème brûlée . Taip pat jis panašus į crème brûlée dar tuo, kad jo paviršius yra padengtas traškia karamelės plutele. Skirtumai: crema catalana yra dedama kukurūzų krakmolo, pilamas pienas (nors kai kuriuose receptuose būna ir grietinėlės dalis) ir ruošiamas be Bain-Marie. Kas yra bain-marie, info rasite čia: bain-marie

Trumpai tariant, tai yra tarpinis desertas tarp Flan (kitaip:
crème caramel) ir Crème brûlée.


Susiradau per google paiešką šio Katalonijos deserto receptą lietuvių kalba !
"Tai – kiaušininis kremas su deginto cukraus glaistu.

4-5 porcijoms reikės:

1 litro pieno,
6 desertinių šaukštų cukraus,
8 kiaušinių trynių,
1/2 cinamono lazdelės,
1 citrinos žievelės,
3 desertinių šaukštų kukurūzų krakmolo.

Į pieną supilti cukrų, įmesti citrinos žievelę ir pusę cinamono lazdelės. Viską sumaišyti ir pakaitinti iki užvirimo. Išimti cinamoną ir citrinos žievę, atvėsinti iki 80 laipsnių. Vandenyje ištirpdyti kukurūzų krakmolą ir sumaišyti su pienu. Supilti išplaktus kiaušinių trynius, nuolat maišyti, kad neužvirtų. Kremą patiekti supilstytą į atskirus indelius. Ant kiekvienos porcijos Tomas užberia cukraus ir degina jį specialiu aparatu. Tačiau galima cukrų prieš tai padeginti keptuvėje, o vėliau juo apšlakstyti kiekvieną porciją."


Recepto šaltinis


Dar keletas Crema Catalana surastų receptų:


http://www.dianna-paseando-por-terra.blogspot.com/2007/12/crema-catalana-silvia.html


http://lacocinadecharo.blogspot.com/2007/09/crema-catalana.html


http://www.elgranchef.net/cocina/crema-catalana/

http://la-cocina-paso-a-paso.blogspot.com/2007/07/crema-catalna.html



Šis desertas irgi jau laukia savo eilės mano virtuvėje :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails