tegyvuoja Napoleonas !!! kai pritrūksta laiko rimtam tortui, šis - yra tikras išsigelbėjimas - jo skonis ne ką prastesnis už įprastinio Napoleono ;) O įdomiausia, kad reikia tik 4 ingredientų jam paruošti. Ir visai nedaug laiko jo gaminimui ( apie torto brendimą šaldytuve- čia jau kita kalba :D )
taigi, iš ties skirtingo skonio nei prieš tai gamintas ( lengvas, purus, toks zefyrinis, sakyčiau) , bet verta dėmesio, jei neturite daug laiko lakštų kepimui, tepimui ir t.t..t. :D
Porcijų - 10 vnt.
Gaminimo laikas:max 30 min. gaminimui ir geros dvi trys paros subrendimui.
Reikės:
* 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
* 200 g kambario temperatūros sviesto (82 % riebumo)
* 1(~ 380 g) indelis saldinto kondensuoto pieno
* 1 arb.š. naminio vanilės ekstrakto ( gaminamas iš vanilės ankščių ir romo)
Gaminimo eiga:
Tešlos juostelių paruošimas:
Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinti.
Saujelę iškeptų juostelių atidėti į šoną papuošimui.
Kremui:
Inde išsukti iki purumo minkštą sviestą, supilti kondensuotą saldintą pieną- vėl išsukti iki vientisos masės, įpilti vanilės ekstrakto ( arba konjako) - išmaišyti.
Vyniotinio lipdymas:
Kremo šiek tiek paskleisti ant maistinės plėvelės (Plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles. ), per juostelių ilgį ir plotį tiek kiek juostelių sudėsite, tada sudėti juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepti kremą, ant viršaus dar vienas sluoksnis juostelių, vėl kremas, ir vėl juostelės, užbaigti kremo sluoksniu (man gaunasi trys sluoksniai ) na ir dabar belieka visą tą juostelių/kremo krūvą į ritinį susukti, kaip į ryšulėlį, tik plėvelės pagalba : tempti vieną plėvelės galą, ant viršaus kitą, ir būtina tvirtai suspausti viską į cilindro formos ritinuką. tik neperstipriai, kad neliktų košė...
(jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai apvynioti maistine plėvele)
Palikti šaldytuve nakčiai, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.
Bus lengviau supjaustyti dailiomis riekėmis ir nesubyrės dalimis ;)
Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvynioti iš maistinės plėvelės, ir aplipinti likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispaudžiant delnu.
Viskas. Tinginių Napoleonas paruoštas ragavimui. ;)
Komentarai:
* skanu, man tikrai primena įprastinį Napoleoną !
* super greitai ir lengvai paruošiama - jokių lakštų kočiojimo, kepimo, sluoksniavimo ir pan. ;)
* riebus (bet nesivelia burnoje), tikrai labai saldus - kaip ir priklauso šiam tortui.
* patiko, įdomus jo pjūvis , nestandartinė forma.
* atpjautą riekelę lengvai šakutės/šaukštelio padalinsite kąsneliais (t.y. nebus sumaitotas kaip įprastinio lakštais kepto)
* rekomenduoju į vidurį dėti rūgštesnės uogienės - suteiks papildomo skonio, sušvelnins saldumą.
* nakties palaikymo nelabai užtenka, tad jei laikysite ilgiau (pvz. kokias 2-3 naktis)- bus tik skaniau :)
* rekomenduoju naudoti tik tikrą sviestą ir tikrą kond. pieną, o ne pieno produktus.
* sviestas turi būti minkštas , t.y. palikti suminkštėti kambario temperatūroje. Papildomai kaitinti, išlydyti nereikia, nebent sumaišysite su kondensuotu pienu ir pakaitinsite- tada masė sutirštės.
* jei matote, kad kremo masė gaunasi gan skystoka, papildomai įdėkite minkšto sviesto (kokius 50-100 gr) ir viską išsukite iki vientisos masės.
Skanaus ;)
Nu geras! Atrodo tobulai! Grožis :))
AtsakytiPanaikintiaha, paprasta kaip dvi kapeikos ;)
PanaikintiAš šoke...labai gražiai ir gardžiai atrodo..labai...
AtsakytiPanaikintidėkui, mane pačią sužavėjo toks torto variantas - na puiki išeitis greitam desertui ( sąlyginai greitam, nes mirtinai reikia to kelių parų brendimo)
PanaikintiJau seniai žvalgiausi į Napoleonus, bet tas miltinis kremas man atrodė nelabai patrauklus. Šį receptą taip pat mačiau, bet iš jo siūlė kepti tradicinį apvalų tortą, o aš iš principo niekad neperkų lakštų tortams. Bet kadangi čia viniotinis, o ne tortas, be to ir tinginių, eisiu pasiraitot rankovių ir kept ;)
AtsakytiPanaikintina man pačiai irgi labiau patinka sviestinio kremo Napoleonas, bet tas kitas yra lengvas ir neriebus - kaip ir privalumas ;) jap, galima ir taip pavadinti, vyniotiniu ! ;)
PanaikintiOoo, oho, jau seniai nemačiau tokio gražaus pjūvio! Ir skamba skaniai. Užsisaugom, ačiū:)
AtsakytiPanaikintiprašom ;) lauksiu atsiliepimų kaip pavyko ar patiko ;)
PanaikintiKaip faina...ir iš anksto pasidaryti galima.
AtsakytiPanaikintiaha, galima - ir patogu ir daug vietos šaldytuve neužima ;)
PanaikintiTobulai atrodantis desertas! Būtinai išbandysiu esant progai.
AtsakytiPanaikintiKaip skaniai atrodo:):)
AtsakytiPanaikintiButinai gaminsiu:)!
Ačiūūū!
Superinis!!! Ir aš bandysiu progai pasitaikius :)
AtsakytiPanaikintiO kondensuoto pieno nereiktų pavirti? Ar nebus per skystas kremas?
AtsakytiPanaikintinea, šiame recepte nereikia nieko virti ;) kremas gausis reikiamos konsistencijos. o laikant šaldytuve, kremas gerai stingsta, nes viena iš sudedamųjų dalių- sviestas ;)
Panaikintitortas palyginus greitai padaromas (jei neskaityti to laukimo), ir savotiškai skanus. bet man asmeniškai kiek per riebokas buvo (nors patikėkit kalorijų neskaičiuoju ir paprastai mėgstu riebiau).... kazkaip ta sviesto masė truputį per daug sviestiška gavosi, norėjosi kažko dar. gal visgi kažkokios rūgštelės... ir aišku, tą vyniotinį išėmus turi iškart kišti į šaldytuvą, nes pamažu tirpti bando
AtsakytiPanaikintitaip, yra tas ,kas jį reikia laikyti šaltai ;) Reikės bandyti koreguoti receptą, kad kremas neskystėtų kambario temperatūroje ;)
PanaikintiKa tik sulipdziau!!! Seiles tyyysta :)
AtsakytiPanaikintiskanaus ;)
Panaikintipas mane nuo vakar vakaro guli pagamintas saldytuve ir laukia sekmadienio kol bus valgomas siandieninio gimtadienio proga :) mano plevele buvo siauroka, nelabai pavyko suformuot, tai gavosi ne kupstas, o ...PLYTA :D bet itariu, kad tai skonio tikrai nesugadins :) laukiu nesulaukiu :)
AtsakytiPanaikintiAš tokį darydavau su atskirais lakštais, bet reikės ir vyniotinį pabandyt;)
AtsakytiPanaikintiman toks skaniaai valgosi, plius jį tikrai lengviau gabaliukais išdalinti nebijant kad kremas tryšks po tešlos lakštais ;)
PanaikintiUzskaityta :) dingo staigiai, tikrai bus dar ne vienas pakartojimas :)
AtsakytiPanaikintikaip smagu, kad patiko ! ;)
PanaikintiMan kažkodėl kremas per skystas išėjo. Ir niekas nesulipo. Kaip jį padaryt kietesnį?
AtsakytiPanaikintiPadidinti sviesto kiekį ;)
PanaikintiGal galite parasyt kuo butu galima pakeist namini vaniles ekstrata? Aciu!
AtsakytiPanaikintivanilės esencija ( rasite prekybos centre) arba tiesiog vaniliniu cukrumi ;)
PanaikintiO jeigu kondensuota piena pakeitus i rududu? :)
AtsakytiPanaikintidrąsiai ;) bus karamelinio prieskonio , na ir palaikyti reiktų ilgiau, kad suminkštėtų tešlos juostelės ;)
PanaikintiZiauuuriai skanu, vakar padariau ir islaukem tik iki siandienos, ir tai liko mazas gabaliukas jau :D Aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintidžiaugiuosi, kad Jums patiko ! ;)
PanaikintiNuostabus, puikus receptukas!!!
AtsakytiPanaikintio ar galima deti paprasta vanilininy cukru ?
AtsakytiPanaikintigalima ;)
PanaikintiLabai skaniai atrodo, bet deja negaliu valgyti tokio riebaus, o koks kremas būtų liesesnis, bet suklijuotų juosteles ?
AtsakytiPanaikintibandykite pirmą variantą, jo kremas yra tikrai lengvesnis palygin su šiuo ;)
Panaikintisiandien padariau si grozi, bet jis kol kas dar saldytuve ilsisi isuktas i maistine plevele. kilo man tokia mintis, ir paskui dar klausimelis seke. pagalvojau ar galima butu si tota puosti pastilazu? ar jis nepavandeniuotu?
AtsakytiPanaikintiLoreta, sunku pasakyti, gali būti, kad jis pavandeniuotų ;)
PanaikintiLabai nusiviliau to receptu, nes kaz kas sumaise ingridientu dozos, svesto turejo but daugiau, o kondensoto pieno maziau. Po 2 paru piragas ne susutingo, lyko istyzes.
AtsakytiPanaikintiGaila, kad Jums nepavyko ;) dėl proporcijų- viskas nurodyta teisingai ;) O kodėl vieniems gaunasi, kitiems - nesigauna šis desertas- sunku pasakyti . Gal kažką ne taip atlikote, pvz. sviestas netikras, oriebalų mišinys buvo naudotas, arba kon.pienas - netikras. ar spec. kaitinote sviestą, kad šis atšiltų greičiau. ;) Jei didinti sviesto kiekį, tada tešlos juostelės nesumirks kiek reikia, ir pyragas gausis sausas.
PanaikintiSkaičiau skaičiau ir nesupratau, kaip jį suvynioti reikia :(
AtsakytiPanaikintipanašiai kaip suši ;)
Panaikintilabai skanus, tikrai negeda vaišinti svečius.
AtsakytiPanaikintilabai, labai skanus, nustebinau drauges.
AtsakytiPanaikintismagu, kad patiko ;)
Panaikintikaži,ar išeitų jį transportuoti į kitą miestą (truktų 2-3val), ar neištižtų?
AtsakytiPanaikintigali išsileisti. Tokiu atveju galima transportuoti šaltkrepšyje ;) arba gaminti kiek kitokį kremą sulipdymui - t.y. tradicinį napoleono kremą virti ;)
PanaikintiPuikus! Tik pirmą kartą vyniojant jau net vaikui vien žiūrint į procesą nervas nelaikė :D:D Plėvelė į kurią sukau siaura buvo, vos vos už šiaudelių kraštų išlindus, tai kremas vyniojant pylėsi laisvai per kraštus - balos tiek ant stalo, tiek ant grindų telkšojo :D:D Bet susitvarkiau ir rezultatas viršijo lūkesčius! Šiandien antrą susukau be jokio vargo, į platesnę plėvelę! Taip kad turėkit omeny pirmakartės konditerės (tokios kaip aš, su abiem kairiosiomis) :D Ačiū už receptą ir paaiškinimus!
AtsakytiPanaikintiniekas man neistizo, puikiai gavosi, labai skanus aciu , po 3 paru laikiau ne saldytuve likuti per nakti, niekas netizo, aciu
AtsakytiPanaikintiPasinaudojau šiuo receptu Naujųjų stalui pasaldinti ir ka galiu pasakyti - tobula. Lengvai paruošiamas ir labai skanus. Vyniosiu jį dar ne karta :) Ačiū.
AtsakytiPanaikintiIrgi kepiau, labai patiko ne tik mūsų šeimai, bet ir švečiams. Naujametiniam stalui kaip tik: pirmiausią galima iš anksto pagaminti, net atėjus po darbo, antrą - užima mažai vietos šaldytuve. Papuošu - ne kiek ne prastesnis už tortą. Vanilės nedėjau, bet kad būtų rūgštelė arba saldžiai-rūgštus kremas: galima į kremą įdėti šviežios citrinos sulčių (kažkur iki pusės citrinos užtenka, šis variantas tinka, jei nėra alergiškų šeimos narių) arba dėti spranguolių uogų tepant juosteles kremu.
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko ;)))
PanaikintiDažnai jį darau, bet kas kartą receptą pakoreguoju: įdėjau džiovintų spanguolių ar įpyliau Van Talino likerio. Viskas labai tiko.
AtsakytiPanaikintitai ir pasimeciau parduotuveje - pirkti 500 gr.- 6 lakstai ar 500 gr.- 2 lakstai teslos ?...aciu
AtsakytiPanaikinti6 lakštai ;) taip patogiau juos supjaustyti ir iškepti ;))
PanaikintiPUIKUS TORTAS! Labai gerai pavyko, tik as dar i krema idejau siek tiek tarkuotos citrinos. Aciu!
AtsakytiPanaikintiAr tiktu įvynioti juodųjų serbentų šaldytų arba uogienės, kad nebūtų taip saldu ir riebu?
AtsakytiPanaikintirūgšti uogienė riebumo nesumažins, o saldumą tikrai prigesins ;)
PanaikintiLabas vakaras, norėjau paklausti kokį sviestą naudojate? Pavadinimas koks? Ar būna jo prekybos centruose?
AtsakytiPanaikintiTinka bet koks tikras sviestas, ne riebalu misinys ;)) pati naudojau "Dvaro" ;)
PanaikintiGaminau si skanesta ir kaip tik dejau maziau sviesto, ispaudziau citrinos del gaivumo, darydama dar pameciau keleta konservuotu vysniu, gavosi tobulas...niekas neiskydo ir netruko sviesto, kaip tik dziaugiausi gaivumu be riebumo
AtsakytiPanaikintiDariau 2 vnt sito gerio. Vienas gavosi neimanomo storio. gal juosteles mano trumpesne ir todel ju daugiau? Niekaip neishejo i 1 sulipdyti
AtsakytiPanaikintiGali būti dėl didesnio juostelių kiekio ;) Kitą kartą ( jei vėl neišeis susukti į cilindrą)pabandykite sudėti į formą, ištiestą maistine plėvele.
Panaikinti