2008 m. gruodžio 26 d., penktadienis

Karamelizuoti migdolai (griliažas)

Šiandien nusprendžiau pasilepinti karmelizuotais migdolų riešutais - šiam skanumynui jaučiu dideeelęęę silpnybę :) Kai pirmą kartą gaminau panašius riešutus ( žemės riešutus) tai gavosi ne taip kaip turėjo gautis, nes ... truputį paskubėjau išimti iš kaitinimo indo :)))



Reikės:

100 g. cukraus
3 valg. š. vandens
80 g. stambiai suskaldytų migdolų ( galima ir neskaldyti)


Eiga:

Cukrų su vandeniu užvirti iki sirupas taps tąsus ir baltos spalvos. Supilti riešutus ir intensyviai mašyti iki išgaruos vanduo ir susikristalizuos cukrus kaip kad čia ( mano pats pirmas bandymas)

Kaip matote šioje foto, riešutai apvilkti cukraus plutele.



Kai susikristalizuoja cukrus, reikia toliau kantriai mašyti riešutus, kol cukrus pradės lydytis į karamelę, kuria medinio šaukšto pagalba ir apvoliojame migdolus. Išimame masę iš indo ir suberiame ant kepimo popieriaus - paliekame ataušti :)

Rezultatas štai toks:
Riešutai , atvėsta ir tampa traškūs traškūs, apvolioti karamelėje ir skanut skanutėliai !
Iš arčiau
Komentarai:
* paprastai ir greitai paruošiama
* šiuos karamelizuotus riešutus galima dėti į įvairius desertus, kepant pyragus, puošiant grietinėlę, ledus arba tiesiog šiaip kramtyti pasigardžiuojant ;)

Skanaus ;)

1 komentaras:

  1. Nai nai nai, pagaliau prisiruošiau, išbandžiau, likau patenkinta - skanu, gražu, užkabliuoja :D
    Maga išbandyti kaip priedą prie Irri siūlomų ledų, pyragų, tortų. Super, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails