2009 m. gegužės 19 d., antradienis

Braškiniai ledai - leduojamės toliau !

Kaip gi šis pavasaris be braškių, be braškinių ledų?....

Taigi receptukas vėl gi labai paprastas :

Reikės:

* 450g braškių (nuplautų ir be žalių sijonėlių)
* 2 kiaušinių
* 160g cukraus (smulkaus)
* 1 arb.š. žalios citrinos sulčių
* 250 ml grietinėlės (35% riebumo)

Braškes sudedu į indą aukštomis sienelėmis, suberiu 100 g cukraus (smulkaus), įlašinu 1 arb.š. žalios citrinos sulčių, supilu 50 ml grietinėlės ir smulkintuvo pagalba viską sutrinu iki vientisos masės (tiesiog, kad braškės nebūtų stambiais gabalais ir kad ištirptų cukrus)

Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplaku su likusiu cukrumi (60g) iki baltos purios masės, ją supilu į sutrintas braškes ir gerai išmaišau.

Likusią grietinėlę išplaku iki standžios masės, ir ją įmaišau į trynių-braškių masę, į kurią atsargiai įmaišau ir baltymus, išplaktus atskirame inde iki standžių putų.

Gautą braškinių ledų masę sukrečiu į ledų gaminimo aparatą ir paliektu sukti 30 minučių. Vėliau ledų masę perdedu į dėžutę ir palieku šalti kameroje ~ 3-4 val.


Ledai gavosi gaivūs, labai kvepiantys braškėmis ir vasara :) spalva nuostabiai rožinė o skonis - braškės su lengva grietinėle.

O jei nemėgstate žalių kiaušinių, tai tiesiog į indą sudėkite braškes, cukrų, citrinos sultis ir grietinėlę ir viską labai gerai sutrinkite ir išplakite, gerai atvėsinkite sudėkite masę į ledų aparatą bei pastatykite sukti 20 min ;)

Išbandykite ;)

11 komentarų:

  1. neatlaikysiu, nooooooriu ir as ledu aparatooooo


    tingiu kas 20-30 minuciu maicyti :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o įmanoma tokių skanių ledų pasigaminti be to "žvėries" (turiu omeny tą aparatą)? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Živile, drąsiai ;) šis aparatas tik patrumpina laiką, o šiaip tai galima ir be jo apseiti:

    * masę sukrėsti į indą laikyti kameroje kas 15-20 min vis ištraukant ir pamaišant ir taip kokias 3-4 val. ;)

    arba

    * masę supilti į pailgą indą plonu sluoksniu ir po tam tikro laiko ( t.y. kai ledai prie kraštų gerai apšala) perkrauti masę į kitą indą ir gerai išmaišyti (plaktuvu), tada jau sudėti išmaišytą ledų masę į gilų indą ir palikti kameroje šalti keletą valandų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. dėkui, pabandysiu kada nors, kai laiko daugiau bus :)neabejoju, kad naminiai gerokai skanesni ir sveikesni už pirktinius :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Živile, dėl sveikumo tai nuo receptukų priklauso ( vieni kaloringesni, kiti mažiau) bet kad gardesni naminiai ledai tai nenuginčijamas faktas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vakar gaminau šituos ledus, turiu būtinai pasakyti - jie TOBULI!gaivūs, ne per riebūs, ne per liesi )kai jaučiasi vandens kristalėliai), žodžiu, rekomenduoju išbandyti visiems, ypač kai dabar pats braškių sezonas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ruta, nu super, akd viskas gerai gavosi ;)

    kaip tik galvoju vėl šaldymo kamerą papildyti tokiais ledais, tik kad braškės gan rūgščios vis pasitaiko...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labukas)
    Aciu labai uz skanu bloga)
    Kaip jums atrodo ..is avieciu bandyt ledus gaminti??Ar ne traskes ant dantu seklos))))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nuitik, džiaugiuosi, kad patinka blog'as ;) manau, verta gaminti: traškės lygiai tiek kiek pat kiek ir valgant braškinius ledus ( ju kir brasškėse ir avietėse yra tų sėkliukių)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jūsų receptukai taaaip skaniai atrodo, kad ir aš nutariau išbandyti ledus :) tik noriu paklausti, vieni receptai kur kiaušinius ir grietinėlę reikia kaitinti kitus šaltus išplakti. Kuo skiriasi (del konsistencijos ar del ko kaitinama?). Bijau pasidaryti šaldyt kiaušinienę, tad šįsyk bandysiu paprastai :) ačiū už atsakymą

    AtsakytiPanaikinti
  11. kur yra kaitinama- ten skaitoma tikrų ledų gamyba ;) o kur tik išplakamair sušaldoma - šaldytu desertu ;) dėl konsistencijos - daug kas priklauso nuo naudojamų ingredientų ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails