2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Cannelés aux amandes - su migdolais

Po vakarykštės reanimacijos mano orkaitei - šiandien tiesiog palaima !!! Pagaliau galėjau iškepti kitą Cannelés variaciją - šį kartą su migdolais :)

Niam, dievinu migdolus, migdolų pudrą, karamelizuotus migdolus ir visokiausius kitokiausius ir tai ką galima iš jų pagaminti (pvz. garsieji macarons, dėl kurių iš proto kraustosi ko ne visas pasaulis kartu su manimi sudėjus... :) )

štai vaizdelis ką tik ištrauktos iš orkaitės kepimo formos :) Labai jau primena Cannelés su kondensuotu pienu , ar ne? ;) o..o gal ir ne...

Kadangi beviešint FR tuo pačiu prigriebiau ne tik kepimo formeles, bet ir išsvajotą išsapnuotą migdolų pudrą - tikrai nepasikuklinau su kiekiu :D (ech , pirmas bandymas namie pasigaminti migdolų pudros taip ir nepavyko...) tai štai, atsirado proga ją išbandyti šiame iš http://www.elleadore.com/ nužiūrėtame Cannelés aux amandes recepte :

Reikės:

* 300ml pieno
* 2 kiaušinių trynių
* 100 cukraus pudros
* 90 g miltų
* 50 g migdolų pudros ( kitaip : migdolų miltų)
* 2 valg. š. aliejaus
* 1 žiupsnis druskos

Gaminimas : 15 min
Kepimas : 45 min


Gaminame:

Kaitinimo inde pašildau pieną, tiesiog pieną be nieko :) Ech, nesusilaikiau ir įbėriau vanilinio cukraus ...

Kitame inde išplaku trynius su cukraus pudra, tada suberiu miltus ( masė gan kietoka gaunasi) , migdolų pudrą, truputį drukos ir gerai atsiraitojusi rankoves išmaišau.

P.s. recepte, deja, neradau kada reikia supilti aliejų, tad ilgai nesvarstydama supyliau į bendrą masę - masė kažkiek suminkštėjo.

Tada lukteriu, kol atvės pienas (reiktų pilti drungną) ir jį po truputį, kad neliktų gumulėlių, pilu ant masės - viską išmaišau.

Indą su paruošta mase sandariai uždengiu ir pastatau šaldytuve 24 val. ( Man gavosi kiek ilgiau, bet tai reikalo nesugadino visiškai )

Tiesa, kažkur prisiskaičiau, kad gerai būtų (turi įtakos pyragėlių iškepime) prieš supilant tešlą į kepimo formeles, jas atšaldyti ( tiesiog pastatyti į šaldytuvą kelioms valandoms), tą ir padariau :)

Kitadien, įkaitinu savo užsiožiavusią orkaitę ( pfu pfu pfu per kairį petį, mat dar lieka tradicinius iškepti šventėms) iki 180 °C ir pašaunu kepti 45 minutes ( na gerai, dar kokias 5 minutes ilgėliau dėl visa ko). Kai pyragėlių paviršius dailiai paruduoja, galima traukti iš orkaitės.

Na, šie pyragėliai kvepia kepant skaniai ir kyla panašiai kaip Canneles su kondensuotu pienu. Tik štai, skonis skirasi, vis tik migdolai savo vaidmenį čia puikiai atlieka :)

Šie pyragačiai yra gan sotūs, manau, būtų pasaka, jei juos aplieti kokiu šokoladiniu glajumi ir tada patiekti :)

Toks ne visai sausas, drėgmės turintis pyragaitis.


Foto iš arčiau : iškepė taip, kad net viršutinė plutelė atšoko vietomis - skanu. Atvėsusių pyragėlių išorė maloniai traški, o vidus drėgnas.

Ir beje, jei pastebėjote, recepte nėra nei gabalėlio sviesto, tai sakyčiau, gaunasi toks pusiau dietinis variantas :)

Ką gi, šie man labai patiko :) Aišku, vėlgi, tikrųjų Canneles (kur gi primins , čia juk variacijos :) ) neprimena nei skoniu, nei kaip atrodo viduje perlaužus pusiau. Sakyčiau, daugiau primena drėgnus keksiukus su migdolais. Niam. Niam.

Taip, prisipažįstu, esi beviltiška smaližė.... :)

o štai kas iš jų belieka gerai pasivaišinus prie arbatos, kavos, sulčių....


Skanaus !



Dabar eilė:

* Cannelés - dietiniai !!!

Čia toms ir tiems , kas dievina saldumynus, bet negali jų valgyti dėl visiems suprantamų priežasčių :)))

3 komentarai:

  1. AAAAAAAAAAAAAAAA
    AAAAAAAAAAAA
    AAAAAAAAAAAAAAAAAA
    BAIG TU ERZINTI SU TAIS SKANUMYNAIS

    :) :) :) :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Chi chi chi :) ką tu, aš dar net neįpusėjau :) juk dar reikia ir sūrius variantus išbandyti :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,

    norėjau paklausti, ar jau išbandėte kitus kanelių variantus? Vis laukiu rezultatų ir nesulaukiu :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails