2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

Cannelés Bordelais - pyragaičiai, verti nuodėmės

Sakyčiau, kad mano kulinarinės jėgos vėl sugrįžta su visu trenksmu, šį kartą pristatant nerealų desertą -pyragaičius : Cannelés Bordelais ( jų nepalyginsi nei su keksiukais, nei su spurgomis nė iš tolo....)


Tai prancūzų regiono Bordeaux specifiniai pyragaičiai, sakyčiau :) Daugiau istorijos rasite čia : http://www.cannele.fr/

Taigi, beviešint FR kaip gi neužlėksi į kokį prekybcentrį pasižiūrėti kaip kas ir t.t.t.

Šių Cannelés Bordelais kepimo formą nugriebiau tiesiog atsitiktinai - na patiko tiesiog, pagalvojau, puikiai pritaikysiu keksiukų kepimui. Netikėtai kitame prekybcentryje esančioje vietinėje kepyklėlėje (ech.... kaip aš dievinu jų Boulangerie ...)

... užmatėm panašius pyragėlius ir be abejo paragavom !!! Tai buvo kažkas nerealaus, išorė lyg karamelizuota ir traški plutelė, o vidus - šviesus, netikėtai drėgnas ir minkštas..mhhh ( net dabar užsimaniau jų, berašant šį pranešimą :)) )

                                                                         ***

Patikėkite manimi :  tai, ką dabar siūlo LT kavinukės ar kepyklėlės, savo išvaizda, skoniu, aromatu bei kvapu nė iš tolo neprilygsta šiems nepakartojamiems naminiams  Cannelés Bordelais - Taip kad greitai greitai atsiraitokite rankoves ir į virtuvę !!! ;)

                                                                          ***

Be ilgų įžangų pateikiu ir Jums šio įstabaus skonio Cannelés Bordelais receptuką :
(gaminau pagal Le Blog de Liligribouille , Gustave bei Recettes by Hanane rastus receptukus)

Kadangi čia skirta 12 -ai Cannelés Bordelais aš porcijas dvigubinau ir man gavosi net 34 ! ;)
o iš keturgubos normos išeina lygiai 56 didesni pyragaičiai :)


Reikės :

* 1/2 litro pieno
* žiupsnis druskos
* 2 kiaušiniai + 2 tryniai
* 3 val.g š. skystos vanilės (ekstrakto) ( galima pakeisti į vanilės ankštį arba cukrų)
* 1-2 val.g š. romo ( pačio geriausio galima juodojo)
* 250 g cukraus
* 50 g sviesto
* 100g miltų

* Cannelés Bordelais kepimo formos ( arba metalinės (būna vario , aliuminio) , arba silikoninės ) (jei tokios neturite, tokiu atveju tiks ir keksiukų ar kitų pyragaičių kepimo formelės ;) )
* sviesto formelių ištepimui
* rudojo cukraus formelių pabarstymui


į gan platų indą suberiu miltus ir cukrų be žiupsnį druskos ir gerai išmaišau.

tada į kaitinimui skirtą indą supilu pieną, įpilu vanilės ekstrakto bei romo (galima romo visai nepilti, bet patikėkite, skonis tikrai skiriasi : kur su romu , o kur be romo - išbandžiau praktiškai ;) ) ir pakaitinu pieną iki užvirimo.

tuo metu, kol pienas kaista, į miltų+cukraus mišinį įmušu kiaušinius ir trynius.

kitame kaitinimo inde išlydau sviestą.

kol sviestas lydosi, miltų+cukraus+ trynių+kiaušinių masę gerai išmaišau mediniu šaukštu.

tada į masę palaipsniui supilu išlydytą sviestą ir gerai viską išmaišau iki vienalytės vientisos masės.
dabar, kai pienas gerai užkaito ( kai indo pakraščiukuose pradeda matytis mažyčiai burbuliukai), jį dar karštą supilu ant masės ( vėlgi palaipsniui) ir maišau maišau maišau) Palieku, kad atvėstų...

Nenustebkite, jei Jums tešla pasirodys tokia skysta kaip lietinių tešla (manau, perpus skystesnė). Taip ir turi būti ! Ir geriau nieko nekeisti ( t.y. nedėti daugiau miltų ,tik lygiai tiek, kiek recepte nurodyta - mano patirtis - pati pirmoji partija dėl mano noro savavališkai kiek patirštinti tešlą iškeliavo tiesiai į šiukšliadėžę...)

Dabar vienas iš pagrindinių šio recepto niuansų - šią tešlą (uždengus indą) reikia palaikyti mažiausiai 1 h šaltai , o geriausiai būtų nuo 24 h iki 48 h šaldytuve ( beje, šią tešlą šaldytuve drąsiai galima laikyti iki 2- 3 dienų) , tiesiog per šį laiką tešla lyg subręsta vos vos sutirštėja ir Cannelés Bordelais žymiai geriau iškyla bei nuo to priklauso šių pyragėlių skonio sodrumas ;) ) O pvz. Dey cuisine tešlą siūlo laikyti min 12 h... Kitaip tariant: kuo ilgiau tešla "ilsisi", tuo geriau gaunasi šie pyragėliai ;)
Kitą dieną išimu indą su tešla - ją gerai išmaišau ( mat paviršius būna pasidengęs sviesto sluoksniu lyg putele -užtenka paimti šluotelę ir energingai paplakti arba dar paprasčiau suplakti mikserio pagalba)

Kepimas : įkaitinti orkaitę iki 260 laipsnių karštumo. ( jei kepama metalinėse formelėse ,tai galima ir karščiau,)

Dabar belieka paruošti kepimo formą : kiek domėjausi, tai geriausi (tie tikrieji pyragėliai) gaunasi kepant metalinėse (vario, aliuminio) formelėse , rezultatas: tolygiai karamelizuota plutelė ir gera iškepęs korėtas ir minkštas vidus, vienintelis jų minusas, kad vienos tokios metalinės formelės kaina prasideda nuo ~ 25 litų... ) bet iš jų yra sunkiau išimti - čia jau reiktų pasitreniruoti, tad pirmiems bandymams drąsiai galima kepti ir silikoninėse kepimo formoje ( kokią ir nusičiupau, bet jau pagavo nenumaldomas azartas išbandyti ir metalinėse :)))
Yra didelių pyragaičių formelės - jų matmenys : 5 cm diametras ir 5,5 cm gylis.
Taip pat yra ir mini formelės, kurių diametras būna 3cm - 3,5cm diametras ir gylis 3,5cm . Įsivaizduojate, koks skanumėlis yra šių mažyčių??? :)

Pirmą kartą kepdama aš ištepiau formeles sviestu ir, kaip pasiūlė viename kulinariniame tinklaraštyje Gustave , į kiekvieną formelę įbėriau po truputį rudojo cukraus. Bet tikrai nėra būtina tepti silikonines kepimo formeles ;)


Tešlos išpilstymas - kadangi jau pasitreniravau, tai atradau, kad patogiausia tokio skystumo tešlą supilti į matavimo indą su snapeliu ir tik tada supilstyti į formeles ( taip bus patogiau: neapsitaškys formos kraštai ir lengviau dozuoti)

Dar vienas niuansas : tešlą pilti į formeles ne iki pat viršaus, vos vos palikti kraštelių , kažkur 0,5cm kad liktų iki kraštelio - nes tešla kepdama kyla - tiesiog kad Jūsų pyragėliai "nepabėgtų" :))))

Kepimo laikas : kadangi tešla pakankamai skysta, o kepimo forma minkšta, tai aš ją iš pradžių perkėliau ant grotelių (beje, rekomeduojama kepant silikoninėje formoje, ją statyti būtent ant grotelių) ir taip kartu su grotelėmis įstačiau orkaitės vidurinėje pakopoje.

 Bet kadangi pyragėliai bekepant labai taškosi, vis tik geriau kepimo formas sudėti ant kepimo skardos - taip patogiau pastatyti į orkaitę nebijant kad netyčia kryptelėjus formelėms tešla išsilies.
5-15 minučių 250 laipsnių temperatūroje (geras ženklas, kai tešla formelėse pradeda virti - kunkuliuoja ir taip ji verda kažkur pusę kepimo laiko) , tada po 5-15 minučių temperatūrą staigiai sumažinu iki 160-170 laipsnių ( pagal receptą tai turėtų būti 180-190, bet manau, kad mano orkaitė tiesiog kaitresnė ir tas 10-20 laipsnių skirtumas labai jaučiasi) ir kepu ~50 ~60 minučių. Aišku, būtinai rekomenduoju sekti kepimo laiką, mat daug kas priklauso nuo pačios orkaitės - vienos vienaip kaista, kitos kitaip.... . Kažkur įpusėjus kepimo laikui, perkeliu groteles su pyragėliais į orkaitės apatinę (pirmą) pakopą.

Na štai, iškepusių pyragėlių paviršius nebekunkuliuoja (lyg būtų skystas kaip kad kepimo pradžioje) turi būti rusvai paskrudęs ( bet ne pertamsiausiai) dabar belieka luktėlti, kol šiek tiek atvės ( kažkur po 5 minučių jau galima juos judinti iš kepimo formelių)  ir tik tada juos išiminėti - tiesiog apverčiu kepimo formą, ir patys lengvai iškrenta , neprireikia per prievartą jų krapšyti:)

Vis tik šis receptas priskiriamas prie sudėtingesnių: reikia ypatingai atkreipti dėmesį į kepimo laiką ir temperatūrą - jei matote, kad pyragėliams dar kepti ir kepti, o jų paviršius jau per daug skrusta, tada verta sumažinti temperatūrą, skardą perkelti į orkatės apatinę pakopą ir t.t.t.


Ir štai, šie nepakartojami pyragėliai : išorė traški lyg karamelizuota, o vidus viliojančiai minkštas ir drėgnas! Vieną paragavus, rankos pačios siekia paimti dar vieną ...dar ir dar ... dabar jau suvokiu, kad šie skanučiai Cannelés Bordelais tapo vienu iš mano firminių ir, sakyčiau, dažnų kepinukų :)))



Kaip atskirti ar pyragėliai gavosi puikiai ar ne :


Iškepę pyragėliai - požymiai:
* gan tamsiai apskrudę
* paviršiaus plutelė standi ir traški.
* ištraukus iš kepimo formelių puikiai išlaiko savo formą ( nesugriūna/nesubliūkšta/nelinksta pusiau)
* perlaužus pusiau, vidus puikiai korėtas ir drėgnas.


Neiškepę pyragėliai - požymiai :
* gan šviesiai apskrudę
* paviršiaus plutelė per minkšta.
* ištraukus iš kepimo formelių po kelių minučių sugriūna, linksta pusiau ( neišlaiko savo formos)
* perlaužus pusiau, vidus nepilnai korėtas ir dažniausiai pats viduriukas būna per šlapias.

Galima valgyti ir šiltus ir vėsius ir šaltus - jie nuostabūs ! Bet patys pačiausi, skaniausi yra pilnai atvėsę ! Ragaujant tą pačią kepimo dieną, jie yra traškūs (geriausi yra tą pačią kepimo dieną) , o kitą dieną po kepimo jų paviršius tampa vos tąsesnis (ypač jei laikomi dėžutėje, jie gan greitai suminkštėja) - dievinu ir tokius, ir tokius !
Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje (geriau ne metalinėje) šaltai, ir max 24 val., o kito tipo canneles galima laikyti ir ilgiau ;)
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog taip :)

Skanaus ! ;)

Taip... dabar eilė:

* Cannelés Bordelais su kondensuotu pienu
* Cannelés Bordelais su migdolais
* Cannelés Bordelais su šokoladu
* Cannelés Bordelais su ožkos sūriu
* Cannelés Bordelais su sojos pienu ir ryžių miltais (be glitimų)
* Cannelés Bordelais dietiniai !!!
* Cannelés Bordelais su kokosu riešutu pienu
* Cannelés Bordelais su kokoso riešutais
* Cannelés Bordelais su kokosiniu Malibu ir žaliuoju laimu
* Cannelés Bordelais su kumpiu ( sūrus variantas)
* Cannelés Bordelais su sūriu ir dešra ( sūrus variantas)
*..... ( dar papildysiu :) )
*..... ( rasiu - papildysiu ... :))) )

203 komentarai:

  1. mmm... atrodo tikrai be galo, be galo skaniai. jau įsidėjau į gamintinų sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo super. Reiks išbandyt. Dabar tikrai teks įsigyti "tikras" formeles keksiukams :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip man patinka jūsų visi desertai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oooo kokie gražuoliai! Hmmm bet mano keksiukų forma metalinė-teflonu dengta. Nebus kažin problemų krapštant? Atrodo nuostabiai - tikrai tiesa, iš tų skystų tešlų nuostabaus purumo gaminiai gaunasi (iš paskutinių keksiukų tai sužinojau :D ).

    AtsakytiPanaikinti
  5. Merginos, iš visos dūšios rekomenduoju išbandyti ;) tuo lab, kad receptas nėra iš pačių brangiausių ;)

    Savaitgalio rendezvous - patikėk, jų skonis dar geresnis už jų vaizdą !


    Lady Cherry, bandyk tiesiog su tuo ką turi po ranka, nes galima ir lygiose kepti, ir mažose pvz. madlenų. Taip geriausiai, kai yra tikroji kepimo forma, bet mes, lietuvės, juk tokios orginalios manau tikrai kažką surasim pritaikyti ;)

    Sainara, labai smagu sužinoti ,kad patinka IRRI desertai ! ;)

    Indre, dėl metalinių formelių, kad gerai iš jų išsiimtų, reikia nepagailėti sviesto ir gerai ištepti formeles ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Patiko. Vaje, kaip patiko. Labai skaniai aprašei juos, vargeli, noriu čia ir dabar :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. duonosirzaidimu, uf, net palengvėjo po tamstos komentaro ;) vis sukau galvą gal per daug info vienu metu "prifarširavau", gal per sudėtingai ...

    P.s. kaip tik baigiau kepti canneles bordelais, tik kiek kitokius ( su kondensuotu pienu) tai jaučių rytoj surašysiu naujus pastebėjimus :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na ok - ryt bandysiu kažką panašaus - tik teks pritempti receptą :D kaiušinių namie 3 (bet dideli, tai gal nieko?) o romo tikrai neturiu - kas geriau saldus vermutas ar vyšnių spiritas? Sviestas keistas kepinių margarinu irgi gal nesugadins labai reikalo? Kepsiu keksiukų formoje...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Indre, super ;) jie verti to ;) Aišku, geriausia nenukrypti nuo recepto, bet eksperimentuoti - tikrai smagu ;) manau, neturėtų būti labai didelio skirtumo kokio dydžio kiaušiniai , niu kad 4 būtų ;) Dėl alkoholio, tai manau jis įtakoja skonį, tad kaip dėl vermito ar likerio tai sunkiai ką parekomenduosiu ;) kažkur teko rasti ,kad romą pakeičia apelsinų žiedų vandeniu ;) Na kad be romo jie skanutėliai irgi - čia faktas! Beje ryt kepsiu didelę partiją, teks būrį pavaišinti :)

    Lauksiu atsiliepimų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na ką, susigundžiau ir aš :) Užsimaišiau tešlą, stovi dabar šaldytuve. Labai tikiuosi, kad skaniai gausis, nepaisant to, kad čia parduotuvėse tesugebėjau rasti ne itin gilias a la keksiukų formeles, bet ir tos net nebanguotais krašteliais :( Na bet, yra kaip yra...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Agne, manau viskas bus ok ;) dėl skonio, tai hmm mano keptų canneles jau paragauti 3 ragautojai ir jiems patiko :)Štai dar šį savaitgalį dar būrys ragaus (kaip tik dabar kepu pirmą iš trijų partijų) Bet kokiu atveju lauksiu atsiliepimų apie šiuos išbandytus pyragėlius.

    AtsakytiPanaikinti
  12. P.s. o kas dėl kepimo formelių, tai beieškant receptų teko matyti ir lygiose formelėse, ir štai tokiose: http://media.paperblog.fr/i/231/2319052/canneles-L-1.jpeg iškeptus cannelés ;) Taip kad pirmyn ;) beje, dabar pati susigundžiau išbandyti lygias keksiukams skirtas kepimo formeles tiesiog palyginimui :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ohhh, atrodo fantastiškai. Įsivaizduoju skonį, niaam :) Mano fantazija skonį piešia kažkuo panašų į vanilinio pudingo, kurį neapsakomai mėgstu. Įrašau šitą genialų receptą į artimiausių planų sąrašą :) Dėkui už tokį išsamų aprašymą!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ech nepavyks šią savaitę pagaminti - po valandos į darbą ir neatsirado laiko užmaišyti tešlą (kai virtuvė ne šalia tai kelia nepatogumų :/ ). Teks apsiriboti kokiais keksiukais, kur smaukst pauskt ir viskas. Bet butinai isbandysiu kita savaite, kai bus laisvos dienos ;) kaip maciau ir keksiuku formose visai neblogai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kaip jau minėjau kito pranešimo komentare, pagal šį receptą gaminti canneles bordelais išėjo paasakiškai skanūs :) Žinai, peržvelgiau visus Tavo receptų skyriaus įrašus, galiu pasakyti tiek: esi tikra gurmanė! Receptai kupini naujų vėjų :) Smagu, kad nebijai eksperimentuoti ir atradinėti naujus delikatesus :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Indre -, joo kai virtuvė vietoje tai tikrai patogu- na kai išbandysi brūkštėlk kaip sekėsi -tikrai smalsu sužinoti kam patiko, kam ne kodėl ir t..t.t., o jei dar būtų kas ją tvarkytų po mano nusiaubimų... chi chi chi

    Ieva -, agam, mėgstu kažkaip kitaip, nekasdieniškai smaguriauti ( oi kai paš jau prisismaguriavau :)) ) kažko paprasti receptukai ne taip traukia kaip beribės naujų kitų šalių virtuvių paslaptys :)))

    AtsakytiPanaikinti
  17. Bandžiau ir aš, viską atlikau (atrodo) teisingai ir tešla stovėjo šaldytuve gal parą :)
    Įdėjus į orkaitę, kepiau taip kaip reikėjo, ir baigus kepti, išjungiau karštį ir palikau atvėsti. Po kiek laiko pažiūrėjus pamačiau, kad gražieji subliuško ;/// Kame problema?
    Žinoma, pirmas blynas prisvilęs, skonis pasakiškas, bet kokia problemėlė? ;/

    AtsakytiPanaikinti
  18. Artesania,

    tikrai nieko blogo, jei jie kažkiek sukrito iškepus, tai normalus rei6kinys ;) ypač kepant šiuos tradicinius canneles brodelais ;)

    Pabandyk pavarijuoti su temperatūra : pvz. ant karštos kokių 250 C kepti 10 min, o pot to sumažinti iki kokių 170-160 C ir kepti 50-65 min ;)

    P.s. jie man skaniausi kokių 2-3 dienų pastovėjimo - tada atsikandus patį pyragėlį matosi toks jo vidaus korėtumas ... mmmhhhh.. Aišku, jų aromatas pats pačiausias yra pirmos dienos. kaip tik dar turiu trejetą užsislėpusi :))))

    AtsakytiPanaikinti
  19. Ačiū už atsakymą :) Pabandysiu dar kartelį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Jie ziauriai skanus... Komplimentai prancuzams. Aciu labai uz issamiai aprasyta recepta. Tikrai labai padeda ir uzdega naujiems isbandymams :D. Pirmas mano blynas ne toks jau ir prisviles isejo. Matyt visos orkaites yra skirtingos, as kepiau virs valandos ir gailiuosi, kad pagailejau dar net ilgiau pakept. Manau, kad kepti reikia baigti, kai pavirsius jau visai nebejuda. Bandysiu dar karta tikrai tikrai, netgi vienoj prof.virtuves irankiu parduotuvej maciau tas formeles ;-).Aciu aciu ;-D

    AtsakytiPanaikinti
  21. InKi, joo, jie nerealūs :) odėl kepimo laiko tai iš ties reikia žiūrėti pagal savo orkaitę, pvz. maniškei reikėjo sumažinti temperatūrą 20 laipsnių, nei siūlo receptuose ir puikiai pavyksta ;) O baigti kepti reikia, kai jų paviršius apskrusta ir matyti lyg plutelė (tikrai nebeturi burbuliuoti ;) )

    AtsakytiPanaikinti
  22. Pyragėliai tikrai fantastiški! Buvau nusiteikusi šiek tiek skeptiškai, nes dažnai receptų pateikėjos pervertina rašydamos, bet šie tikrai verti nuodėmės, paskutinį kartą valgydama tiesiog galvojau „Dievo palaima“. Visiems, kas ragavo, be galo patiko! Ačiū už puikų receptą! Gal yra dar kokių nors tokio nepakartojamo skonio?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Aura,
    labai smagu, akd patiko ;) Tiesą pasakius teko išgirsti įvairių nuomoniųa pie šiuos pyragėlius ( vieniems nepatinka, kitiems patinka... kiek žmonių, tiek ir skonių ;) )
    patikėk, tikrai yra , štai vieną stalčiuje laikau paslėpusi, jau foto visos yra (dar nuo Velykų...) tik reikia truputį laiko, kad viską sukrauti į blogą ;) o ten tai kalorijų bomba bet nerealu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki,

    mačiau įdėta naujų šitų nerealių pyragaičių receptukų, bet kodėl atsidaro ant jų paspaudus tik nuotraukos?..

    Beje, aną kartą neužsiminiau, jog pyragėliai kepdami labai iškyla, bet vėliau man jie kažkodėl subliūkšta, kas gali būti ne taip? Net kepant tai įvyksta, o ne jau iškepus...

    AtsakytiPanaikinti
  25. Aura, ką konkrečiau turi omenyje?

    na patys pyragėliai jei kažkiek subliūkš - nieko tokio, tai turėtų būti, na jei jau labai sukrenta, tada temperatūroje problema slypi : pvz. bus per aukšta sumastei greitai sumažinti ir voila ;)

    AtsakytiPanaikinti
  26. O silikoninės formos 260 laipsnių atlaiko?
    Standartinės tai iki 230...

    AtsakytiPanaikinti
  27. Eimantai, ant mano įsigytų silikoninių formų pažymėta, kad iki 260 laipsnių ir tikrai atlaiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Sveiki,
    bandau jau kelinta Jusu recepta - visi labai nuostabus! :) Nusprendziau butinai isbandyt sita (tesla jau para kaip saldytuve), bet noriu iskepti Cannelés Bordelais kepimo formoje, o ne keksiukiu popierinese formelese. Buvau visuose didziuosiuose prekybos centruose Vilniuje, bet niekur tokio neradau... Ar galetumet pasidalint kur pirkote sia forma Lietuvoje (arba kur galetu buti)? Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  29. [zTc], kiek domėjausi canneles formelių galima įsigyti ir LT ,Kaune, Arevitosiranga.lt : http://www.arevitosiranga.lt/?cat=products&group=1 kodas : SF059
    (mini) ir normalaus dydzio : SF050 ;)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Silikoninių formelių yra ir Vilniuje, parduotuvėje scilis http://www.scilis.lt/1/product/2147/
    Ten nedidukė parduotuvytė įvairių virtuvės reikmenų, o ši forma kainuoja berods 34 Lt.

    AtsakytiPanaikinti
  31. kepiau situos stebuklus gal jau 10 kartu. Man jie super. Bet labai sunku pataikyti ir laiku juos isimti. Viena akrta islipa per krastus,kita karta kaip tik neiskyla... Dar vis nepagaunu kaip juos gerai iskept. Bet bet kokiu atveju skonis buna super :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. taip pat ir Sangaidoje (Vilnius) yra šių formelių ;)

    Rasa- jie lepūs pyragaičiai , su charakteriu, bet skanumas neišpasakytas :)))

    AtsakytiPanaikinti
  33. Šį savaitgalį bandžiau pirmą kartą kepti šiuos pyragaičius, bet kažkas nesigavo, išorė lyg ir panaši, tik labai kieta tokia stipriai "susikaramelizavusi" gavosi, o viduj tešla kaip kremas (custard cream) pasidarė, bet nesigavo tos "korėtos" tekstūros kaip pas jus paveiksliuke. Gal temperatūros neatitaikiau?..

    AtsakytiPanaikinti
  34. Giedre, taip, čia bus dėl temperatūros, nes viduje turi prakepti ;) bet tuo pačiu išlikti minkštutėliai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Labas. Šiandien kepiau Canneles Bordelais. Nesigavo. Išorė superinė, kol kepė, atrodė purūs, išėmiau-subliuško, pasirodo vidus neiškepęs. Kodėl? Temperatūra netinkama, o gal per skystą tešlą padariau? Beje, kepat naudojant viršutinio-apatinio kaitinimo elementą ar naudojant karštą orą?

    AtsakytiPanaikinti
  36. Agne, manau, kad bus dėl temperatūros arba per trumpai kepėte ;) šie pyragaičiai gan lepūs - reikia šiek tiek laiko, kol pritaikai savo orkaitę jų kepimui ;)

    tešla turi būti tokia kaip lietinių blynų tešla - t.y. skysta - tikrai ne tiršta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  37. Nu jau tikrai, kad lepūs ... :))) O dėl orkaitės? Kokį elementą naudoti geriau?

    AtsakytiPanaikinti
  38. vardan gero rezultato tikrai verta kiek pasikankinti ;)

    dėl kepimo - tai pas mane visada įjungta iš viršaus ir apačios + vetiliatorius ;)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Laba diena, norejau paklausti ar kas nors bandet siuos skanestus kepti mini orkaiteje? Planuoju ja isigyti, tad idomu ar sie lepus skanestai gautusi ir mini orkaiteje, gal kazkas megines:) laukiu atsakymu:)

    AtsakytiPanaikinti
  40. canelle, pačiai dar neteko šiuos pyragėlius bandyti kepti mini orkaitėje. Manau, kepant tokioje orkaitėje teks kažkiek pasikoreguoti kepimo temperatūrą ir laiką ;) O gautis tie jie gausis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  41. Oho, šaunuolė, taip išsamiai aprašei :) vis atidėliojau jų gaminimą, iki kol tavo įrašo neperskaičiau - gaminsiu, liuks! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  42. Mindaugai, dar nekepei jų ??? negali būti :DDD o šiaip tai čia nerealus gėris, štai praeitą savaitę teko 96 vnt. iškepti - proga buvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  43. Sveiki, kepiau cannelles keleta kartu bet man jos visiskai neparudavo gavosi labai sviesios, nors ir pabarsciau cukrum ;)

    AtsakytiPanaikinti
  44. Benedikta, gali būti kad temperatūra per žema? arba reiktų kiek ilgiau pakepti ;) o jos būna iškepusios ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viduje buna tikrai iskepusios ir pavirsius kol kepa atrodo apskrudes bet kai isimi sonai visai sviesus. Kepu virs valandos apie 180 laipsniu. ;D

      Panaikinti
  45. Benedikta >, tada išbandykite dar vieną gudrybę pailginkite (kai temperatūra 250 laipsnių) pirmas 5 minutes iki 10-15 min. priklausomai nuo Jūsų orkaitės kaitrumo ;) Arba pirmas minutes kepkite kaitresnėje orkaitėje , t.y. 270 laipsnių. Canneles turėtų labiau būti apskrudusios ;) Taip pat ištepkite trupučiu sviesto net ir silikonines kepimo formas. Tai irgi suteikia didesnį apskrudimą.

    AtsakytiPanaikinti
  46. Sveiki, aciu labai uz patarima, dariau ir viskas gavosi puikiai, kaip ir norejau ir apskrudo, ir buvo iskepusios viduje.
    Dekui!

    AtsakytiPanaikinti
  47. Benedikta, džiaugiuosi, kad viskas pavyko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Laba. Man gavosi skanus, bet pavirsius toks tasus, kaip irisas :) siaip labai skanu. Tik vat ar vidus turi dregnas buti, ar pusdregnis ar koks tiksliau. pas mane gerokai dregnas gaosi :) nors kepiau gal 1,5val..

    AtsakytiPanaikinti
  49. ir dar, beveik visa kepima jie nekunkuliavo, o "kvepavo", na taip pavirsius karts nuo karto pasipucia, nusileidzia..tai ar taip buna ar ne?:))

    AtsakytiPanaikinti
  50. Ruta, kuris paviršius? pagrindas? turėtu būti traškus karamelis sluoksnis -neminkšta ;) Pyragėlių visas paviršius ir pagrindas suminkštėja tik kitą diena po kepimo ;) Pyragėlių vidus turi būti neperskystas/ne perdrėgnas - t.y. turi būti toks korėtas ir purus- t.y. iškepęs ;)

    AtsakytiPanaikinti
  51. Pyragėliai pirmas 5- 10 minučių privalo užvirti,t.y. tešla turi kunkuliuoti/burbuliuoti, o likusį kepimo laiką - jų paviršius kepa lyg banguojančiai ( pasikelia ir nusileidžia) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  52. tai pradzioj viskas ok, vire kunkuliavo, pakilo graziai. tada kai jau pamazinau temperatura- po biski pradejo bliuksti, bet vis kaip ir kilnodavosi virsus iki pat kepimo galo.aprudo graziai, tik paciam gale,labiau parudo krastai, o vidus toks ibliushkes. Ir toks pavirsius tampoma karamele gavos, pagrindas tai butu nieko gal, bet cukraus jauciu per daug iberiau :) tai va, nezinau ka cia ne taip padariau :/ gal pradzioj ilgiau ant 260 pakept?kol prades ruduot svelniai? dar liko puse teslos, tai ryt bandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  53. Pagal visus požymius panašu, kad bus nepilnai iškepę, nes tąsios karamelės paviršiaus iškepus tikrai neturi būti ;) Pabandykite sužaisti su orkaitės temperatūra - atiderinti, mat vis orkaičių kaitrumas yra skirtingas , tai įtakoja ir kepimo laiką ;) Galite pirmas minutes pailginti nuo 5 min. iki 10-15 min., o vėliau gerokai sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ;) Ir būtinai stebėkite, kad nepradėtų svilti - nes tai irgi labai įtakoja cannelių skonį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  54. Sveiki, sakykit, o cukraus kiekį recepte galima kiek pamažinti? ar pamažinimas gali įtakoti apskrudimą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. drugeli, esu bandžiusi sumažinti cukraus kiekį juose - tai man asmeniškai trūko to saldumo. Bet Jūs galite bandyti mažinti ;) ne, cukraus kiekio sumažinimas neįtakos pyragaičių apskrudimo.

      Panaikinti
  55. Dėkui už atsakymą, na,pabandysiu kitą kartą kepant įdėti bent 20-30g mažiau cukraus, nes man kiek per saldu buvo, nors kas žino, gal iškepus ne tokius saldžius, būtent ir truks to saldumo :D
    Tiesa, dar porą klausimų, pyragėlius kepiau ryte, t.y. 9h, kuomet atvėso - buvo traškūs, žodžiu - tobuli, bet traškesys vakaro nesulaukė, grįžęs vyras jau gavo paragauti suminkštėjusių, kiek tąsių pyragėliu. Ar čia taip ir turėjo būti? maniau, kad traškesys išliks ilgėliau.
    Na, kaip bebūtų, man labai patiko ir kepimą būtinai kartosiu dar ne kartą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Eksperimentai- jei tik negaila produktų ir laiko- visada yra gerai ;)

      tą pačią dieną kepti canneles išlaiko savo traškumą, kitą dieną ( o ypač laikant dėžutėje) jie kiek suminkštėja. Bet čia jau skonio reikalas , nes maniškiui priešingai, patinka labiau kitą dieną po kepimo. Gali būti , kad jie nebuvo pilnai iškepę ( su nepilnai iškepusiais taip ir yra), jei dar tą pačią dieną tapo tąsūs (to neturėtų būti).

      Panaikinti
    2. Na tikrai jūsų pyragėliai atrodo pasakiškai! Būtinai ieškosiu parduotuvėje tokių specialių formelių ir tada bandysiu juos kepti namuose. O kokia turėtų būti dujinės viryklės temperatūra?

      Panaikinti
  56. O jeigu kepat iš kelių normų, tai ir "žaidžiat" kelias valandas su tom kanelėm ar formelių daugiau turit?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pačioje pradžioje turėjau tik vieną silikoninę 12 -ai, tada taip, tam reikėjo daugiau laiko skirti. Dabar kepu iš karto 2-ose - tai susitaupo laiko. Na, tuo atveju, kai vasarą teko kepti 99 vnt., tai užėmė pusę dienos :D

      Panaikinti
  57. Labai skanios kanelės, puikus receptas ;)))) tik turiu vieną klausimą - kepant jos tiesiog išlipa is formelių (to išlipimo jau nebepavadinčiau iškilimu...)
    Ką daryti kad jos taip neišliptų? nes paskui nevisada sulenda atgal į formeles, taigi skonis gaunasi puiokus, bet išvaizda tikrai ne ta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patinka ;) Kas dėl tešlos išlipimo" -reiktų mažiau pilti tešlos ( tešlos pilkite tiek, kad iki pačio kraštelio liktų 1 cm), tada ji tikrai "neišbėgs lauk" o tik pakils max iki pat formelės kraštelio,o vėliau gali kiek nusileisti. Dar tai gali būti dėl pačios kepimo temperatūros - t.y. per karšta ;)

      Panaikinti
  58. Aciu uz tobula recepta, tikrai viskas gaunasi, ir skanu. Kartais tesla viduje truksta korėtumo, lyg sulipusi būtų, bet vis vien be galo skanu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad patiko !!! Jei pyragėliuose nėra korėtumo, lyg košelė - vadinasi pyragėliai nepilnai iškepę ;) Kitą kartą pabandykite pareguoliuoti temperatūrą ir kepimo laiką ;)

      Panaikinti
  59. Sveiki, dar nebandžiau kepti jų, bet jau bręsta šaldytuve:) Ant silikoninės formos parašyta max 230 laipsnių temperatūra. Galvoju, kas nutiks formai, kai temperatūrą padidinsiu, arba kas nutiks canelems, jei kiek ilgėliau pakepsiu prie 230?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, manau, viskas bus gerai ;) nes ne visų orkaičių kaitrumas yra vienodas ;) Tik žiūrėkite, nesudeginkite jų ;) Dėl kepimo formos, pravartu laikytis nurodytų rekomendacijų (geriau nedidinti temperatūros)

      Panaikinti
  60. Isbandziau bet geriausiai gaunasi kaip 125g miltu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad atradote savo miltų kiekį ir viskas gaunasi ! Aš tešlos niekada papildomai netirštinu ir puikiai su 100 gr. išeina ;) Na bet čia matyt, ir nuo pačių miltų rūšies priklauso ;)

      Panaikinti
  61. Pirmą karta kepu šitus cannellius, spirga dabar orkaitėj. Ant max temperatūros kepiau 15min, apskrudo virsus, tikiuosi neperdaug. Bet kaip idomiai, nors palikau nepripiltas formas apie 1cm, bet man jie kaip grybai isaugo po 4cm virs formos :D
    http://images16.fotki.com/v388/photos/9/1721079/11833188/IMG329-vi.jpg

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sveiki, iš tiek kiek daugokai iškilę jūsiškiai ;)

      Panaikinti
    2. ir man taip pat iškyla, išeina kaip grybai tokie...

      Panaikinti
    3. ir man taip pat :( iskilo ,o paskui subliusko :(

      Panaikinti
  62. Visgi nesigavo man šį kartą pyragėliai, bandysiu rytoj dar, gal mažiau pakaitinsiu pradžioj. Sudegė, išlipo kažkaip mistiškai iš formos, o kai išėmiau pamačiau, kad formoj labai mažai pyragėlio, nepasidengė karamelės sluoksniu, subliuškę kažkokie išėjo, kai išėmiau, žodžiu praščiau gavosi nei pirktiniai, bet nenuleidžiu rankų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kokioje temperatūroje kepėte, nes labai nuo orkaitės priklauso - taip pat aš keptu naudojantis orkaitės funkcija "viršus-apačia" su vėjeliu. Dar gali būti, kad buvo perplakta pati masė.

      Panaikinti
  63. Labai čia aš daug komentuoju :D, bet radau youtube, kad kai taip atsitinka kaip man, po 15 minuciu kepimo, reikia istraukt skarda, apgnaibyt ir sukisti pyragelius atgal i forma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, nė karto neteko taip apgnaibyti pyragėlių, juos kepant ;) - o jų esu tikrai nemažai kepusi ;) bet galite pabandyti ;) arba tiesiog tešlą maišykite šluotele palengva, o ne mikseriu ;) Plius įtakoja temperatūra tokį pyragėlių iškilimą.

      Panaikinti
    2. Maisiau su ranka, neplakiau. Jie net ne tai kad iskilo, o tiesiog islipo is formos, nes kai isemiau, tai formoj jie buvo ne iki apacios. Reiks bandyt kazkaip temperatura derint ir bandysiu kaip sakot su vejeliu funkcija naudot. Be to pas mane man atrodo neuzvire tesla, del to taip ilgai ir kaitinau ant maximumo, laukiau kol uzvirs, bet tik kvepciojo ir kilo ir del to sudege turbut, gal su vejeliu greiciau ikais ir uzvirs.

      Panaikinti
    3. aha, tada "šuo pakastas" bus temperatūroje, nors šiaip tai jie gan lepūs šie pyragiukai, bet kai pavyskta atitaikyti - tada gaunasi iš ties superiniai ! O tešla visgi turėtų užvirti , manau dėl to toks korėtas vidus ir susidaro bei iškepa ;)

      Panaikinti
    4. aha, tada "šuo pakastas" bus temperatūroje, nors šiaip tai jie gan lepūs šie pyragiukai, bet kai pavyskta atitaikyti - tada gaunasi iš ties superiniai ! O tešla visgi turėtų užvirti , manau dėl to toks korėtas vidus ir susidaro bei iškepa ;)

      Panaikinti
  64. Siandien vel kepiau, kai islipo sukisau atgal. Per ziopluma siek tiek per daug sukepinau, bet siaip gavosi labai skaniai, karamelizuotu virsum, skaitau kad beveik pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. smagu, kad beveik pavyko ;) dar pasipraktikuosite ir gausis idealūs !

      Panaikinti
  65. Nuostabus tie caneliai. Seniai turejau tuperware silikonine formele ir niekaip neradau kaip pritaikyti. Kai radau si recepta tiesiog dziugavau nes butent tokio skonio ir tikejausi. Gavosi is pirmo karto! Gal cukraus kiek daugoka... Bet mano formeles mazos o ijas rudojo cukraus gal padauginau? Niekada nemegau gaminti desertu bet tos caneles ir visi jusu desertai mane "veza". Kas tik ragavo visiems patiko, otai buna retai...islepinau tuos gurmanus namuose... Sekmes kuryboje as jusu fane Rasa

    AtsakytiPanaikinti
  66. Kastone, puiku ! dėl cukraus, tai aš jo nemažinu (kalbu apie cukrų į tešlą), dedu tiek kiek nurodyta. ;) Džiaugiuosi, kad mano receptukai Jums praverčia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  67. Velykom isbandziau. Skonis pasakiskas:)Kepant man ir "vire" ir graziai skrudo, bet issipute ,kaip grybai, nors nepyliau iki virsaus, palikau apie 1cm. Kame klaida?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o tai išlipo iš kepimo formelių ? ar kaip ? nes jie ir turi pakilti ;)

      Panaikinti
    2. taip, išlipo iš formelių:) Išėmus patogiau buvo statyti antraip. Jie išsipūsdavo,kai sumažindavau temperatūrą. Kepiau canelių formoje. Vieną canelę kepiau ipylus tik pusę formos, bet ir tai dugnas issipūtė. X failai kažkokie :)

      Panaikinti
    3. Jau ketvirta karta kepu, visa laik islipa, net ne tai kad issipucia, bet gryn islipa, jau pries tai rasiau, reikia mazdaug penkiolika minuciu nuo ikepimo sukist graziai juos atgal.Paziurėkite sita video http://www.youtube.com/watch?v=26yVwQsnOhs

      Panaikinti
    4. Kiek teko kitur dometis, tai pagrindine tokio stipraus issikelimo/issiputimo/islipimo - per daug oro tesloje. Stenkites neplakti teslos, o maisyti/trinti, taip pat pries dedant i saldytuva, paciam saldytuve stovint ir pries kepant lengvai saukstu padauzyti per inda, kuriame laikote tesla arba per pacias formeles jau supilscius - oro burbuliuku bent dalis pabegs is teslos :)

      Panaikinti
  68. Rassa, bandykite varijuoti su temperatūra ;) Kas svarbiausia, kad jų tekstūra būtų nesulipusi o korėta ;)

    Anomine, na man ten dyvų dyva :D aš niekada taip neištraukinėju ir jų netasau - neprireikia, nes jie kaip pakyla (lipa lauk) taip kepimo pabaigoje būna nusileidę ir pilnai iškepę ;)

    AtsakytiPanaikinti
  69. labai skanus, siandien gaminau pagal Jusu recepta! Tiesa formeliu beieskant isvazinejom puse miesto ir neradom, bet skonis nuo to nenukentejo :)

    AtsakytiPanaikinti
  70. Formeliu oficialus pavadinimas "bordelais" :) ivedus i google: silikonines formos bordelais, tikrai rasit ne viena pardaveja :)

    AtsakytiPanaikinti
  71. Laba diena, turiu klausimuka, jei kepciau šį skanumyną tose mažose formytėse(naudojant 3.5x3.5 cm formeles), kaip reguliuoti kepimo temperatūrą? Ar jau sumažinus temperatūrą vis tiek kepti apie valandą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kepimo laikas nesutrumpėja, t.y ~ 1 val. ;) aišku, galite bandyti sutrumpinti iki 40 min, bet bet kokiu atveju geriau visą kepimą stebėti ;)

      Panaikinti
  72. sveiki,
    nezinau kodel, bet man gavos labai sviesus, per daug iskilo, subliusko isemus, ir ne koretas vidus, o sulipes gavosi... ir tiek, kiek recepte parasyta cukraus ideti, per daug saldus gavos... :(
    ikaitinau orkaite, (indukcine)
    kepiau silikoninej formelej.
    po 6 min pakeiciau temp iki 165.. ir jie man labai kilti pradejo. kepiau valanda..
    esu nusivylus gauti rezultatu.. :( o man jos taip patinka.(is parduotuves) deja, labai brangu uz viena tiek moketi..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kazin ar buna orkaites indukcines, kiek zinau tik virykles. As dariau viska kaip surasyta, pradzioj 250 15min, o tada 190 valanda. Po pusvalandzio perkeliau zemiau. Mini formeles uzteko 50min (vietoj valandos), o didelem uzteko valandos.Zodziu viskas liuks, labai liuks. Aciu irri !!! Dieviškas skonis ;)

      Panaikinti
  73. na pabandysiu ir as tu stebuklinguju kanele bordele,labai jau vilioja,tik bijau,kad gali nepavykti is pirmo karto- gan sudetingas gamybos procesas.Tad palinkekite man sekmes ;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. patik4kite, ten nieko sudėtingo, ypač te6los paruošime. kur visas sudėtingumas būtų - tai tik temperatūros bei kepimo laiko suderinime ;) Žodžiu, sėkmės, viskas puikiai pavyks !!! ;)

      Panaikinti
  74. mmm,atrodo skaniai,verta pameginti,nors gamybos technologija ir nepaprasta.palinkekite sekmes.

    AtsakytiPanaikinti
  75. Sveiki,paruosiau tesla ir padejau i saldytuva iki rytojaus.Taciau apziurejau savo orkaite ir o siaube -ten tik iki 250 karscio!!!Na kazin kaip gausis. Nekantriai laukiu rytojaus:-)Labanakt.

    AtsakytiPanaikinti
  76. Sveiki, tešla užmaišyta, už dviejų parų kepsiu:) klausimėlis: ar orkaitėj įjungti vėjelį ar kokią kitą specialą funkciją? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indre, aš orkaitėje visada esu įjungusi funkciją : viršus-apačia su vėjeliu ;)

      Panaikinti
    2. Ačiū už atsakymą, aš irgi visada tik taip ir kepu :)

      Panaikinti
    3. Dariau iš dvigubos porcijos, tad užmaišytos tešlos dar tikrai daug, o dvi partijos po 8 iškeptos. Pirma partija nepavyko, antra - nuostabu.Formelės silikinonės (Krinona), orkaitę įkaitinau iki 235C (formelės iki 230C išlaiko). Formelės pateptos sviestu, pabarstytos cukrumi. Kepiau 15 minučių, užkunkuliavo tešla, sumažinau iki 180C, kepiau virš valandos, viršus rudas, dar vos vos juda (čia ir buvo klaida sustot jas kepti). Atidariau orkaitės dureles, palikau palaipsniui atvėsti orkaitėj, už dešimt minučių ištraukiau, o jos - sukritusios. Šonai ir viršus gelsvi, apačia apskrudus. Perpjovus tikrai per drėgnos, nekorėtos (keptas custard, bet canneles juk nevisai tokios). Išorė labiau lipni, guminė, nei traški. Nusprendžiau kepti antrą partiją kitaip. Įkaitinau iki 230C, formeles patepiau sviestu, pabarsčiau cukrumi. Įdėjau kepti - 20 minučių, po to sumažinau iki 210C ir kepiau apie 8 minutes, po to 190C-195C apie 1 valandą 10 minučių, gal net ilgiau. Buvo tikrai viršus apskrudęs ir tamsus, bet vidus nekunkuliavo. Pravėsinau kaip ir praeitą kartą, išėmiau iš formelių. Tolygiai apskrudo nuo viršaus iki apačios. Palyginau aukštį su praeitų, apie centimetru aukštesnės. Pjūvis - korėtas, drėgnas. Skonis - išorė traški, minimaliai tąsi, o vidas tirpsta burnoje. Paragautos atvėsios, ragausiu ir rytoj, kad įvertinčiau, ar subrendo per naktį, stebėsiu, ar išliko paviršiaus traškumas. Dėkui už receptą, o visiems, kurie ryžosi gaminti canneles siūlau neišsigąsti, jei nepavyks iškarto. Vis dėlto kepimas silikoninėse, vario ar aliuminio formelėse yra visiškai skirtingas, reikalauja skirtingos temperatūros, jau neminint, kad orkaitės 'meluoja'. O taip : )

      Panaikinti
  77. sveiki visi ,dėkui už receptą ir instruktažą gaminau ,bet man jie, net nežinau teisingai kaip pasakyti ,kaip šitas gaminys ar patiekalas šeip sau ,tiesa sūnui labai patiko ,man kažko nelabai gal reikėtu paragaut kitu pagamintų kad susidaryti aiškesni vaizdą bet gal dėl to kad man labiau patinka visokie biskvitinei su kremu ,bet džiaugiuosi kad išbandžiau recepto aprašymas čia pateiktas labai išsamus buvo nesunku dėkui blogo šeimininkei :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sveiki, taip, ne visiems patinka šie pyragaičiai ir tai yra labai natūralu ;) dar priklauso nuo to, kaip sėkmingai pavyko juos iškepti. o jie tikrai neprimena įprastus biskvitinius su kremu. Bet kokiu atveju, labai smagu, kad išbadėte receptą ;)

      Panaikinti
  78. Sveiki :)

    Noriu pamėginti iškepti šį gardumyną, tik iškilo klausimas dėl kepimo laiko, jei naudosiu mažytes formeles ~3cm pločio. Ar jas reikia kepti tiek pat laiko ar trumpiau?

    AtsakytiPanaikinti
  79. Aprašyta viskas taip smulkiai ir aiškiai kad negali nesigauti ;) Vakar pati kepiau gavosi idealiai ! Apkepė puikiai ;) Dėkui už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  80. Man sudege, viska dariau pagal recepta? Gal galit pasakyt kas netaip?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lukai Ko, vadinasi buvo per aukšta kepimo temperatūra, reikia stebėti kaip kepa ir jei dega- perkelti skardą į apačią, arba kepti žemesnėje temperatūroje. ;)

      Panaikinti
  81. Ačiū už puikiai patiektą Rp, taip viskas detaliai surašyta (kaip ir visi kiti RP :) )
    Tešla vakar užmaišyta, jau baigia bręst, po pusryčių eisiu kept. Prisiduosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  82. Kanelės jau iškeptos, gavosi SUUUPER :) Kepiau mažose kanelių formelėse, atrodo gražiai, skonis vaizdui nenusileidžia. Išorė traški (gal net per traški, nes kiek esu valgiusi tai jos tokios minkštokos :) )o vidus korėtas. Kepiau 10min 250Ctemp, 25min 170C, tada dar 25min apatinėj pakopoj 170C. Dar tiek Kanelių vienu metu nesu valgius, visgi perkant jos laaabai brangus malonumas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad viskas puikiai gavosi ! O tikrai taip, namie gamintos ir gardesnės ir ekonomiškiau gaunasi ;) tik kad jų neišeina mažai suvalgyti :DDD

      Panaikinti
  83. Na ka susigunžiau ir aš šiaip ne taip gavau silikonines mini formeles :) tešla užmaišyta vėsta tuoj keliaus į šaldytuva :) laukiu rytojaus ....,,

    AtsakytiPanaikinti
  84. Dar vienas klausimas :) jeigu aš kepsiu mini tai koks turėtu būti kepimo laikas juk ju tūris mažesnis tai ir iškepti turėtu greičiau ar ne taip ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne visai, kepimo laikas nesutrumpėja, tiesiog stebėkite kaip kepa ir pagal tai koreguokite kepimo trukmę ;)

      Panaikinti
  85. Ačiū už receptą, nupirkau Guardini 24 mini bordelais formą, užmaišiau tešlą, tokia skysta gavosi, kad net juokas ima :) dariau viską pagal receptą, perskaičiau visus komentarus, ryt vakare bus 24 val. kaip tesla ilsisi ir manau, kad pasiseks iškepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  86. Caneles pavyko :) kepiau šiandien po 48 val laikymo šaldytuve.iš vienos porcijos išėjo 3 formelės po 24 mažas caneles,
    ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  87. Sveiki, bandome jau kelinta kart iskepti jusu kaneles. kazkodel pripylus pilna silikonine formele mases, rezultate iskepa perpus mazesnis pyragelis- kodel taip gali nutikt? taip pat galai suskrude o vidurys sviesus.... ka darome ne taip?

    Pagarbiai, A&R

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėl perplaktos tešlos taip gali nutikti, taip pat kepimo temperatūra įtakoja. Bet kad perpus mažesni, tai įdomu , dažniausiai iškepa tokio aukščio kiek tešlos buvo pripilta į kepimo formeles ;)))

      Panaikinti
  88. Sveiki,

    As kepiau viska pagal recepta.. ir man nieka snesigavo... kaip gaila.. zinau, kad jie laabai skanus. Man sudege, visa laika burbuliavo.. ir rezultate gavosi skysta karamele sudegus... :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gaila, kad nepavyko, čia bus dėl per didelės kepimo temperatūros ;)

      Panaikinti
  89. Nesigavo... Kol kepiau krksiuku formose, viskas buvo ok, nusipirkau mazutes 3,5 cm krinonos formeles ir tada kazkas nutiko: pradejo lipyi is gormos, siaubingai iskilo, dugnas liko tuscias, vidus sausas, o kepiau taip pat, kaip ir keksu formose: 10 min 250 temp (nors formos leidzia max230), tada 25 min 165 temp 3 pakopa ir 25 min 165 temp 1 pakopa, naudojau karstas oras 3d funkcija (pas mane nrs virsus apacia+ventiliatorius, yra tik virsus apacia). PATARKIT, prasau, kokiais nustatymais bandyt kepti, nes as turiu jas ismokt, labai labai noriu, kad gautusi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš mažose formose kepu visad, dar nebuvo, kad nesigautų.
      Kepu visada vidurinėj pakopoj. 15 min 250C, tada dar apie 50 min 180C su vėjo funkcija.
      Bandykite dar kartą!

      Panaikinti
  90. išejo puikus keksiukai ir iš sugyžusio pieno, kuri nenorejau išpilti lauk

    AtsakytiPanaikinti
  91. man niekas neburbuliavo kepant su sutrauktu pienu i varske ir iskepe gerai

    AtsakytiPanaikinti
  92. As be vejo kepiau virsus ir apacia ir gerai gavosi, su veju reiki mazesnes temp, nes prisvyldavo man kiti kepiniai

    AtsakytiPanaikinti
  93. Padekit! Palikau apie 1cm iki virsaus kai pyliau tesla, bet bekepant nerealiai iskilo pyrageliai, net garsus juokas paime, tai patikekit :) ka galejau padaryti ne taip? O sitaip stengiaus.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kas nutiko tiksliau? isbego lauk tesla? tada gali buti,kad tesla buvo perplakta ( reiktu palengva ismaisyti) arba ipilti dar maziau teslos I formeles.

      Panaikinti
  94. Labai skaniai atrodo, mastau pasigaminti. Kilo klausimas: Iš to ingredientu kiekio, kuri surasete skiltyje "Reikes" gaunasi 12 ar 34 Kaneliu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Is nurodyto produktu kiekio gaunasi 12 vnt. normalaus dydzio pyrageliu ;))

      Panaikinti
  95. Bet is kurgi orkaites iki 270 laipsniu! pas man maximaliai 230... Bet bandysiu, kas belieka :)

    AtsakytiPanaikinti
  96. Ar tikrai 3 valgomu saukstu vanikes ekstrakto reikia? Man kazkaip didokas kiekus atrodo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, tikrai tiek ir reikia. ;) Jei Jums atrodo per daug, mažinkite kiekį.

      Panaikinti
  97. jei neturiu sviesto, ar tiktų kepinių margarinas? gal teko bandyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Deja, margarino iš vis nenaudoju nei valgymui, nei kepiniams . Aišku, yra pabandžiusių ir pavyko. Pati rekomenduočiau sviestą naudoti, o ne margariną. ;))

      Panaikinti
    2. ačiū už atsakymą. pasitelkiau kantrybę ir sulaukiau sviesto :)
      tešlą brandinau nepilnai parą, apie 18 val. pirma partija šiaip sau. dalį kepiau kanelių formose (deja, tik 6vnt), kitą dalį keksiukų. vaizdas nepalyginsi - kanelių formoje kepusios kur kas žavesnės ir apetetingesnės. deja, vidus liko požalis. kol migdžiau vaiką, vyras išsigando, kad padegsiu namus ir pradarė dureles, likus 20 min kepimo, nes kanelės atrodė l.apskrudusios. bet vidus likos žalokas :( na, bandau 2 partiją, tikiuosi sėkmingesnę.
      p.s. skonis vis tiek nerealus. pirmąsias puoliau ragauti dar šiltas (norėjau apžiūrėti vidų), tai išsigandau, kad nieko gero, nes paviršius atrodė tąsus, o vidus skystas. bet kai atvėso, reikalai pagerėjo. bet vis tiek, kepimo dar joms trūksta :(

      Panaikinti
    3. tiesa, romo netruėjau, tai įpyliau šlakelį amareto :p manau, reikalo nepagadino....

      Panaikinti
  98. sveiki, o sakykit ar piena ir sviesta pilat is karto karstus ar atvesinat iki tam tikros temperaturos ?:)

    AtsakytiPanaikinti
  99. Laba diena.prisiruosiau issikepti canelliu ir beskaitant gamyba iskilo klausymai.
    1.ar silikonines formas galima patept su teptuku lydyta sviesta?
    2.ar iberus rudaji cukru taip ir palikt ant dugno ar pavartyti forma kad tolygiai pasiskirstytu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, jei silikoninės formos, tai įprastai jų nebetepu riebalais.

      1. manau, gali kiek pakeisti skonį, jei turite omenyje ghee sviestą.
      2. nebūtinai. užteks tik įberti. Bet ir to cukraus nebūtina barstyti, jis gali suteikti daugiau traškumo ir vėliau (pilnai atvėsus) tąsumo/kietumo.

      Panaikinti
  100. Sveiki,niekaip nesuprantu kodėl kanelės iš formelių išlipa pasidaro dvigubos.

    AtsakytiPanaikinti
  101. nusipirkau mažųjų kanelių formą. 1 kanelės dydis: skersmuo – 3,5 cm, aukštis – 3,5 cm, formoje yra 18 kaneliu. Gal galėtumėte patarti, koks turėtų būti mano mažųjų kanelių kepimo laikas? Kokį orkaitės režimą naudojote: ventiliatorius ar “viršus apačia”? Iš anksto dėkoju už pagalbą. Niekada nesu kepusi šių pyragiukų, tad nenoriu nusivilti…

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mažas kaneles galite kepti taip : 6 minutes 240°C (arba 8-10 min. 210°C ). tada sumažinate iki 180°C ir paliekate kepti dar 45 min (arba 50min. 160°C) . Iškepusias kaneles palikite atvėsti formelėse. Orkaitės režimas : "viršus-apačia" Iš ties labai daug kas priklauso nuo pačios orkaitės. Sėkmės ir skanaus ;)

      Panaikinti
  102. Aciu uz recepta. Siandien kepiau, isejo tobulai skanus pyragaiciai.
    Mano formele visai mini kanelems, tai kepiau trumpiau. Isejo mazuciukai, vieno kasnio.

    AtsakytiPanaikinti
  103. Gaminau pagal si recepta, gavosi dievisko skonio Kaneles ;) negaliu atsivalgyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  104. labai ačiū už tokį išsamų visokių gudrybių pasidalinimą!!!! Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
  105. Kepiau palaikiusi 1 val- gavosi puikiai. Kai palaikiau 12 val šaldytuve, kepant pūtėsi kaip bandelės... Įtariu rūgimas gavosi :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tešla negalėjo prarūgti, nebent produktai (pvz. pienas- bet ir tai matytųsi jį užvirus) buvo nešvieži. Tešlos laikymo šaldytuve trukmė vistik turi įtakos kepinių skoniui.

      Panaikinti
  106. Sveiki. Labai išsamus jūsų receptas, ačiū! Tačiau, turiu bėdelę, išorė ir stovis iškepus gavosi tobuli, tačiau vidus nebuvo toks korėtas kaip tikėjausi :( Jis buvo šiek tiek korėtas, o pats likęs vidurys beveik priminė košelę. Atrodo viską dariau teisingai, sumažinus karštį orkaitėje kepiau paie 1h, išoriškai atrodė tobuli, tačiau viduj iškepti trūko laiko ar ko, nelabai suprantu, kodėl nesigavo man tas viduriukas :) Dabar dar kartelį susitaisiau tešlą, kepsiu dar kartą ir mėginsiu ;>

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bandykite vis kitą temperatūrą bei modeliuokite kepimo laiką. Šiuo atveju, kepimo laiko galėjo pritrūkti, taip pat dėl temperatūros.

      Panaikinti
  107. Sveiki, kepu 6 kartą, bet iki tobulumo dar toli, su temperatūrom žaidžiau, kilnojau iš viršaus į apačią,,, ir susiduriu su viena problema, kanelių viršus tiksliau 1/3 jų gaunasi toooks gumins, kita dalis gerai. Niekaip nesuprantu dėl ko, ar gali būti dėl miltų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vadinasi nepilnai iškepę. Miltų kokybė irgi turi įtakos.

      Panaikinti
  108. Sveiki, gal zinote koki pyrago recepta, skoniu bent truputi primenanti kaneles?:)

    AtsakytiPanaikinti
  109. sveiki, aciu uz recepta labai skanios canneles, man isejo is pirmo karto, o paskui pradejau ir eksperementuoti , man nesublogini nei miltu naudojau ir aukstos kokybes ir zemesnes,ir neskiriau ir tryniu o dejau trys pilnai kiausinio, ir iskart kepiau nelaukus kol mase atves vienu zodziu man super.o del orkaiciu galiu tik tiek pasakyti , pas mane 220 ir toliau eina grilis tai as ant 220statau veliau mazinu kaip jau recepte parasyta180 ir viskas liuks,nei karto neislipo tesla lauk . dar syki aciu uz recepteli

    AtsakytiPanaikinti
  110. Kepiau pirmą kartą ir man nesigavo korėtas vidus. Bet neaišku ir dėl tešlos: šaldytuve stovint sviestas atsiskiria ir sukietėja, supylus į formeles jis taip pat iškyla į paviršių (nors tešlą išmaišiau), tada pradėjus kepti jis išsilydo ir tešlai užvirus ir pakilus sviestas išbėga (gerai, kad šį kartą į skardą), nors 1 cm formelių palikau neužpildytą.Taigi sviesto tešloje neliko, jis išbėgo ir pradėjo degti. Patarkite, kaip elgtis. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. LLaura, ištraukus tešlą iš šaldytuvo gerai ją perplakite plaktuvu ar rankomis šluotelės pagalba. Tada sviestas vėl persimaišo su tešla. ;) Žiūrėkite dėl orkaitės temperatūros, jei vidus gavosi perminkštas o išorė per daug apskrudusi. ;)

      Panaikinti
  111. Sveiki , gal bandet kas daryti tešla is miltų be gliuteno ir pieno be laktozes?

    AtsakytiPanaikinti
  112. Sveiki,kepiau ir iskilo problema,jie man issipute, o paskui subliusko ir susitrauke,gavosi prarade forma,kas gali buti ne taip?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Greičiausiai bus dėl temperatūros, neužteko laiko iškepti viduriukui, todėl pyragėliai prarado formą.

      Panaikinti
  113. Sveiki. Man labiausiai idomu, kas apsprendzia, ar sumazinti temperature po 5 ar 15 minuciu? Jau po 2 minuciu mano cenelles pradeda kunkuliuoti, dar po 5 min jau matau, kad sonai ruduoja. Koks zenklas turi buti, kad mazinti temperatura? Ar islaikyti taip verdant 15 minuciu ar trumpiau? Aciu. Vaida

    AtsakytiPanaikinti
  114. Sveiki,
    Man idomu, kas apsprendzia, ar 5 ar 15 minuciu kepti aukstoje temperaturoje? Kokie pozymiai rodo, kad laikas sumazinti laika? Mano canelles mazos kepa metalinese formelese ir jau po 2 minuciu pradeda kunkuliuoti. Dar po 5 minuciu as jau pastebiu parudavusius krastelius. Tad klausimas, ar jau galima mazinti karsti ar kepti ilgiau aukstoje temperaturoje? Kas ten turi pasidaryti, kad mazinti? Aciu. Vaida

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai tešla pradeda kunkuliuoti, tada sumažinate temperatūrą. Geriausia stebėti savo orkaitės kaitrumą ir pagal tai reguliuoti kepimo laiką. Kanelės metalinėse formelėse kepa truputį kitaip. Tad jei pastebėjote, jog pradėjo ruduoti krašteliai, verta sumažinti temperatūrą.

      Panaikinti
  115. Sveiki as turiu maza forma ten ju gal 18 gaunasi. O kaip tada su kepimo laiku? val nebus per daug?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tokiu atveju (kai yra mini kanelių formelės) reiktų pakoreguoti kepimo laiką, nes kitu atveju jie būna perdžiūvę.

      Panaikinti
  116. kovo men.pasiulymuose jau yra tupperware silikonines canelliu formeles.

    AtsakytiPanaikinti
  117. "5-15 minučių 250 laipsnių temperatūroje"

    Kažkokias įdomias silikonines formas turite. Ant maniškių nurodyta kepti ne aukštesnėje nei 230 oC

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, ant mano turimų nurodytą tokia maximali temperatūra. O Jūs kepkite 230 ;)

      Panaikinti
  118. Pagaliau ir aš iškepiau. Beje ir su 230 pavyko puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  119. Sakykite, o iš tiesų reikia 3 valg. š. vanilės ekstrakto? Peržiūrėjau šūsnį receptų, juose dedami ne valg. š., o iki 3jų arbat. š...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, tiek ir reikia, nes naudojamas naminis vanilės ekstraktas, gaminamas iš romo ir vanilės ankščių. Jūs galite ir mažiau pilti ;)

      Panaikinti
  120. Norėjau pasiteirauti, o kodėl kepant kanelės susitraukia perpus? ką blogai darau?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kiek tešlos pilate į formeles? jei tiek kiek reikia, neturi susitraukti iki pusės.

      Panaikinti
  121. Norėjau paklausti, ar galima romo įpilti vėliau. Kai jau tešla brandinasi? Pradėjau daryti tešlą, o gi žiūriu, kad romo visai nelikę namų bare. Šį vakarą pastačiau aušti, ryt reiks permaišyt, gal tada kaip tik galima įmaišyti tą romą? Ar gerai gaunasi ir be jo?

    AtsakytiPanaikinti
  122. O kiek siulytumet pilti romo ekstrakto?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei naudojate naminį vanilės ekstraktą su romu, tai reikia pilti 3 valg.š. ;)

      Panaikinti
  123. Pažadėjau , kad būtinai parašysiu jums atsiliepimą :) Kanelių gamybos eiga aprašyta tiesiog tobulai, viskas tikrai labai aiškiai išdėstyta ir jūsų dėka šie skanumynai dabar mano vyro mėgstamiausi :D Ačiū, kad pasidalinote.
    Loreta

    AtsakytiPanaikinti
  124. O sakykit ka blogai darau jeigu lieka sijoneliai ( nelygus pyrageliai pastacius)...ir kodel jie iskyla kepant 5 min 250 laipsniu...o paskui pakrenta...bandziau ir 10 min...vistiek tas pats....paskui perjungiu i 170 laipsniu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėl itin aukštos temperatūros. Pavarijuokite su temperatūra. Labai daug kas priklauos nuo pačios orkaitės kaitrumo.

      Panaikinti
  125. Man kanelės gavosi sausos, nors vidus turėtų būti drėgnas.Gal žinote ką blogai darau?

    AtsakytiPanaikinti
  126. Sveiki.kepiau pirma karta isejo viskas tobulai.Siandien kepiau antra karta is dvigumos normos ir ka jus manot? Pirma partoja ziauriai susikaramelizavo o vidus zalias.kaltinau ventiliatoriu, antra partija naudojau tik virsu/apacia ir mazinau temp vel vidus visiskai zalias po valandos nors forma tobula.kas gali but ne taip?

    AtsakytiPanaikinti
  127. Eisiu ieškot formelių. Kur jų būna?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dabar šių formelių rasite praktiškai bet kuriame prekybos centre ;)

      Panaikinti
  128. Kepiau šiandien ir aš! Vyrui sakiau, kad dabar valgysim daug nepavykusiu Caneliu, kol išmoksiu kaip daryt... išmokau iš pirmo karto! Ačiū už išsamų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  129. Sveiki,
    Kokius miltus geriausia naudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, beriu įprastus Malsenos kvietinius miltus , aukščiausios rūšies, 550 D ;)

      Panaikinti
  130. Kepiau ir as kaneles. Virsus karamelizavosi, sonai kaip ir ok, bet viduriukas sukrites lyg butu nedakepe. Kepiau pagal recepta. Vienu metu tik susipainiojau i laika paziurejus atidariau anksciau manydama kelti jas i apacia. Ar tai galejo tureti itakos?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails