2010 m. vasario 17 d., trečiadienis

Guminukai - bandymas nr. 2 : Želinukai su mangų nektaru

Antras dublis guminukų gamyboje :) Šį kartą irgi bandžiau su agar-agar milteliais ir rezultatas toks pats, tik žymiai geriau, nes sirupą pakeičiau tikru mangų nektaru !

Receptas lygiai toks pats kaip iš pirmojo bandymo tik cukraus dėjau perpus mažiau ir įbėriau dvigubai daugiau agar-agar miltelių bei 1 valg.š. citrinos sulčių ;)

Smagu, tai kad šiuos saldainukus galima valgyti vos po keliolikos minučių - su agar-agar tikrai labai greitai sustingsta masė ;)

Privalumas tas, kad šie želinukai labai lengvai išimami iš formelių , nereikia ilgai jų iškrapštinėti - užtenka tik vos vos spustėlti formelės dugną iš apačios ir saldainukai patys iškrenta.

Pavadinčiau šiuos saldainukus dietiniais - jie tikrai gaivūs ! Greitai susikamtomi želiniai saldainukai skoniu primena vos vos saldstelėjusius mango gabaliukus :)
tiesą sakant, manau, kad cukraus galima visai nedėti, pilnai užtenka pačių magų nektaro saldumo.


Vietoje mangų nektaro drąsiai galima naudoti per kurias kitas sultis ar nektarus vengiant citrusinių vaisių. ;)

Skanaus ;)

5 komentarai:

  1. niu taip skaniai atrodo.. mmm.. reiks butinai daryti, nes mes taip pat dievinam tokius skanestus :) o kur gauti agar-agar miltelių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. agar-agar miltelių turėtum rasti Skonio studijoje, čia Vilniuje Basanavičiaus g-vėje ;) arba pabandyk Delonoje ( irgi Vilnius, prie Holiday Inn, sankryžos link Kalvarijų turgaus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na kaip įdomiai! Būtinai reiks išbandyti..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Miele, drąsiai ;) aš štai vė parsitempiau mango nektaro, bandysiu su želatina tuos pačius gaminti - žiūresim kas gausis šį kartą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš mėginau su želatina - visai geri gavosi ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails