2011 m. spalio 15 d., šeštadienis

Cookies Neiman Marcus : bandymas nr.1

Nuorodaaha, tai pirmie mano kepti amerikietiški cookie'iai :DDD

Receptų yra tokia galybė, kad teko ilgokai rinkti pagal kurį išbandyti ... ir šį kartą pasirinkau :

receptas adaptuotas pagal Le Hamberber et le Croissant


- 114 g minkšto sviesto
- 220g miltų
- 1 didelis kiaušinis
- 200g rudojo cukraus
- 3 val.g š. paprasto cukraus
- 1/2 arbt. š. sodos
- 1/2 arbt.š. kepimo miltelių
- 1/2 arbt. š. druskos
- 2 arbt. š. vanilės ekstrakto
- 1 1/2 arbt.š. tirpios kavos Nescafe
- 360 ml šokolado lašelių

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę 120-140° C
Giliame inde sudėti minkštą sviestą. suberti paprastą ir rudą cukrų ir išsukti iki vienalytės kreminės masės.( ~ 30 sekundės su elektriniu mikseriu).
Įmušti kiaušinį , supilti valinės ekstraktą ir vėl plakti 30 sekundes.

Virš kito giliaus indo persijoti miltus, sodą bei kepimo miltelius ir įmaišyti į sviesto/cukraus masę.
Lėtai išmaišyti iki vientisos masės. ( ~ 20 sekundžių su mikseriu)
Suberti tirpią kavą, druską ir šokolado lašelius ir viską per maišyti mentelės pagalba.
Masė gaunasi minkšta ir vienalytė.

Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių . Ledų šaukšto pagalba arba paprasto valgomojo šaukšto pagalba ant kepimo popieriaus sudėlioti mažus tešlos gabaliukus, paliekant tarp jų 2-3 cm tarpus ir jų paviršių šiek tiek priplojant.

Pastatyti kepti ~15-25 min. iki sausainių krasštai pardės dailiai ruduoti. (kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės)

Palikti šiek tiek atvėsti, tada perkelti ant grotelių.






Komentarai:

* nuostabaus skonio, gan kaloringi cookie'iai
* skaniausi kitą dieną - tada taip nesijaučia sviesto, mažiau riebesni - žodžiu: pilnai subrendę ;)
* kadangi šį kartą pamiršau 20 g miltų mažiau, kitą kartą darysiu nieko nekeisdama ir žiūrėsiu koks bus rezultatas.
* taip pat manau, kad juos truputį perkepiau, tad kitą kartą juos kepant trumpinsiu kepimo laiką.
* itin trapūs, su subtiliu kavos prieskoniu ir pakepusiais šokoladiniais lašeliais.
* šiuos sausainius galima laikyti ilgą laiką metalinėje dėžutėje- norint išsaugoti jų trapumą, arba sandarioje dėžutėje- jei norisi minkštesnių.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails