2011 m. spalio 14 d., penktadienis

Tofu (sojų sūrio) ir cukinijų apkepas

visada norėjau išbandyti sojų pupelių sūrį tofu , būtent minkštą tofu. Kietą jau esu išbandžiusi ir sakyčiau visai patiko !!!

Receptų su minkštuoju tofu yra iš ties nemažai : tiek saldžių (pyragai, desertai, kremai, triufeliai, ledai ir t.t.t.) , tiek ir nesaldžių. Šį kartą pasirinkau nesaldų variantą : tofu ir cukinijų kyšas, nors pati pervadinau į apkepą.

Receptas adaptuotas pagal EGGS & MOUILLETTES


Tofu (sojų sūrio) ir cukinijų apkepas

2 asmenims:

- 2 pailgos siauros jaunos cukinijos
- 300 g minkštojo tofu ( sojų sūris)
- 1/2 arbat.š. tarkuoto muskato riešuto
- 2 kiaušiniai
- druska pipirai
- sauja tarkuoto Parmezano sūrio

Gaminimo eiga:


Nuplauti ir griežinėliais supjaustyti cukinijas.
Keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepti cukinijas iki jos šiek tiek apminkštės. Gardinti druska ir pipirais.

Giliame inde sudėti minkštą tofu, įmušti kiaušinius, įberti saują tarkuoto Parmezano sūrio ir tarkuoto muskato riešuto. Viską labai gerai išplakti šluotele arba mikseriu.

Kepimo formą ištepti alyvuogių aliejumi ( vos vos) sudėti apkeptas cukinijas ir ant viršaus užlieti paruošta tofu mase.

Pastatyti kepti ~30- 40 minutes orkaitėje , įkaitintoje iki 200-240 ° C.




Komentarai:

* tofu specifinio skonio visai nesijaučia.
* apkepas gavosi saldaus prieskonio, nos jokio cukraus nedėta ( toks įspūdis, kad cukinijų griežinėliai ant dugno kiek pakepė ir lengvai karamelizavosi)
* sakyčiau gavosi lengvas omletas su cukinijomis
* kitą kartą pasirinkčiau gerokai mažesnę kepimo formą (kad apkepas būtų aukštesnis) ir cukinijas supjaustyčiau kiek storesniais griežinėliais.
* puikus variantas tiems, kas negali vartoti pieno produktų ( tokiu atveju visai nedėti parmezano sūrio)

Skanaus ;)

3 komentarai:

  1. Seguo il tuo blog anch'io con piacere
    ciao

    AtsakytiPanaikinti
  2. IRRI, ar minkštas tofu tai tas "Silken" supakuotas tetrapakiniame indelyje?
    O kur perkate kietą ir kas gamintojas? Esu valgiusi japonų restorane Paryžiuje "deep fried" tofu su aštriu padažu, tai labai patiko, tačiau Vilniuje parduotuvėse neteko matyti natūralaus skonio tofu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Zivile, minkštą perku iš Prismos , ten pat ir kieto natūralaus randu ;) natūralaus tofu galima rasti ir sveikų produktų parduotuvėse.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails