2011 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Salame al Cocciolato - arba kitaip tinginys....

Visiems labai gerai žinomas desertas.... elementarus receptas...

šį kartą gamintas pagal : ...vos ne tai ką randi savo šaldytuve ir spintelėje... :D


reikės :

* 2 pokelių "Selga" sausainių šviesių
* 100 g juodojo šokolado
* 50 g sviesto
* 1 indelis kondensuoto saldinto pieno
* 1 gera sauja skrudintų lazdyno riešutų



* maistinės plėvelės
* cukraus pudros


Sausainius sutrupinti/sulaužyti į stambesnius ir smulkesnius gabaliukus.
Kaitinimo inde sudėti sviestą, šokoladą, supilti kondestuotą pieną - kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant iki viskas ištirps, taps vientisa masė.

Gautą šokoladinę masę supilti ant trupintų sausainių, įberti saują riešutų, viską gerai permaišyti.
Sukrėsti į šaldymo formą, ištiestą maisto plėvele.

Pastatyti pilnai sustingti šaldytuve (visai nakčiai).

Išimti iš šaldymo formos, nuimti maistinę plėvelę, gausiai apibarstyti cukraus pudra.

Supjausyti piršto storumo riekelėmis.






Komentarai:

* visiškai paprastai ir super greitai paruošiama
* patinka tuo, kad nėra kietas it akmuo, o toks maloniai pominkštis - lengva supjaustyti
* kadangi naudotas juodas šokoladas (ne mažiau nei 65 % kakavos), tai gavosi ne persaldus
* galima dėti ir kitus riešutus : migdolus, graikinius, makadamijas (su šiomis turėtų gautis įdomaus truputį sūraus prieskonio)

Skanaus ;)

7 komentarai:

  1. Oi, koks elegantiškas tinginys :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražus tinginys. Australijoje jį irgi saliamiu vadina :)
    Kitą savaitę kaip tik reikia gaminti saldumynus vienam renginiui, tai labai laiku man priminei apie tinginį :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurga, dėkui ;)
    Asta, aha,žinai, ir man pačiai kažkaip dailiau skamba šokoladinis saliamis nei tinginys ;)Nors vaikystėje jį vadinome tiesiog siurprizu. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus receptas, man labai patiko :) Mėgstu juodą šokoladą, patiko, kad nereikia daug sviesto ir kad tinginys išeina minkštutis :) Dėkui už receptuką ir super fotkes :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Stefania, grazie ;)

    Živile, tikrai taip, dėl sviesto kiekio ,jo tikrai nereikia dėti labai daug, kad gautųsi skanu ;)
    dėl minkštumo, tai nevisiškai minkštas gaunasi (aš jį šaldytuve laikau) užtad tokį supjaustyti -vienas malonumas ;)Smagu, kad patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Irri, pasirinkau tavo recepta Valentino vakarui uzsdaldint. Ziuresim kas gausis :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails