2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Špinatų soufflé

Iš ties - paprasta kaip dvi kapeikos : :)

receptas adaptuotas pagal Protéines Gourmandes

2 asmenims:

Reikės :

* 200 g šviežių špinatų ( tyrės gaunasi ~ 130 g)
* 3 kiaušinių
* druskos
* maltų pipirų
* malto muskato riešuto

Orkaitę įkaitinti iki 200- 220°C karščio.

Špinatus nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu. Sudėti į keptuvę ar puodą, įpilti truputį vandens ir kaitinti iki špinatai suminkštės / sukris.

Apvirtus špinatus sudėti į kiaurasamtį, nusunkti susidariusį skystį. Palikti pilnai atvėsti.

Špinatų tyrę pagardinti druska, pipirais ir maltu muskato riešutu - viską permaišyti.

Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių.
Kiaušinių trynius sudėti į prieskoniais pagardintą špinatų tyrę - viską gerai išmaišyti.

Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų. Sukrėsti špinatų/trynių plakinį ir mentelės pagalba atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus.

Paruoštą masę sudėti į kepimo indus ir pastatyti kepti ~30 minučių, iki soufflé pilnai pakils / išsipūs.
Patiekti nedelsiant.




Komentarai:

* labai lengvai suvirškinamas patiekalas.
* vietoje kiaušinių galima naudoti tik jų baltymus.
* greitai paruošiamas
* galima varijuoti ir su kitomis daržovėmis , pvz, kaip tarkuota cukinija arba morka ir pan. (jas reiktų kiek apvirti)
* galima patiekti kartu su šviežių daržovių salotomis.


Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. Nuostabus receptas! būtinai įtrauksiu į favoritus :) Ačiū už idėją

    AtsakytiPanaikinti
  2. damdinner, aha, mane jis sužavėjo savo 2 ingridientais ! Prašom, į sveikatą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. oh aš tik dabar pamačiau šitą gėrį - trečia diena iš eilės naršau Tavo blog'ą; dabar ieškau idėjos sausainukų transportavimui tinkamų ir manau kepsiu tą naujausią variantą Migdolinių šokoladinių.. tik ar cukraus pudra tiktų vietoj rudojo cukraus...?
    o kiek idėjų radau daržovinių!!!! aaaa :) kaip faina!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Keistai paprasta, o taip čia gėris tik tiek kad labai jau greitai susivirškina, reikia ko nors šalia, kad sočiau būtų - ar tai liesa mėsa, ar žuvytė... :))) Smagu girdėti , kad randi idėjų ;)
    matai, aš daržoves labai mėgstu :) Dėl tų sausainėlių - manau gali naudoti ir paprastą cukrų vietoje rudojo, tiesiog rudasis cukrus yra saldesnis ir turi specifinį prieskonį. Beje, dėl cukraus: natūralus tai daiktas pasirodo, kaip ir bet kuris cukrus (ar kokoso, ar runkelių ,ar palmių) skaitoma, kad cukrus vienas gryniausių produktų, jo grynumas skaičiuojamas n- šimtosiomis procento dalimis : 99, 9999999 % ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails