2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Tofu ir juodojo šokolado mousse'as

Šį kartą minkštasis tofu puikiai pasitarnavo ruošiant šį lengvą desertą. Taigi, dar kartą įsitikinau, kad šis produktas puikiai tinka ir saldiems ir nesaldiems patiekalams gaminti. Dabar labai maga iš saldžių receptų su minkštuoju tofu išbandyti : kokį nekaltą chesscake'ą ar trapius sausainėlius, trufelius, ledus.... o iš nesaldžių - blynelius, sluoskniuotį su daržovėmis, įvairias tartas ar mini flan'us užkandžiams ... :)

Receptas adaptuotas pagal clea cuisine.

* 300 g minkštojo tofu

* 100-150 g juodojo šokolado (ne mažiau 65 % kakavos)

* 2 valg. š. sojos pieno (arba vandens)

* 1 valg. š. vanilės ekstrakto

Juodą šokoladą su sojos pienu ištirpinti inde , įstatytame į vandens vonelę ( bain-marie).

Giliame inde sudėti minkštąjį tofu, supilti išlydytą šokoladą, supilti vanilės ekstraktą ir išmaišyti, išplakti mikseriu ~ 5 min. , kad masė taptų kuo puresnė, oriškesnė.

Sudėti į indelius, ir pastatyti šaldytuve nakčiai. (12 -ai valandų).

Patiekti vieną , su baltojo šokolado drožlėmis, su praline ar skurdintomis karamelizuotomis migdolų plokštelėmis.








Komentarai:

* itin lengvai ir greitai paruošiamas ganėtinai sveikas desertas.

* visiškai nesijaučia tofu skonio.

* puikus, dietinis mousse'as be jokio sviesto ir kiaušinių.

* kas nemėgsta juodojo šokolado, drąsiai galima naudoti ir pienišką šokoladą.

* papildomai, kad suteikti mousse'ui traškumo, galima į vidų įmaišyti pralin'o (karamelizuotų smulkintų lazdyno riešutų).

* taip pat galima įdėti 1-2 šaukštus rudojo cukraus arba klevų sirupo - dėl didesnio saldumo.

Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. super :) šito jau noriu. Nes pati dariau va tokį, labai patiko.
    http://rutuliukovirtuve.wordpress.com/2009/04/18/pyragas-su-tofu/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rūtuliuk, joa, gėris tas tofu... beje, labai panašus pyragiukas jau laukia savo eilės :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails