artėjant šventėms norisi namie pasigaminti ką nors iš desertų nesugaišant per daug laiko, tad jei mėgstate kreminius tortus, bet neturite daug laiko suktis virtuvėje, šis variantas kaip tik Jums !
adaptuota pagal:
Vos keli ingredientai ir galėsite mėgautis savo rankomis pagamintu puikiu torčiuku ;)
Reikės:
18cm skersmens kepimo formai ( šarnyrinei)
Pagrindui:
- 154 g Oreos® sausainių sumaltų į miltus
- 1 valg. š. sviesto ( arba kokoso sviesto)
- šiek tiek vandens
Kreminiam sluoksniui:
- 400 g "Philadelphia" sūrio kremo
- 270 g Nutella® kremo
- 70g
juodo konditerinio šokolado Nestlé® (galima keisti kitu) - sauja skrudintų sumaltų Pekano riešutų (nebūtinai)
(nebūtinai):
Komentarai:
* labai kreminis, labai šokoladinis, labai Oreos® ... :)
* gan sotus, sodraus skonio greitai pagaminamas tortas
* sūrio kremas puikiai dera su Nutella® - tai iš ties šokoladomanams skirtas desertas ;)
* galima varijuoti su baltu šokoladu ir daryti "zebrinį" variantą- tuo ir užsiimsiu kitam kartui
* Oreos® sausainius galima pakeisti kitokiais, paprastesniais, aišku tada neliks jų pasakiškos juodos spalvos :D
* želatinos nebūtina dėti, pati papildomai įdėjau, nes norėjosi išgauti kietesnę konsistenciją.
* skrudinti Pekano riešutai irgi nėra būtini, čia tokiu atveju, jei norisi traškumo kreminėje masėje.
* papuošimui reiktų naudoti vadinamus mini Oreos® sausainėlius, tada torčiukas atrodys dar elegantiškiau ;)
* šis torčiukas šaldytuve gali drąsiai išstovėti keletą dienų ;)
- 1 valg. š. želatinos
- 30 ml grietinėlės (10% riebumo)
Dekorui:
- 1 pok. mini Oreos® sausainėlių
Gaminimo eiga:
1. Oreos® sausainius sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų su visu įdaru, sumaišyti su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinukai geriau suliptų tarpusavyje- papildomai įpilti lašelį vandens.
2. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ( tiek dugną , tiek ir šonus) ant dugno tolygiai paskirstyti paruoštą Oreos® trupinių masę, suformuoti kraštelį.
3. Giliame inde sukrėsti Philadelphia sūrio kremą.
Kaitinimo inde pašildyti Nutella® kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys.
Supilti ant Philadelphia sūrio kremo - viską išmaišyti.
Kitame kaitinimo inde supilti grietinėlę, šildyti iki pilno užkaitimo, suberti želatiną, maišyti iki želatina pilnai ištirps, šiek tiek atvėsinti ir supilti ant sūrio/nutellos masės. Suberti skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišyti iki vientisumo.
4. Paruoštą kremo masę sukrėsti į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginti paviršių.
Viršų puošti mini Oreos® sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir pastatyti šaldytuve visai nakčiai.
Štai, torčiukas jau paruoštas, belieka supjaustyti gabaliukais ir mėgautis jo šokoladiniu kremiškumo prie kavos puodelio...
Komentarai:
* labai kreminis, labai šokoladinis, labai Oreos® ... :)
* gan sotus, sodraus skonio greitai pagaminamas tortas
* sūrio kremas puikiai dera su Nutella® - tai iš ties šokoladomanams skirtas desertas ;)
* galima varijuoti su baltu šokoladu ir daryti "zebrinį" variantą- tuo ir užsiimsiu kitam kartui
* Oreos® sausainius galima pakeisti kitokiais, paprastesniais, aišku tada neliks jų pasakiškos juodos spalvos :D
* želatinos nebūtina dėti, pati papildomai įdėjau, nes norėjosi išgauti kietesnę konsistenciją.
* skrudinti Pekano riešutai irgi nėra būtini, čia tokiu atveju, jei norisi traškumo kreminėje masėje.
* papuošimui reiktų naudoti vadinamus mini Oreos® sausainėlius, tada torčiukas atrodys dar elegantiškiau ;)
* šis torčiukas šaldytuve gali drąsiai išstovėti keletą dienų ;)
Skanaus ;)
Oi kaip dailiai atrodo :) ir nesuprantu, kaip aš niekad nepastebėjau LT pirkti oreos sausainių. Na, nors nelabai ir ieškojau :D Tortukas pasakiškai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiVita, Oreo rasi assorti parduotuvėje ( čia Vilnius, Šiaurės miestelyje) arba dar galima rasti Prisma ( bet kiek ten ieškojau, dar nė karto nepavyko surasti) ;) Ačiūū ;))
PanaikintiOreo būna Saldūs Majai :)
PanaikintiAtrodo mirtinai skaniai!!!!!
AtsakytiPanaikintiIr kept nereikia!!! Viskas - žinau, koks bus mano Kalėdų tortas.
AtsakytiPanaikintiaha, nereikia kepti - nemažai laiko susitaupo :) Jei patinka iš ties kreminiai tortai ir šokoladiniai - tai bus pats tas. Tiesa, jo labai daug nesuvalgysi, na bet gero ir turi būti po nedaug ar ne ? ;))
PanaikintiČia tik tu manai, kad aš jo daug nesuvalgyčiau ;) mane mažą pusseserė vadino Mike pūkuotuku ;)
PanaikintiNa pasakiskai atrodo!!!! Tie sonai pas jus,cia iskarto padarete,ar paskui aplipdete?
AtsakytiPanaikintiaš aplipinau po to ;) bet galima suformuoti kraštelį ir prieš pilant kreminę masę ;)
PanaikintiLabai graziai atrodo, bet man nesigavo...tiesiog nemanau kad suri Philadelphia tinka pyragams.
AtsakytiPanaikintio kas konkrečiai nesigavo? gal nepatiko pats pyrago skonis? o tai gan individualu ;) šiaip yra ir pirktinio šokoladinio philadelphia kremo - tai skonis - identiškas ;)
Panaikintio philadelphia krema gal galima pakeisti maskarpone?:)
AtsakytiPanaikintigalite bandyti tik tiek, kad skonis nebus toks pats, taip pat reiktų žiūrėti želatinos kiekį masėje ;)
PanaikintiPats paciausias! Gaminau net nezinau kiek kartu ir zadu vel padaryti Naujiems metams :) Labai paprastas, skanus ir savotiskai gaivus :)
AtsakytiPanaikintiO kaip Jus padarete tokius sonus?
AtsakytiPanaikintitiesiog aplipdytas oreo sausainių trupinukais, peilio pagalba ;)
PanaikintiGalima butu vietoj Philadelphia naudoti pvz rikotos suri? ;)
AtsakytiPanaikintiAr ten de juodo sokolado, suprasti kaip NE juodo sokolado? Idejau juodo neatkreipusi demesio i ta "de", kartumas jautesi... Jei dedasi ne juodas-istaisykite, neklaidinkite :(
AtsakytiPanaikintisveiki, ten dedamas juodas šokoladas ;) Ištaisyta.
PanaikintiLaba diena, norėjau pasitikslinti dėl želatinos įmaišymo į masę. Ar želatiną reik išbrinkint vandenyje ir išbrinkusią įmaišyt į kaitinamą grietinėlę, kad ištirptų, ar želatinos nebrinkint, o tięsiog grūdelius dėt tiesiai į kaitinamą grietinėlę ir ištirpint? Ačiū už atsakymą :-)
AtsakytiPanaikinti