šį kartą vėl tarte'as, kiek kitoks, sodresnis, sotesnis, spalvotas :D
gaminau vadovaudamasi pagal Cukinijų suktinukų tarte'o receptą :
Reikės:
Tešlai :
* 50 g avižinių dribsnių
* 50 g grikių miltų
* 100 kvietinių miltų ( galima keisti į miltus be glitimo)
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. aguonų
* ~ 1/2 stiklinės vandens
* druskos
Įdarui :
* 1 brokolio galva
* 100 g smulkiai tarkuoto parnidžio sūrio
* 2 kiaušiniai
* 150 g supjaustyto kumpio (arba rūkytos šoninės)
* 1/4 poro
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 200 g tepamo varškės kremo
* 2 saujų pievagrybių
* druskos, malto muskato riešuto, pipirų
* 2 sutrintos česnako skiltelės
Gaminimo eiga:
Tešlos paruošimas:
Inde suberti visus sausus ingredientus, supilti aliejų ir vandens tiek, kad būtų galima išminkyti neperlipnią tešlą ( man prireikė ~ 1/2 stiklinės vandens). Suformuoti iš paruoštos tešlos gniūžtę, įvynioti į maistinę plėvelę ir pastatyti šaldytuve 30- čiai minučių.
Giliame inde išplakti kiaušinius su tepama varške ir grietinėle, sudėti trintas česnako skilteles, smulkintą porą, įberti dalį sutarkuoto parnidžio sūrio, pagardinti druska, pipirais, maltu muskato riešutu- viską permaišyti.
Iš šaldytuvo išimti tešlą, iškočioti lakštą, jį įtiesti į kepimo formą ( naudojau 25 cm skersmens ) sudėti supjaustytus pievagrybius, tada gabaliukais išskirstytą brokolio galvą, ant viršaus sudėti supjaustytą kumpį arba rūkytą šoninę. Užpilti paruoštą kiaušinių/grietinėlės/varškės kremo užpilą, . Ant paviršiaus užberti saujelę smulkiai tarkuoto parnidžio sūrio.
Pastatyti kepti 40 minučių 160°C - 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Patiekti dar karštą su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus
Komentarai:
* puikus tarte'o pagrindas, traškus nenuobodus savo skoniu.
* ryškaus skonio įdaras - kreminis su maloniai traškančiomis daržovėmis.
* mėsos galima visai nedėti, tada bus švelnesnio skonio.
* skanus tiek karštas , tiek ir pilnai atvėsęs.
Skanaus ;)
Skanuuu! Dievinu nesaldžius trapius pyragus.
AtsakytiPanaikintiIndre, o taip tikrai skanūs visi tartai !
AtsakytiPanaikinti