Avokadą mėgstu bet kokia forma, apie tai jau esu ne kartą užsminusi savo avokadiniuose receptuose ;)
Šį kartą nusitaikiau gan aukštai - į pačius tortus , kurių įprastai nekepu.. bent kol kas :D
Taigi, šis žaliasis torčiukas keptas dar vasarą, tik vis laiko pritrūkdavo pilnai sumaketuoti visas gaminimo eigos nuotraukas ir aišku, viską aprašyti.
Pats receptas, jo idėja nužiūrėta iš šio kulinarinio blog'o:
18 cm skersmens kepimo formai:
Reikės:
Biskvitui:
* 50 g minkšto sviesto
* 2 maži gerai prinokę avokadai
* 180 g cukraus
* 4 kiaušiniai
* 100 g miltų
* 50 g aguonų
* 50 g migdolų miltų (smulkiai sumaltų migdolų)
* 1 arbat.š. kepimo miltelių
* 2 valg. š. citrinos sulčių
Pertepimui / glaistui /kremui:
* 1 didelis gerai prinokęs avokadas (arba 2 mažesni)
* 200 g cukraus pudros
* 1 valg. š. citrinos sulčių
Papuošimui:
* šaukštelis cukraus pudros
* nesaldžios kakavos miltelių
* saujelės aguonų
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Nulupti avokadų odelę, išimti jų kauliukus, avokadų minkštimą supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvo pagalba sutrinti į vienalytę košę/piure.
Sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų - viską labai gerai išmaišyti/išplakti.
2. Masę perdėti į smulkintuvą, po vieną sudėti kiaušinių trynius- išplakti iki vientisos vienalytės masės.
3. Atskirame inde suberti miltus, aguonas, migdolų miltus, kepimo miltelius, išmaišyti.
Paruoštą sausą mišinį šaukštas po šaukšto įmaišyti į avokadų masę. Supilti citrinų sultis , išmaišyti.
4. Iki standžių baltų putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu smulkios druskos.
Ir labai atsargiai juos įmaišyti į avokadų/aguonų masę.
5. Kepimo formą ištepti gabalyčiu sviesto, sukrėsti paruoštą tešlą, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 50 minučių.
6. Iškepusį žalią taškuotą biskvitą išimti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, išimti iš kepimo formos.
7. Duonos peilio pagalba biskvitą perpjauti į 2 arba 3 sluoksnius.
8. Paruošti avokadinį kremą pertepimui: avokadų minkštimą sutrinti smulkintuvu (arba išplakti su mikseriu) su citrinos sultimis, šaukštelis po šaukštelio vis įberiant cukraus pudrą.
10. Likusiu kremu aptepti torto šonus, tada aplipdyti juos aguonomis. Torto paviršių gausiai pabarstyti cukraus pudra.
Atsargiai ant torto viršaus uždėti dekoravimui skirtą trafaretą, jį išcentruoti ir užbarstyti nesaldžios kakavos milteliais.
11. Atsargiai abejomis rankomis nukelti trafaretą į šoną.
Štai - ir avokadinis tortas paruoštas ragavimui !
Beveik 100 % avokadinis žalias traškantis minkštas tortas , puoštas specialiai jam paruoštu trafaretu.
* tai iš ties AVOKADINIS tortas savo ryškaus avokado skonio kreminiu pertepimu, tad jis patiks besąlygiškai prisiekusiems avokadų mėgėjams
* pats avokadinis/aguoninis biskvitas neprimena avokadų skonio, tokiu receptu esu kepusi keksiukus su šviežiomis braškėmis.
* minkštas, purus, drėgnas, turintis žavingo traškumo dėka aguonų, intensyviai žalios spalvos be jokios chemijos.
* torto sluoksnių pertepimui galima naudoti ir tradiciniam skoniui tinkačius kremus kaip : grietinėlės, jogurto, sviesto ar tiesiog sutepti gardžia uogiene.
Skanaus ;)
Nerealaus grožio ir originalumo tortas! Ir trafaretas!!!! Iš kur toks tobulas?
AtsakytiPanaikintiVilma, dėkui ;)) pati savomis rankelėmis įvairius trafaretus gaminu, per nemažai darbo veiklos metelių ir ranką "atkalusi" ;)
AtsakytiPanaikintiWow, taip ir netekau amo beziuredama foto. Super!!! fantastiskas tortas :)
AtsakytiPanaikintiO koks superinis receptas!
AtsakytiPanaikintiišbandyt noirėčiau gal pirma su grietinėlės kokiu pertepimu ar kitokiu, na ne visą avokadinį, gerai, kad parašei jog tiktų ir. spalva superinė!
Kepinių namai, ačiū ;))
AtsakytiPanaikintigrange, pats avokadų biskvitas labai vertas dėmesio - jis itin purus, drėgnas, maloniai traškantis ;) tad puikiai tinks torto gaminimui su bet kokiu kitu pertepimu. O kas dėl avokadų kremo - tai jooo, reikia dievinti avokadus.. ;)
Kviečiu pažaisti. Užsukite pas mane sužinoti taisyklių http://baltojeleksteje.blogspot.com/2012/12/zaidimas-11.html
AtsakytiPanaikintiwaouhh!! ta version est magnifique!! bravo!
AtsakytiPanaikintiB.Wak, merci ! ;)
AtsakytiPanaikintiApipavidalinimas ir skonių derinys - super!
AtsakytiPanaikintiLabas :) Kviečiu pažaisti blogerių žaidimą, plačiau čia http://skaniosmintys.wordpress.com/2012/12/03/blogeriu-zaidimas-11/
AtsakytiPanaikintiOMG, Irri, ar jūs dirbate? Klausiu, nes tokiems grožiams gaminti, nuostabiauiems gamyboms procesams fotografuoti, kažką kirpti, klijuoti, skaityojams rodyti...Nu žodiu, aš be žodžių.:)
AtsakytiPanaikintio, taip, tenka ir šeimai, ir darbui, ir kulinarijai, ir blogui, ir sportui kažkaip laiko surasti ;)
AtsakytiPanaikintibe žado, garbės žodis, žiūriu į tas nuotraukas... nu be žado. Iki kalėdų pasižadėjau pyragų nevalgyti, bet paskui kaip KEPSIU!!! Žalią!!!
AtsakytiPanaikintiDalia, jei derinsi su kokiomis raudonomis uogomis, tai gausis labai kalėdinis torčiukas ! Juk =alia ir raudona su balta per Kalėdas valdo !!! Lauksiu atsiliepimų ;)
PanaikintiNa ir žavuolis!!!
AtsakytiPanaikintiDėkui, Indre ;))
PanaikintiSusigundžiau išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiSakykite prašau, kokio dydžio formoje kepėte biskvitą?
18 cm skersmens kepimo formoje ;)
PanaikintiAr jis Jums nesigavo kartokas? Nes man jau kelintas kartas, kai vis kepu avokadus orkaitėje, man jie gaunasi kartoki, net nežinau kodėl čia taip.. :/
AtsakytiPanaikintiNea, tikrai jokio kartumo nėra. Nes tai vis tik negrynas avokadas kepamas, o tešla su avojadų piurė ;) gali būti kad avokadai nepilnai prinokę dėl to kartaus prieskonio. Esu kepusi avokadų kepsniukus orkaitėje, šie turėjo jiems būdingą karstelėjusį prieskonį,bet tai visai netrukdė. ;)
AtsakytiPanaikintio kur reikia laikyti šį tortą šaldytuve ar kambario temperatūroje? :)
AtsakytiPanaikintiUžtenka kambario temp., jei pertepimas avokadinis. Jei bus pasirinktas koks sviesto ar grietinėlės pertepimas, tai tada siūlau laikyti šaldytuve. ;)
Panaikinti