2012 m. gruodžio 1 d., šeštadienis

Avokadų / aguonų tortas "Avocado" - beveik 100 % avokadinis...


Avokadą mėgstu bet kokia forma, apie tai jau esu ne kartą užsminusi savo avokadiniuose receptuose ;)
Šį kartą nusitaikiau gan aukštai - į pačius tortus , kurių įprastai nekepu.. bent kol kas :D

Taigi, šis žaliasis torčiukas keptas dar vasarą, tik vis laiko pritrūkdavo pilnai sumaketuoti visas gaminimo eigos nuotraukas ir aišku, viską aprašyti.

Pats receptas, jo idėja nužiūrėta iš šio kulinarinio blog'o:

 je veux être bonne
 Taigi dalinuosi :

18 cm skersmens kepimo formai:


Reikės:

Biskvitui:

* 50 g minkšto sviesto
* 2 maži gerai prinokę avokadai
* 180 g cukraus
* 4 kiaušiniai
* 100 g miltų
* 50 g aguonų
* 50 g migdolų miltų (smulkiai sumaltų migdolų)
* 1 arbat.š. kepimo miltelių
* 2 valg. š. citrinos sulčių

Pertepimui / glaistui /kremui:

* 1 didelis gerai prinokęs avokadas (arba 2 mažesni)
* 200 g cukraus pudros
* 1 valg. š. citrinos sulčių

Papuošimui:

* šaukštelis cukraus pudros
* nesaldžios kakavos miltelių
* saujelės aguonų




1. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių  temperatūros.

Nulupti avokadų odelę, išimti jų kauliukus, avokadų minkštimą supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvo pagalba sutrinti į vienalytę košę/piure.
Sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų - viską labai gerai išmaišyti/išplakti. 

2. Masę perdėti į smulkintuvą, po vieną sudėti kiaušinių trynius-  išplakti iki vientisos vienalytės masės. 

3. Atskirame inde suberti miltus, aguonas, migdolų miltus, kepimo miltelius, išmaišyti.
Paruoštą sausą mišinį šaukštas po šaukšto įmaišyti į avokadų masę. Supilti citrinų sultis , išmaišyti.

4. Iki standžių baltų putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu smulkios druskos.
Ir labai atsargiai juos įmaišyti į avokadų/aguonų masę.

5. Kepimo formą ištepti gabalyčiu sviesto, sukrėsti paruoštą tešlą, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 50 minučių.  

6. Iškepusį žalią taškuotą biskvitą išimti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, išimti iš kepimo formos.  


7. Duonos peilio pagalba biskvitą perpjauti į 2 arba 3 sluoksnius.


8. Paruošti avokadinį kremą pertepimui: avokadų minkštimą sutrinti smulkintuvu (arba išplakti su mikseriu) su citrinos sultimis, šaukštelis po šaukštelio vis įberiant cukraus pudrą.


 9. Paruoštu avokadiniu kremu pertepti biskvito lakštus.


10. Likusiu kremu aptepti torto šonus, tada aplipdyti juos aguonomis. Torto paviršių gausiai pabarstyti cukraus pudra.

Atsargiai ant torto viršaus uždėti dekoravimui skirtą trafaretą, jį išcentruoti ir užbarstyti nesaldžios kakavos milteliais.


11. Atsargiai abejomis rankomis nukelti trafaretą į šoną.
Štai - ir avokadinis tortas paruoštas ragavimui !






















Beveik 100 % avokadinis žalias traškantis minkštas tortas , puoštas specialiai jam paruoštu trafaretu.


Komentarai:

* tai iš ties AVOKADINIS tortas savo ryškaus avokado skonio kreminiu pertepimu, tad jis patiks besąlygiškai prisiekusiems avokadų mėgėjams
* pats avokadinis/aguoninis biskvitas neprimena avokadų skonio, tokiu receptu esu kepusi keksiukus su šviežiomis braškėmis.
* minkštas, purus, drėgnas, turintis žavingo traškumo dėka aguonų, intensyviai žalios spalvos be jokios chemijos.
* torto sluoksnių pertepimui galima naudoti ir tradiciniam skoniui tinkačius kremus kaip : grietinėlės, jogurto, sviesto ar tiesiog sutepti gardžia uogiene.

 Skanaus ;)

22 komentarai:

  1. Nerealaus grožio ir originalumo tortas! Ir trafaretas!!!! Iš kur toks tobulas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, dėkui ;)) pati savomis rankelėmis įvairius trafaretus gaminu, per nemažai darbo veiklos metelių ir ranką "atkalusi" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Wow, taip ir netekau amo beziuredama foto. Super!!! fantastiskas tortas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O koks superinis receptas!
    išbandyt noirėčiau gal pirma su grietinėlės kokiu pertepimu ar kitokiu, na ne visą avokadinį, gerai, kad parašei jog tiktų ir. spalva superinė!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepinių namai, ačiū ;))

    grange, pats avokadų biskvitas labai vertas dėmesio - jis itin purus, drėgnas, maloniai traškantis ;) tad puikiai tinks torto gaminimui su bet kokiu kitu pertepimu. O kas dėl avokadų kremo - tai jooo, reikia dievinti avokadus.. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kviečiu pažaisti. Užsukite pas mane sužinoti taisyklių http://baltojeleksteje.blogspot.com/2012/12/zaidimas-11.html

    AtsakytiPanaikinti
  7. waouhh!! ta version est magnifique!! bravo!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Apipavidalinimas ir skonių derinys - super!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labas :) Kviečiu pažaisti blogerių žaidimą, plačiau čia http://skaniosmintys.wordpress.com/2012/12/03/blogeriu-zaidimas-11/

    AtsakytiPanaikinti
  10. OMG, Irri, ar jūs dirbate? Klausiu, nes tokiems grožiams gaminti, nuostabiauiems gamyboms procesams fotografuoti, kažką kirpti, klijuoti, skaityojams rodyti...Nu žodiu, aš be žodžių.:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. o, taip, tenka ir šeimai, ir darbui, ir kulinarijai, ir blogui, ir sportui kažkaip laiko surasti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. be žado, garbės žodis, žiūriu į tas nuotraukas... nu be žado. Iki kalėdų pasižadėjau pyragų nevalgyti, bet paskui kaip KEPSIU!!! Žalią!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dalia, jei derinsi su kokiomis raudonomis uogomis, tai gausis labai kalėdinis torčiukas ! Juk =alia ir raudona su balta per Kalėdas valdo !!! Lauksiu atsiliepimų ;)

      Panaikinti
  13. Susigundžiau išbandyti :)
    Sakykite prašau, kokio dydžio formoje kepėte biskvitą?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ar jis Jums nesigavo kartokas? Nes man jau kelintas kartas, kai vis kepu avokadus orkaitėje, man jie gaunasi kartoki, net nežinau kodėl čia taip.. :/

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nea, tikrai jokio kartumo nėra. Nes tai vis tik negrynas avokadas kepamas, o tešla su avojadų piurė ;) gali būti kad avokadai nepilnai prinokę dėl to kartaus prieskonio. Esu kepusi avokadų kepsniukus orkaitėje, šie turėjo jiems būdingą karstelėjusį prieskonį,bet tai visai netrukdė. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. o kur reikia laikyti šį tortą šaldytuve ar kambario temperatūroje? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užtenka kambario temp., jei pertepimas avokadinis. Jei bus pasirinktas koks sviesto ar grietinėlės pertepimas, tai tada siūlau laikyti šaldytuve. ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails