![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkE1Q2og3rZ3HbC4zwKTtTaMfw5JXtEvmtglzAYpTeAWcm94Ng8VkhH-RTOjQFNm6WKIBogILX8UeZUTPNEJ6WIIkG2Z7VAn6ZBihm0NW6Wl06Sfi5m5F2YmTqt7OYUKYN-QOf2Kmv74U/s400/0.JPG)
Nauji metai- nauji kepiniai, nauji darbai :))) Taigi, apie naujus kepinius :
Puikus lengvas desertas pavakariams, nereikalaujantis ypatingų kulinarinių sugebėjimų:
Clafoutis aux prunes, t.y. slyvų klafutis, receptas iš
Marly's Blog su kai kuriais mano papildymais:
Reikės:
* 600 g slyvų be kauliukų, supjaustytų skiltelėmis,
* 3 kiaušiniai
* 300 ml pieno
* 9 valg. š. rudojo cukraus (galima keisti į paprastą)
* 3 valg. š. miltų
* 3 val.g š. migdolų pudros (nebūtinai)
* 1 pokelis vanilinio cukraus
* gabaliukas sviesto
* žiupsnis druskos
* cukraus pudros
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaZm2dNq56EmN4-3snyO_AVAJJd-hyhxkJvhuVRMMHDC2HLqjlDbjNBP4CWt3lqs2Tf5eziPxpFV6guNxMLstoeDWOyWRU2134HlrXB8bEj6hKK7BdOYoQO4J4cl75T7bbwtehPFFA76w/s400/1.jpg)
Kiaušinius mikseriu išplakti su ruduoju (arba paprastu) cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsniu druskos iki purios masės.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3CvOKh0UW4KiN_BcF6Ya7s3U4MEcA48jv-H-xe-w_IoqFjXoSHq-kvXUNzkIf-lFFwWb4uFlfZdbjYPGldr4I_2T9j7j8UweWXsA1DAcTRzLtXVkY0GeeJkJxETFTTUZhvdBciocdPu0/s400/2.jpg)
Supilti išsijotus miltus bei migdolų pudrą (jos galima ir nedėti, jei nėra po ranka) ir viską gerai išmaišyti.
Tada supilti pieną ir vėl viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_ojp6RxQDdJDM-ARHjV_BAqYy_EX1o_tEeWC_Fvo9kBt4jXEyboLaMhyCk9lCHFb7kKPrxKmkIQ43UraR3xDbvObpUcZAKuZFBUpMU4nkb919-58wi4Jky9wmy84F7KMoCrsky1wXGmU/s400/3.jpg)
Kepimo indą (-us) ištepti gabaliuku sviesto ir pabarstyti cukrumi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6bIxDkpjR_5BanTtCEG3jFYovC5qwk4iPd_HtRt73i6SZ77ByB8Hm89w9LvlFxHjMyWs3w9LU3I43lHRmf0vyM8b5PA9yBWbZPL61cCEnWyW2JQRqp22kEjzugFexBDlXzmPkHb0skWg/s400/4.jpg)
Tada į kepimo indą (-us) sudėlioti slyvų skilteles, apibarstyti migdolų plokštelėmis...
Pastaba: būtent šios slyvos (raudonosios), o tiksliau jų odelė turi šiokio tokio kartumo, kuris išnyksta, kai clafoutis visiškai pilnai atvėsta.
Siūlyčiau : jei yra galimybė, geriau rinktis mėlynasias slyvas arba kitokius vaisius/uogas.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBl4Zp0KU8k6elpg2ckqD9JO3e6XeBHk0lsehTXsHMiD0Cc9RYOk0WNmOwJXfF6tfrypdFQUo8sCZFDdetSgalAfNZJnR6UDPc-kE1idV30JKcLw-A9I3mhM9v81nW5yf_1tVoqaFyAl0/s400/5.jpg)
Ir užpilti paruošta mase, paviršių vėl apibarstyti migdolų plokštelėmis.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNaNDvucX1WjVRCKzyRW9NqPh-qXOh0KfyUAjE2xveOhIljVC4uIJdXEEuvV21DgHB7C1IaoRneTuF-icg0CJPPCv5K5cyhomeqpYpVuJFow9pQp9KTP0gTLWEuDLfJZgNEQBTojala-g/s400/6.JPG)
Pastatyti kepti 250 ° karštumo įkaitintoje orkaitėje 5-10 minučių, po to temperatūrą sumažinti iki 180 °C ir toliau palikti kepti dar 20 minučių.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpUHV7sa8gm6O-n5yT0vPJLa2R8AHTdzurTezm8OdoZPPLobz2VlHHydYb65PGLNuICdJAIprewmK1NrGZYJKRp0paQDQNZnIc-yq610o1dM2i47azHiZNcmp9Jbza1F6oBWHJ0ZR1TFk/s400/7.JPG)
Jei paviršius per daug paruduoja, tai jį galima uždengti kepimo folija ir toliau palikti kepti.
Ištrauktus iš orkaitės palikti kiek pravėsti
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIwXwTahsHVPkeDN7Ilyy7vAi22oCPKFB_snvWzSQCA_EjET5Bv363HGP6Sr8O5WMev5ZHX0yoDIX75l-cqB7FAcrb554B3ghK83QYtljCHRm7n6BU5wG4iMvhD-gKhS2ZAQb18ZHmDIY/s400/8.JPG)
.. pabarstyti cukraus pudra ir patiekti ragavimui.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4XW_hhRbXfN3pGuoAl-xGFp7iQ22Hpwapw0RBiuWN-K9YtR9AOjm5PsYBXr8bkATUgugtuF23aLhpkEDstU2pMRmkKM2entXT-VPNpHwVXagoqDPylQOU_BkmFYOHjoaLbZOs37A1oLs/s400/9.JPG)
Saldi, viduje minkšta, masė su kiek rūgštokomis slyvomis bei traškia migdolų putele - puikus skonių derinys.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlQMKxjqvgJYOidJr5fT6j-9jN-heUAi9VPdzoEFw3gkgwnvnTZ4_szVLV2YFRt__CZKpj16FI_cKDDss7Unc5KObrZvwZTlzb6genbyNWNq4Rij0FUdIszHjifE0JlGMw-FsClRjx0FY/s400/10.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnabIHkaqvXLDZfFYa_G463WcqQZkf2HWm2ABktN7WWFHh1pmIYLk92twl_Fl5f_pgMoY61Q8xWux0fkw01-3gtCh8kDZwffz-Phf9WLFKKKktXkjG41IjPlCqYCR9xZHFFxjQ3SWAni0/s400/11.JPG)
Yprastai clafoutis kepamas su vyšniomis, bet drąsiai galima kepti su įvairiais vaisiais ( slvvos, ananasai, kiviai, bananai, braškės, obuoliai, kriaušės ir pan.) - saldus variantas, arba su daržovėmis- sūrus variantas.
P.s. nerekomenduoju kepti su persimonais :))) nes pakepti šie vaisiai tampa nepakeliamai kartūs ir visą kepinį tiesiog teks išmesti lauk ..... :( :)Skanaus ;)
Ot negerai po tokius puslapius naktimis vaikščiot... taip skaniai atrodo, kad iškart įsinorėjau... :)
AtsakytiPanaikintiRūta, gerai gerai :))) vos geras pusvalandis pasiruošimo ir jau ragauji šį skanumyną ;)
AtsakytiPanaikintiŠįkart atsilaikiau įnikusi į šaldytuve buvusį cheesecake'ą.. :)
AtsakytiPanaikintimmmm... slyvos :-) viliojantis receptas :-)
AtsakytiPanaikintiRūta, gerai, kai išeina atsilaikyti :)
AtsakytiPanaikintiVita, joa, slyvos - tai gėris ;)
Sapnuoju aš šitą klafutį jau seniai :) šiandien kepsiu! Klausimas, kokio dydžio formelės pas Tave? Kadangi valgyti teks vienai, nes kita publikos dalis slyvų kepiniuose nepakenčia, tai rinksiuosi mažytę formelę, taigi galvoju, kiek kartų sumažinti produktų kiekį :)
AtsakytiPanaikintiNerealiai... NEREALIAI skanu!!!
AtsakytiPanaikinti