2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Trinta moliūgų sriuba

paprasta, gan greitai paruošiama ir sveika :) Šiam kartui- trinta moliūgų sriuba.
Receptą sužinojau iš saviškio draugo, jis mane suintrigavo,tuo kad moliūgai šiai sriubai kepami orkaitėje... :))- taigi, bandau:

Reikės:

1 -1,5 kg moliūgo
3-4 skiltelės česnako (supjaustytos griežinėliais)
1 l natūralaus vištienos sultinio
šviežių ar džiovintų žolelių papuošimui.

Moliųgą nulupti, išimti sėkliukes, supjaustyti gabaliukais ( maždaug ~ 4 cm dydžio).

Moliūgo gabaliukus sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti 200-180 karštumo orkaitėje apie 15 min. (kol suminkštėja, bet neapskrunda iki rudumo )
Prieš kepimo pabaigą, ant moliūgo gabaliukų pabarstyti griežinėliais supjaustytą česnaką ir palikti dar 5 min pakepti.

Kol kepa, paruošti vištienos sultinį, pilnai užtenka 1 l (vėliau teks dalį išpilti).

Taigi, iškeptus moliūgo gabaliukus kartu su česnako griežinėliais sudėti į verdantį sultinį ir palikti virti keletą minučių, kol moliūgo gabaliukai vos ne patys išsileidžia ( tampa itin minkšti).

Tada sultinio perteklių nupilti ( čia jau pagal save priklausomai nuo to, kokios sriubos norėsite: skystesnės ar tirštesnės ;) ) Smulkintuvo (blenderio) pagalba visą puode esantį turinį sutrinti iki tirštos vientisos masės nepaliekant jokių gabaliukų.

Prieš pateikiant galima paviršių pabarstyti džiovintais ar šviežiais bazilikais.

Štai ir paruošta. Galima ragauti. ;)

Tai skani salstelėjusi ( moliūgas saldus) trinta ( o tokias aš ir dievinu :) ) sriuba. Esant poreikiui, galima ją pagardinti šlakeliu neriebios grietinėlės. (pvz. 10% -ies riebumo, skirta kavai puikiai tiks)

Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Na su moliūgo sriuba aš nedraugauju, bet skiriu tau stilingiausio tinklaraščio apdovanojimią :) http://gpmagija.blogspot.com/2011/02/astrus-sukuciai.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš irgi nedraugavau, kol šios neparagavau :)))

    dėkui, Indre ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails