taigi, susišvietė šį vakarą žūtbūt išbandyti vieną receptuką, tikrai taip - saldų :) ir taip greitai, kad nespėjau visos eigos užfiksuoti ( pažadu dar kartą kepti ir gaminimo eigos foto sukelti vėliau ) :)))
Šokoladinis užburiančio skonio mousse'as su traputėliu pagrindu...
Šios tartos receptas užtiktas Tribulations Culinaires blog'e.
Dydis: 6-8 asmenims
Reikės:
pagrindui:
* 2 dėžučių (po 125 g) Finger su baltu šokoladu sausainukų
* 75 g išlydyto sviesto
mousse'o įdarui:
* 150 gr juodo šokolado
* 150 g pieniško šokolado
* 150 g sviesto
* 6 kiaušiniai
* 50 g cukraus
Eiga:
Įkaitinu orkaitę iki ~ 180°
Tartos pagrindo ruošimas:
Balto šokolado finger'ius sudedu į blenderį (smulkintuvą) ir smulkiai sumalu , sudedu išlydytą sviestą ir masę gerai išmaišau.
Gautą masę pagrindui sudedu į kepimo formą (geriau rinktis gan plačią ir aukštesniais kraštais) : gerai išlyginu, suformuoju mažą kraštelį.
Sumažinu orkaitės temperatūrą iki 160° C ir pašaunu kepti ~ 10 minučių : svarbu stebėti, kad pagrindas nepridegtų ;)
Mousse'o įdaro ruošimas:
Kol kepa pagrindas, ruošiu šokoladinį mousse'ą :
ant itin mažos ugnies ( taip pat galima išlydyti ir bain-marie) kaitinimo inde išlydau sviestą su 2 rūšių šokolado gabaliukais.
Trynius išplaku su 2 valg. š. cukraus iki baltos, purios masės. Baltymus išplaku su likusiu cukrumi iki baltų blizgančių standžių putų.
Išlydytą šokolado-sviesto masę supilu į išplaktus trynius ir gerai viską išmaišau.
Tada imu 1/3 dalį išplaktų baltymų dedu į šokolado-trynių masę ir greitai, bet delikačiai išmaišau, vėliau sudedu likusius baltymus ir išmaišau.
Ant iškepto tartos pagrindo suverčiu paruoštą mousse'ą , išlyginu paviršių ir pašaunu kepti ~ 20 minučių.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti prieš patiekiant ant stalo. ;)
Mousse'as išsipučia , padvigubėja , todėl ir reikia gan aukštos kepimo formos, kad neišliptų per kraštus :)
Ypač šokoladinis, nepersaldus (kas mane ir nustebino) , itin trapaus pagrindo pyragiukas, orinis mouss'as akimirksniu ištirpstantis burnoje... Beprotiškai gardžiai kvepiantis šokoladu....
Užtrukau nepilnai valandą, su pasiruošimu ir kepimo laiku.
Manau, tai pakankamai greitai paruošiamas desertas. Vertas dėmesio ;)
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Atrodo super gerai :)
AtsakytiPanaikintiDėkui, dėkui :)
AtsakytiPanaikintiPačiu laiku;) iškepiau šitą tortuką-pyragiuką gimtadienio proga - tobula! Ir labai paprasta. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiInga, tai faina, kad patiko ;) maniškis jo vis prašo ir prašo :))) o tai reiškia, kad tikrai vertas dėmesio :DDDD
AtsakytiPanaikintipasakiško skonio :) :) :)
AtsakytiPanaikintijoo, LINUTUK, tikrai, kažko dažnu kepiniu tapo mano namuose :)
AtsakytiPanaikinti