2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Tarte a la Mousse au Chocolat - tirpstantis burnoje....

taigi, susišvietė šį vakarą žūtbūt išbandyti vieną receptuką, tikrai taip - saldų :) ir taip greitai, kad nespėjau visos eigos užfiksuoti ( pažadu dar kartą kepti ir gaminimo eigos foto sukelti vėliau ) :)))

Šokoladinis užburiančio skonio mousse'as su traputėliu pagrindu...

Šios tartos receptas užtiktas Tribulations Culinaires blog'e.



Dydis: 6-8 asmenims

Reikės:

pagrindui:

* 2 dėžučių (po 125 g) Finger su baltu šokoladu sausainukų
* 75 g išlydyto sviesto

mousse'o įdarui:

* 150 gr juodo šokolado
* 150 g pieniško šokolado
* 150 g sviesto
* 6 kiaušiniai
* 50 g cukraus


Eiga:

Įkaitinu orkaitę iki ~ 180°

Tartos pagrindo ruošimas:

Balto šokolado finger'ius sudedu į blenderį (smulkintuvą) ir smulkiai sumalu , sudedu išlydytą sviestą ir masę gerai išmaišau.

Gautą masę pagrindui sudedu į kepimo formą (geriau rinktis gan plačią ir aukštesniais kraštais) : gerai išlyginu, suformuoju mažą kraštelį.

Sumažinu orkaitės temperatūrą iki 160° C ir pašaunu kepti ~ 10 minučių : svarbu stebėti, kad pagrindas nepridegtų ;)


Mousse'o įdaro ruošimas:

Kol kepa pagrindas, ruošiu šokoladinį mousse'ą :

ant itin mažos ugnies ( taip pat galima išlydyti ir bain-marie) kaitinimo inde išlydau sviestą su 2 rūšių šokolado gabaliukais.

Trynius išplaku su 2 valg. š. cukraus iki baltos, purios masės. Baltymus išplaku su likusiu cukrumi iki baltų blizgančių standžių putų.

Išlydytą šokolado-sviesto masę supilu į išplaktus trynius ir gerai viską išmaišau.
Tada imu 1/3 dalį išplaktų baltymų dedu į šokolado-trynių masę ir greitai, bet delikačiai išmaišau, vėliau sudedu likusius baltymus ir išmaišau.

Ant iškepto tartos pagrindo suverčiu paruoštą mousse'ą , išlyginu paviršių ir pašaunu kepti ~ 20 minučių.

Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti prieš patiekiant ant stalo. ;)


Mousse'as išsipučia , padvigubėja , todėl ir reikia gan aukštos kepimo formos, kad neišliptų per kraštus :)

Ypač šokoladinis, nepersaldus (kas mane ir nustebino) , itin trapaus pagrindo pyragiukas, orinis mouss'as akimirksniu ištirpstantis burnoje... Beprotiškai gardžiai kvepiantis šokoladu....

Užtrukau nepilnai valandą, su pasiruošimu ir kepimo laiku.

Manau, tai pakankamai greitai paruošiamas desertas. Vertas dėmesio ;)


Skanaus ;)

6 komentarai:

  1. Pačiu laiku;) iškepiau šitą tortuką-pyragiuką gimtadienio proga - tobula! Ir labai paprasta. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Inga, tai faina, kad patiko ;) maniškis jo vis prašo ir prašo :))) o tai reiškia, kad tikrai vertas dėmesio :DDDD

    AtsakytiPanaikinti
  3. joo, LINUTUK, tikrai, kažko dažnu kepiniu tapo mano namuose :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails