![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBlQ95iZ7hhFjkDgfu-CBsSBGYu2-4jNkJcM0k4v_FJbCzX-GvtBlxXHds5qA2BVp85VIcktLLoNdVqJ1VcYby-Nkqtu2z8NA-3PgpSz2rW-YpW2knP7Cs_lF0Y1o0wqn2yILm0MAOkdc/s400/0.jpg)
Iš čia ir kilęs šio nuostabaus skonio pyrago pavadinimas "Torta Caprese".
O dabar pateiksiu savo variantą, atrastą , www.notrefamille.com
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimOtrFqm0NCb0hDPBgiTkzwptsk2Wb_xiRJWg7SsPXr_Cf7KeAqk1rgyv-EwYxi6ig1Ij7dZiPOzn3jwDXnFTmn7e0pm9skSwIjaUrCtlde_kFq5E2KvH7jQBxBKAioq5gSM0HkstAm70/s400/1.jpg)
* 200 g juodojo šokolado (ne mažiau nei 65 % kakavos)
* 200 g sviesto
* 200 g skrudintų lazdyno riešutų be luobelės
* 150 g cukraus
* 4 kiaušiniai
kepimo formai:
* gabaliukas sviesto
* sauja miltų
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXiFvvsTGTWxQoiHc9rPEDLClKKRdvMl8oFYHQjPdaJX1-UJeUbyjgQ8Yi46rciWQ0kh3n8xmqgyqjY1gdptX_G2KcFJBSO61lNg0IGU22IoSrDOjQszEzdXRlsxZnvnktHulr_YFh46E/s400/2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyOxWaWNSGHsTn3JhXhz9VxK3JQyWNTXAhxgI5-imBCIpob04pJ0Y0d_uCT0Uj8ySgI4sKzAirtqB2ReklEHo83Bp0k_dkqRKtVlAWftBeWYgDm91Rz9kMekF5FlkLhG2AYPajgtTaBjY/s400/3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyV5tresPp9IzRQ-SpsGniwzD41Ey7jIVdtGIUqZ0qxjpe6jidx8zwI_MoXh5lDXYUWxSfvoGX-lhC-SMqV8WRIkRrBaZ4da3CCitPPLSpqTY9Ggk6M3qw4fVpzQMLmA-zotd7GJ8708U/s400/4.jpg)
Įkaitinti orkaitę iki 160- 180 °C.
Skrudintus lazdyno riešutus suberti į smulkintuvą ir sumalti iki pudros ( mažyčių gabalėlių)
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sviestą supjaustyti gabaliukais.
Į kaitinimo indą sudėti šokoladą ir sviestą ir nuolat maišant šildyti ant silpnos ugnies (arba vandens vonelėje) iki šokoladas ir sviestas pilnai išsilydys.
Į šokolado/sviesto masę suberti cukrų , lazdynų riešutų pudrą (smulkintus riešutus) - išmaišyti. Sudėti kiaušinių trynius (po vieną) ir gerai išmaišyti - iki vientisos masės.
Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į šokoladinę masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais (ir dugną ir šonus) .
Sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 45 min. (aš kepiau 30 min.)
Kai pyragas iškepa (pyrago kraštai turi būti gan tvirti , o jo vidus dar minkštas) , ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti kepimo formoje ~ 10-15 min. Patiekti pabarsčius cukraus pudra.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_ncp4drXHLdCwJFrhhP-Kr31jznAhjs2ybu1s7B4vwVbv04fEslFmXKDvOfI7C266NcM9h2-Ow4sGCowBpEK11g1fVyrpilevfIrC4MMlYBDVCyZ_-F281EB7kZJB58e26ZdJhaa7qPc/s400/5.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsJXveuWR4pTo9dfz7FtOjbOrNf4yGwLRsGNe8PTLcXj_H8tJaE0iv4Ek19j1uA0bT2AfPn9BOQXfjXtjZcHAkovE1fdqU6l0tV68vHFKkDGK1wxo8Cez896aQETrFzwcWPSlJmGmZCrQ/s400/6.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6Jq_GzcJW3PIW9aMlkWmkNU9NsA_ZXLNDgXO4gYlv6ECRNspbDMstbaJy4nvV0hL1QihErEtsB90vTu7c32kzq8kLzmVtzNBaegQAWF55RrCl-w5AZJRE5icnCD8PXc3b31U3RsQu-r8/s400/8.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1cDoinm1weMj08qPNstm5_J1vPeQJGmMOYVPWkhepUGfV9mWHgU4PxOBU5WB4c95mfTYp1PnoVxBhnjNsIRx-lsY7n9ahGbx96cO2Rdhduk_G2sdjL7CYgTIYIzGrxaLadYgaJaJc87M/s400/9.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkbs4GkPA9RRnwSLxgW1HzmZDyHCbGEacYkXJLwf3Y05VJanjQOX41DrWLLxz9adWm0BnrNwVrAFmmNWl-Nap5atSkPlKDvsmgEdHxgMjWYY8pEAeKVesFu2sXMDkbC4eoZS5rLnFSayM/s400/10.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ45v7Ppf6OjEMqLipIAEIsVzQ88Zqp64GOApIhghB0Yg37n8GaOQVTF6z1dcaxgeEiBTG6jW7rHmoDq_fiV3Ig6GklCGxGpmfKPg6oDpVc9gAFeWVLlBVNx869BgpzG3Ldn3b-W_snjI/s400/011.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbYbAD1ASq94Ev2pZDAaYxQRl-bnJKw-bPA9i3qWBlP5Ak4HvIxnmAGMVPkaPKFR1pNTp4YVL0hymeHfW9RtuwTOl_5_DJGYLt7bYWw1SxwXghEaT5Q_ysgZg9cHSua3Y8U8YoSCc0lRY/s400/11.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbMH429sRGFuNIqqs3N4Y8F9-4xW-mSMznRFxXcV1OIyM-Fbb4HXa5uhpUjrzmJgaLHOgWHPYowYqRNmqVaI__TKJJcHHCTpxXdfq3llr0UrCsAkyvNbZyLOd1a0yeUw6m2NdyccB51f8/s400/12.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPAfT40MytFYf8ugf3tloLz6Mt_sy6yfhUbz8MkOHtLVTyMRrvKurWI4Coj58usMPoOEXvXdBc7zQ4HOmLtafjtbdiavshEdpqqfpa-1wnBt4pGJ5p82V9qNZvi7Yk_gvEQobnFXKCHYQ/s400/13.jpg)
* tikrojo "Caprese" pyrago versijoje yra naudojami migdolų riešutai, - o lazdyno irgi puikiai atskleidžia jo skonį.
* galimas ir šviesusis pyrago variantas : su baltu šokoladu ir Limoncello ( šis jau laukia savo eilės)
* taip pat ir tokios versijos kaip : su trupintais sausainiais, kakava, citrinos sultimis...
* idealu - juodas šokoladas - saikingai saldu - lazdyno (migdolų) riešutų prieskonio...
* tai tik vienas iš Torta Caprese recepto variantų : sumalus smulkiai riešutus ( iki pudros ) arba stambiai gaunasi du skirtingi "Caprese" variantai. Lygiai taip pat ir su kepimo temperatūra bei kepimo laiku.
* šį "Caprese" galima drąsiai užšaldyti: užtenka įdėti į sandariai uždaromą dėžutę ir laikyti šaldiklyje iki kito ragavimo. Sušalęs jis gardus kaip šaltas šokoladinis desertas, atšildžius kambario temperatūroje skonis nepakinta.
Skanaus ;)
O kaip taip gražiai užrašyti pavyko? :)
AtsakytiPanaikintiIndre, čia trafareto pagalba užrašas uždėtas ;)
AtsakytiPanaikintiBellissima torta ♥
AtsakytiPanaikintiStefania, grazie ;)
AtsakytiPanaikinti