![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimvPOnE3GVNYuwW6wcY5L_9anpou2MNNtRpNWmbC4heS0O1Zu97YbRHax7PfEsWeiuSFLBy_kTDEBLAks6SHU3t_CDT07AvFnNHuWOaTSmQ7clz__S-S9UuxB_dPPm0vE4oCuhA4U-Vdk/s400/000.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7RqsfdzF0PrOFwOWMUgbBEQ2inbDL8ABjCuY6nW2wQ-J2oPMNSK4eueirkxVUEa62_NMYHItfOc7pV28TLdJMLKcP99LIYt757ECgaKTmLGL2gLR9zzX3egR-t5frS_q6SMhkfDOAsWk/s400/001.jpg)
Reikės :
* 2 vid. dydžio jaunos ilgos siauros cukinijos
* 500 g kalakutienos faršo
* 2 pomidorai
* 1 vid. dydžio morka
* 1/2 poro
* 1 (2) skiltelės česnako
* 1 dėžutė pomidorų tyrės
* 1 kubelis daržovių sultinio ( nebūtinai)
* žiupsnis džiovinto čiobrelio
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* žiupsnis tarkuoto parmezano sūrio
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepti smulkintą porą ir trintą (-as) česnako skiltelę (-es). Sudėti kalakutienos faršą ir kepti ant vidutinės ugnies.
Sudėti nuluptus ir sutrintus pomidorus, smulkiai tarkuotą morką, sutrupintą daržovių sultinio kubelį, supilti pomidorų tyrę , įberti maltų pipirų ir džiovinto čiobrelio ir uždengus dangtį palikti troškintis ant silpnos ugnies ~ 30 minučių.
Kai bolonezo padažas beveik paruoštas, cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles), užvirti vandenį, jį pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir apvirti max 2-3 minutes.
Cukinijų tagliatelles sudėti lėkštėje, ant viršaus uždėti paruošto bolonezo padažo, paviršių pabarstyti žiupsniu parmezano sūrio ir nedelsiant patiekti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKwOrftE0uAnHHhxF7tpnuOU0dyj3C4n6Jvx1MD8WSWiTIjU1EkN80HxZLEOCzROtQBl4ua3Z_nlXCRoquBE3-aBWj3WhU8CeW018S0GitCybpGyRhha3aF3po6dT6r3kMnh3SLHZli0Q/s400/003.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9tbwLUGHiJEAnDn-lIUmwNv3ptT2pZBGTUygff8d0GQPv-ebXkYdETH2aZnPA-VTCJ6C735w3Fxmng73AHaio6C7GjOZyqxz7ges6ochV6ZaFG7r5niXMU5fRg1Ciz0e8BtRDBW3zkK4/s400/004.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhygR7_j-gqwK1X1795oSgoRZP-ciBpBjXfdPA3Bif3rgDQotdOI0uKctCT6jW4Fyj4LSr4eGZRS8G_UuqJQbVmNOoLYZADk6VJ5UYyJEOJmr1XZPOET4RgB1MKnqnJ6ikKc3_xmE1i-LM/s400/005.jpg)
* kad išgauti tokio plonumo daržovių juosteles, labai paverčia skustukas lanksčiais ašmenimis.
Pati naudoju štai tokį Victorinox U-Peeler
* kalakutienos faršas puikiai tinka, nors išgauti švelnų skonį.
* privalumas tas, kad tikrai ilgai neužtrunka paruošti šį gan sotų patiekalą
* kitam kartui pasiryžusi surasti ir išbandyti gerokai lengvesnio padažo variantą
*
Skanaus ;)
dieviškai skaniai atrodo cukinijos..;)
AtsakytiPanaikintiLabai skanios nuotraukos :)
AtsakytiPanaikinti