2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Cukinijų tagliatelles su bolonezo padažu

Šis receptas iš nerealaus kulinarinio blog'o Tomaten Quiche , kur esu dar vieną nusižiūrėjusi.. irgi su cukinijomis :)


2-4 asmenims

Reikės :

* 2 vid. dydžio jaunos ilgos siauros cukinijos
* 500 g kalakutienos faršo

* 2 pomidorai
* 1 vid. dydžio morka
* 1/2 poro
* 1 (2) skiltelės česnako
* 1 dėžutė pomidorų tyrės
* 1 kubelis daržovių sultinio ( nebūtinai)
* žiupsnis džiovinto čiobrelio
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* žiupsnis tarkuoto parmezano sūrio

Gaminimo eiga:

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepti smulkintą porą ir trintą (-as) česnako skiltelę (-es). Sudėti kalakutienos faršą ir kepti ant vidutinės ugnies.

Sudėti nuluptus ir sutrintus pomidorus, smulkiai tarkuotą morką, sutrupintą daržovių sultinio kubelį, supilti pomidorų tyrę , įberti maltų pipirų ir džiovinto čiobrelio ir uždengus dangtį palikti troškintis ant silpnos ugnies ~ 30 minučių.

Kai bolonezo padažas beveik paruoštas, cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles), užvirti vandenį, jį pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir apvirti max 2-3 minutes.

Cukinijų tagliatelles sudėti lėkštėje, ant viršaus uždėti paruošto bolonezo padažo, paviršių pabarstyti žiupsniu parmezano sūrio ir nedelsiant patiekti.



Komentarai :

* kad išgauti tokio plonumo daržovių juosteles, labai paverčia skustukas lanksčiais ašmenimis.
Pati naudoju štai tokį Victorinox U-Peeler

* kalakutienos faršas puikiai tinka, nors išgauti švelnų skonį.
* privalumas tas, kad tikrai ilgai neužtrunka paruošti šį gan sotų patiekalą
* kitam kartui pasiryžusi surasti ir išbandyti gerokai lengvesnio padažo variantą
*

Skanaus ;)

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails