O čia natūralus produktas, praktiškai be dirbtinio cukraus ir visiškai sveikas (jokių nereikalingų riebalų, visokių E ir kitos neaiškios chemijos)
Dar taip greitai ir be jokio vargo paruošiama !
Pati sveiko šokolado idėja atrasta puikiame blog'e :
Na ir manoji mažiau saldi versija: praturtinta papildomu magnio šaltiniu - Chia sėklomis
Reikės:
* 200 g kokoso drožlių
* 1 valg. š. kakavos (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 2 valg.š. Chia sėklų
saldumo mėgėjams + 1 šaukštas natūralaus medaus
* silikoninių formelių saldainiams ( tinkamos ir ledukams)
gaminimo eiga:
1. Kokoso drožles ir Chia sėklas suberti į smulkintuvą ir malti iki skystos baltos konsistencijos (protarpiais daryti pertraukas, kad smulkintuvas neperkaistų) Užtruksite vos ~ 10-15 min. ;)
2. Suberti kakavą ir dar kartą gerai pamalti - konsistencija iš vis suskystėja ir ją bus lengva supilstyti į formeles.
2.2. Jei nuspręsite pasaldinti ir įdėsite šaukštą medaus, nuo jo skysta masė akimirskiu pavirs kietesne, primenančia minkštą plastiliną - tiesiog tokią masę kabinkite šaukšteliu ir įspauskite į formeles.
3. Į silikonines formeles supilti kokoso šokolado masę, pastatyti į šaldytuvą ir palikti kelioms valandoms, kad sustingtų.
4. Laikyti šaltai.
* šis variantas nėra labai saldus, tad saldumo mėgėjams rekomenduoju į masę įdėti 1 šaukštą natūralaus medaus ;)
* Chia sėkliukes galima iš anksto sumalti kavamale iki miltelių, ir tada sumaišyti su kokoso drožlėmis - bus vientisesnės konsistencijos.
* Chia sėklas galima keisti kitomis, pvz. linų ;)
* Manau, kad tokį kokoso šokoladą galima gaminti ir su smulkintais riešutais ar net su riešutų sviesto įdaru skonio paįvairinimui.
* kitas bandymas - žalios spalvos kokoso šokoladas su .. spirulina ! ;)
Skanaus ;)
Man chia sėklos visada primena aguonas ir taip žiūrėdama į tavo foto užsimaniau šokolado su aguonomis :D Geriausia balto šokolado su aguonomis :D Kur savąsias saldainių formeles pirkai? Silikoninės jos?
AtsakytiPanaikintiBeje, koks kvailas dalykas, man kartais įdėjus medų, kokosas sukietėja, o kartais ne. Nesuprantu tik kodėl :D nu kažkokia mistika :D
dėl kokoso masės sukietėjimo įdėjus medų - manau, tai kažkaip priklauso nuo temperatūros ir gal pačio medaus konsistencijos ;)
Panaikintišias, silikonines formeles įsigijau berods bohemia - senokai jau ;) joa, čia gerai tintkų baltos chia- būtų didesnis kontrastas ;) o balto šokolado su aguonomis dar nesu ragavusi.
AtsakytiPanaikintiKakavinis su aguonomis labai skanu-ką tik valgiau :D baltasis su kakavos sviestu ir aguonom na gal gal.. man skanesnė kokoso konsistencija, kakavos sviestas ne taip tirpsta skaniai :) bet kodėl gi ne:)
AtsakytiPanaikintibiesas tame, kad nemėgstu, kai aguonų visur tarp dantų prilenda :D na ragausim ! o gal dar namie balto šokolado su aguonomis pasigaminsim :)))
PanaikintiO kambario temp. laikytusi? Galvoju dovanoti :) Tai reiketu, kad bent jau keleta valandu neisteztu..
AtsakytiPanaikintineturėtų ;) atsargumo dėlei dar galima į masę įdėti šiek tiek kakavos sviesto, kuris kambario temperatūroje išlieka kietas ;)
Panaikinti