2013 m. vasario 22 d., penktadienis

Keksas su džiovintomis slyvomis ir kokoso drožlėmis



30 cm ilgio keksui iškepti

Reikės:

* 200 gr minkšto sviesto ( ne riebalų mišinio ar tuo bal margarino)
* 150 gr rudojo cukraus
* 150 gr kvietinių miltų
* 150 gr Spelta miltų
* 1 kupinas arbat.š. kepimo miltelių
* 4 kiaušiniai
* 200 gr supjaustytų džiovintų slyvų




Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C.

1. Išsijoti dviejų rūšių miltus su kepimo milteliais.
2. Inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi, po vieną įplakti kiaušinius. Įmaišyti išsijotus miltus.
3. Suberti kokoso drožles, sudėti pjaustytas džiovintas slyvas - viską atsargiai permaišyti.
4. Paruoštą kekso tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir kokoso drožlėmis pabarstytą kepimo formą, paviršių išlyginti.
5. Pastatyti kepti orkaitėje ~ 60 min.
6. Iškepusį keksą (tikrinti įsmeigus medinį iešmelį jis turi likti švarus, neaplipęs tešla) ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti ant metalinių grotelių.
7. Patiekti ragauti prie kavos ar arbatos , o gal su gardžiais plombyro ledais ;)





Komentarai:

* tai nesudėtingai ir gan gretai iškepamas keksas
* stebėtinai nesaldaus skonio - kas žavi ;)
* traškus ir trapus
* kitą kartą dėsiu dar daugiau džiovintų slyvų - jos čia puikiai tinka
* labiau primena gardžią duonelę, nei saldų pyragą
* kepsiu dar ir dar kartą !

Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. o jums neatsibodo dar visur reikia nereikia kokosus kist? kazkaip man jau ivairoves truksta, atrodo kokosinis maisto tinklarastis

    AtsakytiPanaikinti
  2. ne, tikrai neatrodo, kad kokoso per daug - kur jo reikia, ten jis ir naudojamas ;))) O man jis labai patinka ir čia jis net labai tinka ! pagaminkite, suprasite ;) - o jei jau taip nemėgstate kokoso, tai galite jo nedėti - juk niekas per prievartą neverčia gaminti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Keksas nerealus, katik išbandytas. Kaškada skaičiau, kad kai kuriuos pyragus jūs užšaldote, kaip manote, ar keksą galiu šaldyti, nes mums ji įveikti per kelias dienas neįmanoma. Apskritai, kokius pyragus jūs šaldote?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, kaip smagu, kad patiko ;) žinot, kekso nesu bandžiusi užšaldyti, nes jis pas mus gan greitai suvartojamas, per savaitę, o šis net ir padžiuvęs turi savo žavesio ;) bet manau, kad įmanoma, nes jei paprastą duoną užšaldo, tai manau, ir keksą būtų galima drąsiai užšaldyti. Tik užšaldytmui naudokite sandarią dėžutę ar hermetišką maišelį ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails