Ech, kartais norisi tų visų bandeliukų, o jei dar "nekaltų" :)
Pasiraususi instagram'e , aptikau štai tokią alternatyvą įprastoms bandelėms. O mažoji jas tiesiog dievina, lapnoja visais žandais :D
120 gr "President" varškės kremo (arba paprastos varškės)
100 gr avižų miltų ( t.y.permaltų kavamale ir persijotų avižinių dribsnių)
1/3 arb.š. sodos (nugesintos citrinų sultimis galima ir negesinti)
1 arb.š. kokosų cukraus
1 didelis bananas
Gaminimo eiga:
Avižinių dribsnių miltus suberti į gilų indą , sudėti varškės kremą, nugesintą sodą, kokosų cukrų - viską labai gerai permaišyti suminkyti. Suformuoti rutulį ir palikti šaldytuve 20-30 minučių.
Ištrauks iš šaldytuvo masę gerai perminkyti, kad taptų elastingesnė. Iškočioti iš masės lakštą ( paviršių pabarstyti miltais, kad neliptų) sudėti bananą ir susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Pabarstyti maltu cinamonu. Kepti orkaitėje, 180 laipsnių karštumo, apie 25 minutes.
Komentarai:
* taip , tai labiau sausainėliai nei bandelės, mat turi smagią putelę :)
* varškės kremą galima keisti į paprastą varškę, tiek kad bus sunkiau minkyti ir teks kiek padrėkinti masę 2 valg. š. vandens arba kefyro.
* įdarui galima rinkti praktiškai bet ką : varškę sutrinti su bananu ir žiupsniu cinamono, ar į varškę įtarkuoti obuolio. (Su tokiu įdaru bandeliukės yra minkštesnės, sultingesnės.) Ar tiesiog uogienė...
* smagu, kad nėra labai kaloringa ir iš ties sotu - puikiai tiks pusryčiams ar užkandžiui.
* nežinau, kaip su kitais miltais gautųsi, reikia eksperimentuoti, pvz. įdomaus skonio būtų iš grikių miltų.
* cukrų galima keisti į datulių džemą ar mirkytų razinų piurė.
Skanaus ;)
mūsų mažoji tai išsiėmė įdarą (buvo su bananais ir slyvomis), o plutelę paliko... o man tai skanu buvo :)
AtsakytiPanaikintiKitą kartą pabandykite su obuolių/varškės įdaru ( 100 gr varškės + 1/2 smulkiai tarkuoto obuolio+ 1 arb.š. cukraus arba sutrintos 2 datulės) - viską suvalgys !
PanaikintiKiek gaunasi sausainių?
AtsakytiPanaikinti