Gaivus, gardus, lengvas variantas pietums.
4-5 porcijoms.
Reikės:
* šviežios sluoksniuotos tešlos
* 1 vid.dydžio cukinijos
* 1 didelio pomidoro
* 1/2 poro arba svogūno
* 100 ml grietinėlės (10% riebumo)
* 2 kiaušinių
* šlakelio augalinio aliejaus
* 50 g tarkuoto parmezano sūrio
* druskos, pipirų, šviežio/džiovinto baziliko
Gaminimo eiga:
Cukiniją nuplauti ( galima ir odelę nuskusti ) ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Pomidorą nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu, nulupti odelę, supjaustyti mažais kubeliais.
Porą susmulkinti, pakepti lašelyje aliejaus įkaitintoje keptuvėje. Sudėti supjaustytus pomidorą ir cukiniją. Uždengus kiek patroškinti, kol cukinijos gabalėliai suminkštės. Pagardinti druska, maltais pipirais, baziliku.
Giliame inde išplakti kiaušinius, supilti grietinėlę, perplakti, suberti tarkuotą parmezano surį, gerai išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Į kepimo skardą, įtiesti šviežią sluoksniuotą tešlą, suformuoti aukštą kraštelį. Sudėti daržoves, užpilti kiaušinių/grietinėlės/sūrio plakiniu.
Pastatyti kepti 30 minučių.
* tinka ir pietums, ir vakarienei.
* skanus ir šiltas, ir pilnai atvėsęs
* kyšo pagrindui puikiai tiks ir trapios tešlos
* porą galima pakeisti svogūnu
* grietinėlę galima pakeisti pienu
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Nauji komentarai neleidžiami.