2009 m. kovo 1 d., sekmadienis

Brigadeiro branco com pistache - su pistacijomis

Kas gi toliau braziliškųjų Brigadeiro padangėje? :)


Šį kartą eilė Brigadeiro branco com pistache - baltasis Brigadeiro su pistacijomis :)
Receptą radau pas Bem Feitinho ir kaip visada truputį pagal save :)
Reikės:
* 1 indelio sutirštinto kondensuoto saldaus pieno,
* 1 valg. š. sviesto ( arba margarino)
* 100g. smulkintų pistacijų riešutų (nesūdytų, nors aš pati naudojau sūdytas)
* 50 g. tarkuoto balto šokolado (nebūtinai)

Paruošiu pistacijų riešutus:

išgliaudau iš kevaliukų (kuriuos bus galima vėliau panaudoti kūrybiniams darbams)

suberiu juos į smulkintuvą ir keletą sekundžių susmulkinu iki mažyčių gabaliukų

kaip ir viskas paruošta : pienas, sviestas, šokoladas, pistacijos ..

į pieno ir sviesto mišinį suberiu smulkintas pistacijas

ir išmaišau, pakaitinu ant mažos ugnies iki sviestas ištirpsta ir

suberiu sutarkuotą baltąjį šokoladą

ir maišau maišau maišau iki masė sutirštėja taip,

kad pakėlus šaukštu, ji krenta gabalais ir

braukiant šaukštu per dugną lieka "takelis"
tada tirštą masę sukrečiu į tam paruoštą lėkštę

ir palieku iki ji atvės

Ką gi turiu: pistacinę Brigadeiro masę, dalį pistacijų apvoliojimui ir popierinių krepšelių :)

rankas ištepu sviesto gabaliuku ( kaip ir šaukštelį, kuriuo kabinu masę), kad masė neliptų

gabaliuką masės dedu į delną ir

formuoju rutuliuką :) ,

kurį po to "apvelku" pistacijų trupinukais :))





Na štai, gražuoliukas Brigadeiro branco com pistache - sūraus ir saldaus skonių derinys !!! tai kažkas egzotiško ;) Galimas ir toks variantas, kai pati masė ruošiama iš nesūdytų pistacijų, o paviršius aplipinamas sūdytų pistacijų trupinukais. Arba visur naudoti nesūdytas pistacijas, tik tada (pagal mane) nelieka to skonio egzotiškumo ;)


Uždengiu paruoštus pistacinius Brigadeiro maistine plėvelę ir į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų :)
Skanaus ;)

6 komentarai:

  1. O jeigu panaudojus nesūdytas pistacijas? Kažin kaip tada skonis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Orginaliame recepte minimos nesūdytos pistacijos, kiek truputį bandžiau, tai skonis toks neutralus. Tad manau, galima daryti tokį variantą - pačią masę daryti iš nesūdytų, o paviršių aplipinti sūdytų pistacijų trupinukais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man išėjo 23 dieviško skonio brigadeirai su pistacijomis (sūdytomis)!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Liuks !!! dėl pačio kiekio, tai labai įvairiai gaunasi, priklauso nuo to, kokio dydžio rutuliukai suformuojami ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mmmm fantastiškai atrodo. Kai tik bus laiko - bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails