Receptas iš
La fleur d'oranger kulinarinio blog'o , kiek pakeistas ;)
2-4 asmenims
Reikės:
2 ilgi baklažanų
2 kiaušinių
120 ml grietinėlės (10 % riebumo arba galima keisti pienu)
50-100 g smulkinto Mimolette sūrio ( galima keisti kitu sūriu)
1 česnako skiltelė
alyvuogių aliejaus
džiovinto baziliko
druskos
maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Supjaustyti pusantro baklažano kubeliais, likusią dalį plonais griežinėliais.
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti baklažanų kubelius su sutrinta česnako skiltele ir geru žiupsniu džiovinto baziliko. perdėti į kitą indą, kad kiek pravėstų.
Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti ir baklažanų griežinėlius , juos pagardinant druska ir maltais pipirais.
Giliame inde išplakti kiaušinius, grietinėlę (pieną), suberti smulkintą Mimolette sūrį , pagaldinti druska ir maltais pipirais.
Sudėti apkeptus baklažanų kubelius , viskas gerai permaišyti, supilti į kepimo formą, išteptą riebalais ( aš netepiau).
Paviršių uždengti apkeptais baklažano griežinėliais.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180-210 laipsnių temperatūros ~ 35 minutes.
Patiekti iš karto.
Komentarai:
* lengvas patiekalas.
* apkepo paviršius skaniai skrustelėjęs, o vidus minkštas. ( maloniai slysta gomuriu :DDD )
* mimolette sūrį galima pakeisti paprastu fermentiniu arba kokiu rikotos sūriu
* grietinėlę galima pakeisti į pieną - bus mažiau riebu ( nors nesijaučia jokio riebumo ir taip)
Skanaus ;)
Tavieji patiekalai foto taip gerai atrodo, kad turbūt apsilaižydama suvalgyčiau ir tai, ko nemėgstu. :)
AtsakytiPanaikintiNeringa, ačiū ;) nejau nemėgsti baklažanų?
AtsakytiPanaikinti