2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Baklažanų gratin'as su Mimolette

Nuoroda
Receptas iš La fleur d'oranger kulinarinio blog'o , kiek pakeistas ;)


2-4 asmenims

Reikės:

2 ilgi baklažanų
2 kiaušinių
120 ml grietinėlės (10 % riebumo arba galima keisti pienu)

50-100 g smulkinto Mimolette sūrio ( galima keisti kitu sūriu)
1 česnako skiltelė
alyvuogių aliejaus
džiovinto baziliko
druskos
maltų pipirų


Gaminimo eiga:

Supjaustyti pusantro baklažano kubeliais, likusią dalį plonais griežinėliais.

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti baklažanų kubelius su sutrinta česnako skiltele ir geru žiupsniu džiovinto baziliko. perdėti į kitą indą, kad kiek pravėstų.

Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti ir baklažanų griežinėlius , juos pagardinant druska ir maltais pipirais.

Giliame inde išplakti kiaušinius, grietinėlę (pieną), suberti smulkintą Mimolette sūrį , pagaldinti druska ir maltais pipirais.
Sudėti apkeptus baklažanų kubelius , viskas gerai permaišyti, supilti į kepimo formą, išteptą riebalais ( aš netepiau).

Paviršių uždengti apkeptais baklažano griežinėliais.

Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180-210 laipsnių temperatūros ~ 35 minutes.

Patiekti iš karto.





Komentarai:

* lengvas patiekalas.
* apkepo paviršius skaniai skrustelėjęs, o vidus minkštas. ( maloniai slysta gomuriu :DDD )
* mimolette sūrį galima pakeisti paprastu fermentiniu arba kokiu rikotos sūriu
* grietinėlę galima pakeisti į pieną - bus mažiau riebu ( nors nesijaučia jokio riebumo ir taip)

Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Tavieji patiekalai foto taip gerai atrodo, kad turbūt apsilaižydama suvalgyčiau ir tai, ko nemėgstu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neringa, ačiū ;) nejau nemėgsti baklažanų?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails