Receptas iš
Recoin de France truputį pagerintas :)
2 asmenims:
* 500-600 gr ( 4 mažos ) cukinijų
* 1 česnako skiltelė
* 1 val.g š. aliejaus
* 1 valg. š. kapotų petražolių
* druskos , pipirų
* 25-50 g sviesto
* 200 g pomidorų tyrės
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
Nuplauti ir nusausinti cukinijas. Odelės nelupti.
Supjaustyti plonais griežinėliais.
Keptuvėje įpilti aliejaus , sudėti sviestą ir kaitinti iki sviestas išsilydys. Sudėti cukinijų griežinėlius.
Apkepti pavartant. Sudėti trintą česnako skiltelę, kapotas petražoles. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Suminkštėjusias cukinijas sudėti į mažus individualius kepimo indus ( arba į vieną didelį) , aplieti pomodorų tyre, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 20-čiai minučių. Patiekti iš karto.
Komentarai:
* itin greitai paruošiamas patiekalas
* lengvai suvirškinamas ( mėsėdžiams galima pasiūlyti kaip garnyrą prie kokios vištienos )
* bus gaminamas ne vieną kartą
* norint švelnesnio skonio, galima nepilti pomidorų tyrės.
* galima naudoti tiek šviežias, tiek ir džiovintas pertražoles.
Skanaus ;)
Man labai tinkantis receptas. Nes vegetarė, bet kai lieku viena savaitgaliui mėsos neruošiu. Būtinai saugau, tik kad savaitgalių vienai nenusimato. O gal ir gerai :) bet receptą turėti verta.
AtsakytiPanaikintiooo, galima mėsėdžiui atskirai kokios vištienos ( arba apkeptos , arba išvirtos ) ant dugno sudėti o viską kita pagal receptą ruošti ;)
AtsakytiPanaikintitokie patiekaliukai yra labai labai lengvučiai ir labai greitai susivirškina - kas yra didelis privalumas :)
Dar papildomai įdėjau pievagrybių. Nuostabiai skanu :)
AtsakytiPanaikintiDovile , puiku ,kad patiko ;) na taip, pievagrybiai suteikia papildom1 sotumą šiam patiekalui.
AtsakytiPanaikintipaprasta, greita ir gardu:) tokią karštą dieną kaip šiandien niekas kitas nebūtų papirkęs!
AtsakytiPanaikinti