2011 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Traškūs cukinijų kepsniukai


šie kepsniukai jau senokai gaminti, ir tik dabar prisiruošiau sutvarkyti nuotraukas bei aprašyti gaminimo eigą.

Recepto pagrindas buvo paimtas iš teatime-blog kiek pakoreguotas.Nuoroda
* 1 nedidelė pailga cukinija
* 50 g maltų džiūvėsių
* 1/2 šaukštelio druskos
* 1/2 valg. š. juodųjų pipirų
* 1 sauja smulkiai pjaustytų petražolių.
* alyvuogių aliejaus
* 1 sauja miltų
* 1 kiaušinis
Cukiniją nuplauti ir nusausinti. Supjaustyti griežinėliais ( 1,5-2 cm storio). Apvolioti miltuose, pamirkyti išplaktame kiaušinyje , tada dėti į maltų džiūvėsių ir prieskonių mišinį ir gerai apvolioti. Paruoštus kepsniukus sudėti į kepimo skardą ir kepti ~ 10-15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.

Kepsniukų paviršius turi būti vos apskrudęs, o cukinija viduje dar traški.

Patiekti iš karto su pasirinktu padažu.




Komentarai:

* tai dar vienas paprastas ir greitas būdas kiek kitaip paruošti cukiniją.
* manieji kepsniukai gavosi iš ties aštroki - galima iš viso nedėti jokių pipirų : bus gerokai švelnesnio skonio.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails