Šis receptas iš nerealaus kulinarinio blog'o Tomaten Quiche , kur esu dar vieną nusižiūrėjusi.. irgi su cukinijomis :)
2-4 asmenims
Reikės :
* 2 vid. dydžio jaunos ilgos siauros cukinijos
* 500 g kalakutienos faršo
* 2 pomidorai
* 1 vid. dydžio morka
* 1/2 poro
* 1 (2) skiltelės česnako
* 1 dėžutė pomidorų tyrės
* 1 kubelis daržovių sultinio ( nebūtinai)
* žiupsnis džiovinto čiobrelio
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* žiupsnis tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepti smulkintą porą ir trintą (-as) česnako skiltelę (-es). Sudėti kalakutienos faršą ir kepti ant vidutinės ugnies.
Sudėti nuluptus ir sutrintus pomidorus, smulkiai tarkuotą morką, sutrupintą daržovių sultinio kubelį, supilti pomidorų tyrę , įberti maltų pipirų ir džiovinto čiobrelio ir uždengus dangtį palikti troškintis ant silpnos ugnies ~ 30 minučių.
Kai bolonezo padažas beveik paruoštas, cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles), užvirti vandenį, jį pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir apvirti max 2-3 minutes.
Cukinijų tagliatelles sudėti lėkštėje, ant viršaus uždėti paruošto bolonezo padažo, paviršių pabarstyti žiupsniu parmezano sūrio ir nedelsiant patiekti.
Komentarai :
* kad išgauti tokio plonumo daržovių juosteles, labai paverčia skustukas lanksčiais ašmenimis.
Pati naudoju štai tokį Victorinox U-Peeler
* kalakutienos faršas puikiai tinka, nors išgauti švelnų skonį.
* privalumas tas, kad tikrai ilgai neužtrunka paruošti šį gan sotų patiekalą
* kitam kartui pasiryžusi surasti ir išbandyti gerokai lengvesnio padažo variantą
*
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
dieviškai skaniai atrodo cukinijos..;)
AtsakytiPanaikintiLabai skanios nuotraukos :)
AtsakytiPanaikinti