Receptas iš Les Recettes du Panier
Reikės :
* 250 gr šviežių špinatų
* 250 g manų kruopų
* 100 g tarkuoto parmezano sūrio
* 1 arbat. š. česnako miltelių
* 1/2 arbat. š. maltų pipirų
* 1/2 arbat. š. tarkuoto muskato riešuto
* 4 kiaušiniai
padažui :
* natūralios pomidorų tyrės
* šalto vandens
* gero žiupsnio tarkuoto parmezao sūrio
* žiupsnelio džiovintų bazilikų
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių karščio.
Nuplauti špinatus, supjaustyti plonomis juostelėmis.
Sudėti į gilų indą, suberti manų kruopas, tarkuotą parmezano sūrį, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius - viską gerai permaišyti (aš perminkiau rankomis) ir palikti ~15 minučių, kad manų kruopos kiek pabrinktų.
Iš paruoštos tešlos suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ( galima ir didesnius) , sudėlioti ant riebalais išteptos kepimo skardos ( galima panaudoti apvalių sausainių kepimo formą )
Pastatyti kepti ~ 20 minučių, kol kepsniukų paviršius gražiai apskrus. Patiekti su pomidorų padažu :
Pomidorų padažo ruošimo eiga:
Pomidorų tyrę supilti į keptuvę , įpilti šaltos vandens tiek, kad atskiesti tirštą pomidorų tyrę, įberti parmezano sūrio.
Kaitinti iki sūris išsilydys, pagardinti džiovintais bazilikais.
Paruoštą padažą užpilti ant špinatų kepsniukų.
Komentarai :
* vegetariški paprasti kepsniukai
* specifinio špinatų skonio visiškai nesijaučia
* nepadauginkite pipirų, kitu atveju bus aštrūs kepsneliai ;)
* šiuos kepsniukus galima patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį prie aperityvo su kokiu pikantišku padažu.
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą