Reikės :
4 - 6 asmenims
* 3 didelės kriaušės
* 120 g de miltų
* 100 g cukraus
* 1 valg. š. kepimo miltelių
* 1 žiupsnis druskos
* 1/2 valg. š. cinamono
* 125 ml pieno
* 60 g migdolų plokštelių
* 100 g pieniško šokolado lašelių
Sirupui :
*120g rudojo cukraus
* 50g sviesto
* 150 ml vandens
Nuplauti , ir nulupti kriaušes. Supjaustyti kubeliais.
Giliame inde suberti visus sausus ingridientus (miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, cukrų) , išmaišyti, vėliau supilti pieną, viską gerai permaišyti iki vienalytės masės.Sudėti kubeliais pjaustytas kriaušes , migdolų plokšteles , vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę suverti į sviestu išteptą kepimo formą, paviršių pabarstyti šokolado lašiukais.
Paruošti sirupą : į kaitinimo indą sudėti sviestą ir rudą cukrų - kaitinti ant didelės ugnies, vėliau supilti vandenį , vėl kaitinti iki sviestas ir cukrus pilnai išsilydys.
Šaukšto pagalba po truputį ( kad "neprakiurdyti" tešlos) sulaistyti visą tešlos paviršių.
Pastatyti kepti 40 minutes iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.
kadangi pati dar nespėjau paragauti ( tik rytoj ) šį kartą vertino ir komentavo maniškis :) :
* labai gardus desertas - lengvas, aromatingas, minkštutėlis, gan saldu.
* pienišką šokoladą galima keisti į juodą, bus sodresnis skonis ( arba visai nedėti - bus mažiau saldu)
* skanus tiek šiltas, bet geriausias pilnai atvėsęs.
* pudingo sirupas ruoštas su ruduoju cukranendrių minkštuoju cukrumi , pats pudingas turi kavos prieskonį.
* iš ties vertas gaminti dar ir dar kartą.
* galbūt verta eksperimentuoti su rūgščiais vaisiais , pvz. kokiais obuoliais...
Skanaus ;)
O del kokios priezasties pati neragavote??? Ta pudinga tik po paros geriausia valgyti?? Aciu
AtsakytiPanaikintiTadai, jau buvo gan vėlus vakaras, kad ragauti desertą, todėl perkėliau į šiandien priešpiečius ;) skonis pritrenkiantis :) Ne, galima ir šiltą ir pilnai atvėsusį valgyti ;)
AtsakytiPanaikintiMirštu į tokius žiūrėdama. Traukiu į eilę, nes atrodo taip gardžiai, kad pirštus nusigraušiu darbe sėdėdama.
AtsakytiPanaikintiIndre, jis vertas to, tik siūlau sirupui naudoti kokį švelnesnį cukrų ;) ir galima visai nedėti šokolado ( man truputį per saldu pasirodė) ;)
AtsakytiPanaikinti