2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Šilkiniai cukinijų kukuliukai kario padaže

Cukinija pastaruoju metu karaliauja mano virtuvėje - nuostabi daržovė, iš kurios galima paruošti tiek skanių , itin lengvų ir nenuobodžių patiekalų :)


Šį kartą pasakiški , tiesiog šilkiniai kukuliukai ...taip, ir vėl iš cukinijos... man - tai naujai atrastas, minkštas ir nevandeningas skonis !

Šis receptas adaptuotas pagal Eryn Folle Cuisine :

Reikės :

* 6-7 didelių cukinijų
* 500 ml pieno
* 8 arbat. š. kukurūzų krakmolo
* žiupsnis kario (arba šafrano pagal orginalų receptą)
* druskos, maltų pipirų
* šlakelio alyvuogių aliejaus


Gaminimo eiga:
Tai geriausia pasiruošti iš anksto, pvz. iš vakaro:
Nuplauti ir smulkia tarka sutarkuoti cukinijas. Sudėti į tinklinį kiaurasamtį ir palikti per naktį nuvarvėti. (Taip pat galima susidariusį skystį tiesiog nusunkti rankomis, tik tai užims laiko)
Į pieną suberti kario ir išmaišyti, palikti.
Gerai nuvarvėjusias/nusunktas cukinijas sudėti į puodą/keptuvą ir, vis pamaišant, kaitinti ant silpnos ugnies (neuždengus dangčio) ~10-15 minučių, iki jos suminkštės ir papildomai išskirs skysčio. Labai gerai nusunkti , palikti atvėsti, karts nuo karto vis nusunkiant susidarantį skystį. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Paruošti lengvą bešamelio padaža su kariu : dideliame inde suberti į krūvelę kukurūzų krakmolą, įpilti keletą valg.š. pieno (išmaišyto su kariu) ir gerai išmaišyti, iki neliks jokių gumulėlių. Gautą mišinį supilti į likusį pieną ir viską gerai permaišyti. Kaitinimo indą su paruoštu pienu (su kariu) padažui pastatyti ant silpnos ugnies ir kaitinti nuolat maišant, iki padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais. Nukelti nuo ugnies.
Įkaitinti orkaitę iki 150- 180°C
Iš cukinijų tarkių suformuoti kukuliukus, rankomis vis nuspaudžiant skystį, kad kukuliukai būtų kuo sausesni - taip kepimo metu kukuliukai neiširs, ir išlaikys savo formą.
Į šlakeliu alyvuogių aliejumi išteptą kepimo formą sudėti paruoštus cukinijų kukuliukus, tarp jų paliekant tarpus, užpilti paruoštu padažu ir pastatyti kepti ~30 minučių. Patiekti iš karto.



Komentarai:

* šį kartą gaminau iš mažesnės porcijos: iš 2 nedidelių jaunų cukinijų man gavosi... 3 kukuliai (~ 5 cm skersmens)
* puikaus, itin švelnaus skonio.
* galima kepti individualiose mažose kepimo formelėse ir jose patiekti ragavimui.
* truputį užima laiko cukinijų masės paruošimas, tad tai rekomenduočiau daryti iš anksto.

Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. nuostabus vaizdas ir net neabejoju gardus patiekalas..;) originali idėja..;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. oditele, aha,karis suteikia nuostabią geltoną spalvą, o su cukinijų žalia- puikiai dera. Mane pačią labai nustebino tas šilkinis kukuliukų (ko visai nesitikėjau)skonis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O tai aliejaus slakelis ar laselis? Pasimeciau..;/

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails