2011 m. spalio 12 d., trečiadienis

Špinatų/bulvių virtinukai su pomidoru padažu ir Parmezanu

kadangi špinatų pilnas šaldytuvas šį kartą nesaldus patiekalas iš jų :

receptas adaptuotas pagal Couscous et Pouddings


* 350 g bulvių ( 5 vidutinio dydžio bulvės)
* 180 g šaldytų špinatų
* 1 kiaušinis
* 130 g Speltos miltų ( galima dėti paprastus, kvietinius)
* druskos, pipirų
* pomidorų tyrės
* žiupsnis tarkuoto parmezano sūrio

Bulves nuskuti, supjaustyti kubeliais, išvirti.
Sugrūsti į košę, įmušti kiaušinį, sudėti atšildytus špinatus, suberti miltus, pagardinti druska ir maltais pipirais. Viską išmaišyti, jei tešla labai limpa prie rankų, dar truputį įberti miltų.


Suformuoti rutuliukus .
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį , virti 5 minutes kol iškyla .
Patiekti su pomidorų tyrės padažu, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu.
Patiekti iš karto.


Komentarai:

* gan lengvas patiekalas , greitai paruošiamas
* mėsėdžiams galima paruošti su kokiu mėsos padažu

Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Mmm, būtinai reikės pabandyti - atrodo labai skaniai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Agne, bandyk, tik patarčiau bulves kuo geriau sutrinti ( kad neliktų gabaliukų) ir pačius špinatus gerai į tokią tyrę sumalti- tada bus vientisesnė pati masė ir kukuliukai dailiau atrodys ir dar skaniaus valgysis ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails