...Juodas šokoladas... tiesiog tirpstantis burnoje... traški migdolinė plutelė...
8 - 10 porcijų
Reikės:
* 200 g juodo konditerinio šokolado Nestle
* 200 g sūdyto sviesto
* 150 g cukraus
* 100 g rudojo cukraus
* 1 valg. š. (kupinas) kukurūzų krakmolo
* 5 kiaušiniai
* 50 g migdolų plokštelių
* 1 arbat. š. cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Kaitinimo inde, įstatytame į vandens vonelę, išlydyti sulaužytą juodą šokoladą.
Vėliau sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, maišyti iki sviestas pilnai ištirps.
Supilti rudąjį ir paprastąjį cukrų, išmaišyti, nuimti nuo vandens vonelės, palikti atvėsti.
Į atvėsusią masę, įmušti po vieną kiaušinį kiekvieną atskirai išmaišant.
Suberti kukurūzų krakmolą, išmaišyti.
Supilti paruoštą masę į kepimo formą ( naudojau silikoninę), paviršių pabarstyti migdolų plokštelėmis, pastatyti kepti 30 minutėms.
Išimti iš orkaitės dar šiltą, palikti atvėsti kambario temperatūros, tada perkelti į šaldytuvą, palikti visai nakčiai.
Kitą dieną išimti iš kepimo formos, paviršių pabarstyti cukraus pudra ( nebūtinai) ir patiekti ragavimui.
* tiesiog puikus, šokoladinis, be ne per įkyriai, patiks ir nemėgstantiems šokolado ;)
* aromatingas, įdomiai kreminės konsistencijos, tiesiog tirpsta burnoje.
* migdolinė plutelė maloniai traška burnoje iki pat paskutinio kąsnio ... ;)
* mūsų šeimai tai skaniausias šokoladinis pyragas iš visų iki šiol ragautų ;)
Skanaus ;)
Atrodo labai skaniai, ypač migdolų plutelė :) O to Nestle konditerinio šokolado galima ir Lietuvoje nusipirkti? Kažkaip nemačiau jo niekur. Nors aišku, specialiai ir neieškojau :)
AtsakytiPanaikintiViktorija, dėl šokolado, tiesą pasakius nežinau, nes jis pas mane atkeliavo iš FR. Bet lyg ir esu kažką pačiusi IKI prekybcentryje ;)Jei šio nerastum, tai puikiai tiktų ir kitas konditerinis juodas šokoladas ;)
AtsakytiPanaikintiIs foto man jis atrodo labai dregnas ir tiktai mane gundo ;) isitraukiau i archyva, butinai bandysiu. Butinai! ;)
AtsakytiPanaikintiSuprantu, kad ir kitoks tiktų :) Tiesiog įdomu pasidarė, nes niekur tokio nemačiau :)
AtsakytiPanaikintiVilma, jis beveik 100 % drėgnas! mane pačią pribloškė jo konsistencija :)) Lauksiu atsileipimų ;)
AtsakytiPanaikintiViktorija, jei kur konkrečiai šio šokolado LT užmatysiu - būtinai paliksiu pranešimą ;)
AtsakytiPanaikintiAtrodo dieviskai :)
AtsakytiPanaikintiKviečiu Tave pažaisti http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/12/zaidimas.html
AtsakytiPanaikintiKaip manai, ar nebus per anksti, jei šį pyrągą iškepčiau šianien Kalėdoms?
AtsakytiPanaikintimhh, aišku, geriau būtų sekmadienį ;) ,bet gali ir šiandien kepti, laikyti šaldytuve ir vaišinti pirmadienį ;) aš tokius pyragus dar užšaldau - tai puikiai išsilaiko ;)
PanaikintiKodėl pyragas suskeldėja? Ką ne taip darau?
AtsakytiPanaikintipyrago paviršius ir turi kiek suskeldėti - taip ir turi būti ;) dėl traškios jo plutelės ;)
PanaikintiNE-REA-LUS !!! kovo 8-osios proga tiko ne tik moterims :-D Ačiū. Jūsų receptai išties puikūs, jų tikrai daug teko išbandyti. Sekmės kūrybiniame procese ;)
AtsakytiPanaikintiLaura, labai faina, kad patiko ;) Ačiū ;)
PanaikintiAš pritariu Laurai, kad Jūsų receptai išskirtiniai ir puikūs. Bandau dabar šį pyragą ir turiu klausimą. Ar galima kuo nors pakeisti kukurūzų krakmolą(nes namuose jo neturiu)? Ką jis duoda? Ačiū
AtsakytiPanaikintiSveiki, negaliu pasakyti kuo pakeisti kukurūzų krakmolą. Jis sujungia, kai pir sulipina. Tikrai ne miltais jį reiktų keisti, nes šie suteiks pyragiukui kitą tekstūrą :( Aš šį krakmolą visada naudoju kepiniams, padažams ir pan. gaminti. Galbūt kokiu bulvių krakmolu, kai kada pasitvirtina, kai kada deja, ne ;)
PanaikintiVisgi nepatingėjau nuvažiuoti nusipirkti kukurūzų krakmolo, dariau viską pagal receptą, labai gražiai iškilo, bet jaučiu reikėjo ir palikti orkaitėje atvėsti, nes išėmus sukrito. Aš paragavau šilto ir dabar šalto, tai man šiltas skanesnis pasirodė. Bandysiu dar kartą. Ir man dar klausimas kyla, o kažne kaip gautųsi, jei baltymus atskirtum nuo trynių ir atskirai suplakus įmaišytum pabaigoje. Gal būt gautųsi puresnis? Ačiū už receptą
AtsakytiPanaikintiSveiki, viskas ok, pyragiuka ir tur4jo kažkiek sukristi ;) Labai purus ir nebus, nes ne tokio jo konsistencija, daugiau toks standus kremas, sakyčiau ;) taip, galite bandyti atskirai išplakti baltymus, tada gautųsi labiau toks mousse pyragiukas, daugiau orinis ;) Irgi puikus variantas ;)
PanaikintiReikia būtinai išbandyti, nes pagal recepto sudetį atrodo, kad gausis saldus omletas. ar tikrai nėra miltų?
AtsakytiPanaikintišio pyrago konsistencija nė iš tolo neprimena omleto ;) nuotraukose puikiai matyti pyrago kietumas/minkštumas ;) ( tai tikrai ne flan tipo pyragas) o miltų tikrai nereikia ;))
PanaikintiViliojantis receptas. Bet įdomu pasiteirauti, ar galima būtų migdolinę plutelę daryti kitaip? Pvz:. ištirpdytame meduje pakepinti šiek tiek migdolines plokšteles ir tada tą masę supilti ant viršaus?Nes tokia migdolinė plutelė mano mėgstamiausia, bet įdomu, ar pilant, jinai nesusmigtų ir pan. :]] Ir dar klausimėlis, šis pyragas gaunasis toks sodriai šokoladinis? Primena gal šokoladinius putėsius? Ačiū labai už atsakymus ir receptą :]
AtsakytiPanaikintiJuta, atsiprašau, kad gan pavėluotai, bet vis tiek atsakau ;) taip ruošiant migdolus gausis labiau griliažinis sluoksnis. Ir kietokas. Gali susmegti bekepant. Aišku, būtų iš ties įdomus variantas. Gal būt vertėtų karamelizuoti migdolų plokšteles ir jas padžiovinus tada užbarstyti ant paviršiaus. Taip, tai tikrai sodriai šokoladinis pyragas.
PanaikintiDekui uz recepta! Super pyragas!
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta! Superinis pyragas !
AtsakytiPanaikinti