2012 m. lapkričio 30 d., penktadienis

Cukinijų suktinukų Tarte'as su parmezano sūriu

  
Mūsų šeimoje mėgtame įvairius tarte'us, tiek saldžius, tiek nesaldžius , šį kartą pietums siūlau pasigaminti puikų daržovinį cukinijų suktinukų tarte'ą su parmezano sūriu.
  
Reikės:

Tešlai :
* 50 g avižinių dribsnių
* 50 g grikių miltų
* 100 kvietinių miltų ( galima keisti į miltus be glitimo)
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. aguonų
* ~ 1/2 stiklinės vandens
* druskos

Įdarui :
* 3 jaunos žalios cukinijos
* 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 2 kiaušiniai
* 100 ml pieno ( galima keisti į migdolų arba kitą augalinės kilmės)
* 100 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)
* druskos, pipirų
* 2 sutrintos česnako skiltelės


Gaminimo eiga:

Tešlos paruošimas:

Inde suberti visus sausus ingredientus, supilti aliejų ir vandens tiek, kad būtų galima išminkyti neperlipnią tešlą ( man prireikė ~ 1/2 stiklinės vandens). Suformuoti išs paruoštos tešlos gniūžtę, įvynioti į maistinę plėvelę ir pastatyti šaldytuve 30- čiai minučių.

Per tą laiką paruošti cukinijų suktinukus : cukinijas nuplauti, nupjauti galus ir cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis.

Giliame inde išplakti kiaušinius su pienu ir grietinėle, sudėti trintas česnako skilteles, druską, pipirus,- viską permaišyti.

Iš šaldytuve išimti tešlą, iškočioti lakštą, jį įtiesti į kepimo formą ( naudojau 25 cm skersmens ) dugną pabarstyti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu. Supilti paruoštą kiaušinių/pieno/grietinėlės užpilą, sustatyti cukinijų suktinukus. Ant paviršiaus užbersti saujelę smulkiai darkuoto parmezano sūrio.

Pastatyti kepti 40 minučių 180°C  įkaitintoje orkaitėje.  











 Komentarai :

* nestandartiškos išvaizdos cukinijų pyragas
* smagiai traškantis tarte'o pagrindas dėl sudėtyje esančių aguonų bei avižinių dirbsnių
* lengvas kreminės konsistencijos užpilas
* tarte'ą galima ruošti ir su kitokios rūšies sūriu, pvz. su camembert'u ar ožkos sūriu.
* pvz. ryškesnio skonio sūrio gabaliukus apsukti cukinijų juostelėmis.(pvz.: Mimolette puikiai tiktų)
* vietoje česnako galima dėti šviežias petražoles, kaip kad siūloma orginaliame recepte.
* skanus šiltas, ką tik ištraukus iš orkaitės- iš ties švelnaus skonio, o pilnai atvėsusio  skonis dar labiau atsiskleidžia.
* galimas variantas ir su kokiu virtu kalakutienos kumpiu - tiesiog į cukinijos juosteles kartu susukti ir kumpio juosteles.


Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. oi-oi-oi!!! kaip grazu!! ne tas zodis; tikrai tikrai gaminsiu sita; o kai rasai "skustukas" ar turi galvoj "mandoline" ar paprasta bulviu skustuka; nes mandoline as neturiu; bet vien del sito pyrago ne griekas ir mandoline isigyti; fantastiskai grazus tavo tart!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, ačiū, agam vaizdas atperka viską, pats tarte'e skonis yra iš ties švelnus, tad verta jį kiek dar labiau paintensyvinti ( pvz. daugiau užpilo pagaminti, kad pilnai apsemtų suktinukus). O dėl skustuko tai turiu ne mandoline ( nors ir su šiuo galima išgauti tokias juosteles) , o daržovių skustuką vidančiais ašmenimis , pvz.: http://www.getprice.com.au/images/uploadimg/1454/808_1.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai labai vykes receptas, aciu! siryt buvo isbandytas draugu brunch'ui - ir buvo labai isgirtas :) siek tiek baiminausi del pagrindo (ne karta esu nudegusi) - bijojau, kad iseis kietas, bet pavyko puikiai: nuo idaro padas suminkstejo, nors traskumas isliko. grikiu miltu neturejau, tad dejau tik kvietinius, bet papildziau juos selenomis. idarui naudojau fetos suri, itarkavau ir truputi parmezano bei cesnako - isejo labai turtingas ir tikrai ne per svelnus skonis :) tiesa, siek tiek teko su cukinijomis pavargti - sunkokai sekesi doroti jas su tuo skustuku, plyso jos man, zodziu.. bet viska nurasau cukinijoms, nes jos musu krastuose kazkokios ypatingos rusies, labai vandeningos.. aciu dar karta uz puiku patiekala, bandysiu dar ne karta. beje, net ir vaikai su dideliu dziaugsmu valge! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails