2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Sausainėliai "Arbūzas" (nekepti)


...kai jau kvepia Kalėdomis, o prekybcentriuose nė su žiburiu nerasi arbūzų... juos labai paprastai galima pasigaminti namie !!! O taip - tai sausainiai , be jokio kepimo - tik sumali sumaišai suminkai, pašaldai ir voila !  Tai bus puikus užsiėmimas patiems mažiausiems ir staigmena dideliems ;)

adaptuota pagal Szakácskönyv


Reikės:

žaliai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 250 g sausainių "Selga"klasikinių (arba galima keisti kitais trapiais)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml žalių maistinių dažų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens

raudonai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 300 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml raudonų maistinių dažų
* 2 valg. š. juodojo sezamo sėklų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens




Gaminimo eiga:


1. Sausainius sulaužyti, sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki smulkučių miltų. Pasverti reikiamą kiekį kiekvienai masei. Žalios masės ruošimas: Sausainių miltus bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą suberti į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti žalius dažus ir minkyti iki vientisos žalios masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.

2. Raudonos masės ruošimas: Sausainių miltus suberti bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti raudonos spalvos dažus, įberti  juodojo sezamo sėklų ir minkyti iki vientisos raudonos masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.


3. Iš paruoštos raudonos masės suformuoti rutulius ( man gavosi 1 didelis ir 2 mažesni, galima formuoti 1 labai didelį arbūzą arba 4 mažesnius) . Žalią masę padalinti į tiek pat dalių kaip ir raudoną, iš jos iškočioti ar rankomis suformuoti padą, kuriuo aplipinti raudonos masės rutulį. Arbūziukai paruošti.

4. paruošti arbūziukus įvynioti į maistinę plėvelę, sudėi į gilius dubenėlius ir palikti šaldytuve visai nakčiai.

5. Patiekti supjausčius lyg arbūzą - ketvirčiais ar smulkesnėmis riekelėmis.

 







Komentarai:

* smagūs, ryškūs ir greitai paruošiami sausainėliai.
* pats jų skonis nėra kažkas stebuklingo, bet kaip idėja - man labai patiko ;)
* tai saldūs, išties sviestiniai ir labai cukriniai - tad labai daug jų nesuvalgysi.
* jei vaišinsis tik suaugę, galima vanilės ekstraktą keisti stipriu meliono skonio likeriu ar romu.
* gal būti puiki puošmena kokiam tortui ar pyragui.


Sveikesnė galima alternatyva šiems arbūziukams:

* pačią masę gaminti iš anakardžių (pvz. pamirkytų), jų masę maišyti su kakavos sviestu arba kitu riešutų sviestu, kuris labai gerai stingsta.
* gaminti iš iki lipnios masės sumaltų migdolų ar pan. neutralesnių riešutų.
* tokioms spalvoms išgauti galima rinktis natūralias burokėlių sultis, gerai sutrintus špinatus ar pan.
* cukraus pudrą keisti medumi (kiestesniu)
* kas dar kokių idėjų turėtų ? ;))


Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Va tokiais atvejais užsimanau pasiskolinti iš kieno nors vaiką. Čia kaip su cirku... nu gi neisiu viena į cirką... arba animacinį filmą vaikams :D Metas turbūt kreiptis pagalbos į sūnėnus :D Visai smagu turėtų būti (ir man pačiai) minkyti ir lipdyti valgomas mases į arbūzą :) Super :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o taip, su mažaisiais būtų labai smagu taip papramogauti ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails