2012 m. gruodžio 18 d., antradienis

Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais


adaptuota pagal:

Vegyes saláta

Reikės:

* 350 g fermentinio sūrio sandarioje pakuotėje  ( ne produkto)
* 2 indeliai sūrelio "Mildutė"
* 200 g kalakutienos kumpio
* 8 maži kietai virti kiaušiniai
* 1 valg. š. garstyčių
* 1/4 poro
* 1 sauja šviežių špinatų
* druskos,
* maltų pipirų

* maistinės plėvelės.


Gaminimo eiga:

1. Fermentinį sūrį (neišėmus iš pakuotės) įdėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų ir pastatyti virti 20-30 min. ant mažos ugnies, iki sūris pilnai išsilydys/suminkštės.

2. Per tą laiką išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų.

3. Virtus kiaušinių trynius sutrinti šakute iki vientisos masės, įdėti 1 arbat. š. garstyčių, įberti žiupsnį maltų pipirų, įdėti 1 indelį tepamo sūrelio "Mildutė" - viską labai gerai išmaišyti.

4. Virtus kiaušinio baltymus smulkiai sukapoti peiliu iki gabalyčių, sumaišyti su tepamu sūreliu "Mildutė", susmulkintais špinatais bei supjaustytu poru, įberti maltų pipirų, jei reikia - padruskinti - viską išmaišyti.

5. Išsilydžiusį pakuotėje sūrį (paspaudus pakuotę, turi būti visiškai minkšta) išimti iš puodo, prakirpti pakuotę ir išversti sūrio masę ant pjaustymo lentos. Kočėlo pagalba iškočioti stačiakampio formos 0,5 cm storio padą.

6. Ant iškočioto sūrio pado tolygiai paskirstyti baltą baltymų masę, ant viršaus sudėlioti kumpio griežinėlius.

7. Ant kumpio griežinėlių vienoje kraštinėje sukrėsti geltoną trynių masę. Viską susukti į vyniotinį. Paruoštą vyniotinį standžiai įsukti į maistinę plėvelę, pastatyti šaltai per naktį.







Komentarai:

* įdomiai paruošiamas vyniotinis- puikus šaltas užkandis
* iš ties sotus, labai kreminis
* galima papildomai dėti sviesto, taip vyniotinis bus dar standesnis, bus lengviau/dailiau pjaustomas
* iš išlydyto fermentinio sūrio paruošas padas idealu bet kokiam nesaldžiam vyniotiniui - ir su mėsa, ir be jos , ir vien tik daržovių ar su žuvimi...

Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. Rašote, kad galima dėti sviesto. Į kur galima įdėti sviesto ir kokiu pavidalu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. į patį įdarą - maišyti su trynių mase bei su kapotais baltymais. sviestas- kambario temperatūros, minkštas. ;)

      Panaikinti
    2. O kiek maždaug jo dėti? Ir kokį jus sūrį naudojat, mano vyrui buvo labai skanu, bet labai labai minkstas man gavosi, graziai nesupjaustysi, o ketinu gimtadieniui pasigamint, tai reik kad graziai atrodytu :)

      Panaikinti
    3. dėkite kokius 250 gr : didesnę dalį (150gr)į baltymų masę, mažesnę-trynių masei. ča naudojau "mildutę"indeluose, todėl vyniotis yra minkštokas. Norint standesnio vyniotinio, rinkitės tepamą sūrelį pokeliuose jie yra standesni ir tada patį vyniotinį gražiau supjausysite ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails