
Bounty - šį neįtikėtiną receptuką užtikau pas
Forelle ir susiruošiau namie išbandyti :)
Taigi ko reikia šiems gardumynams paruošti:
50 g sviesto;
85 g cukraus;
200 g 35% riebumo grietinėlės;
200 g kokoso drožlių.
Šokoladiniam glajui
200 g šokolado;
25 g sviesto.

Išlydome ant silpnos ugnies sviestą, grietinėlę ir cukrų.

Kaitiname, kaitiname ( man užtruko kiek ilgiau) , kol ištirpsta sviesto gabaliukai...

Užvirus, paliekame virti ant silpnos ugnies kokioms 5 minutėms (man gavosi kiek ilgiau nei 5 min)

Suberiame kokoso drožles...

Ir mašome, maišome :) apveliame kokoso drožles išsilydžiusiu mišiniu.

Masė gavosi labai skani, gal kiek skystoka. Ją sukrėčiau ant kepimo popieriaus ir suvyniojusi, kuriam laikui paslėgiau, o vėliau įkišau į šaldytuvą, kur prabuvo porą dienų. (Maniau, kad nelabai stingsta)

Ištraukusi iš šaldytuvo supjausčiau juostelėmis... mhhh jos gan per didelės pasirodė, todėl

dar kartelį supjausčiau į mažesnius gabaliukus

O čia ruošiau šokoladinį glajų - sudėjau sulaužytą pienišką šokoladą, sviesto gabaliukus,

bei keletą itin juodo (net 99% kakavos- tad jo šiaip valgyti nelabai gaunasi...gomurys neištveria tokio skonio....) (šią plytelę gavau iš brangiausiojo sesers, parvežtinis šokoladas)

ir lydžiau ant gan silpnos ugnies - čia vaizdelis nekoks :))))) Kantrybės- sviestas su šokolado gabaliukas gan ilgai lydosi, kol galutinai išsilydo iki poskystės masės, tad ant mažos ugnies pamaišant, kad neprikeptų dugnas, kaitinkite iki masė taps skysta, į kurią jau bus galima murkdyti kokoso gabalėlius.

o čia jau geriau atrodo ;) Glajus gavosi labai gardus !!!

Metas nardinti kokoso gabaliukus į šokoladinę vonią - tam tikslui pasiruošiau tiek dantų krapštukų, kiek buvau paruošusi kokoso gabaliukų - juos ir susmaigsčiau ;)

Foto gavosi nekokios kokybės :)) bet matyti , kaip kokoso gabaliukas murkdosi šokolade...
Dantų krapštukų pagalba panardinau kokoso gabaliukus į skystą šokoladą ir truputį nuvarvinusi varvantį šokolado perteklių

Išdėliojau ant lentos, padengtos kepimo popieriumi :) Vienas niuansas- kad neliktų jokių skylučių :) vos padėjus ant lentos, kito smeigtuko pagalba prilaikant saldainį ištraukiu smeigtuką, o skylutę dailiai paslepiu vienu kitu lašeliu skysto glaisto.

šokolado tikrai nepagailėjau (nes jį laabaaiii mėgstu) tad ir vadinamieji
naminiai Bounty gavosi su šokoladiniais sijonėliais :)

Palaikiusi parą šaldytuve, ištraukiau paragauti, kas gi gavosi :) Labai įdomus skonis - primenantis tikruosius Bounty , tik vos vos riebesni

tik maniškiai gavosi pakankamai trapūs (matyt dėl paslėgimo kokybės taip nutiko)

bet labai gardūs - tai nerealus receptukas ! Viena įdomybė- šie skanučiukai turi būti laikomi šaltai (šaldytuve) iki patiekimo, kadangi šokoladinis glaistas turi savybę po kurio laiko tirpti :) Manieji ištraukti iš šaldytuvo, prabuvo gerą pusdienį kambario temperatūroje ir tepė pirštus juos ilgėliau palaikius rankoje :)
Skanaus ;)
Remokenduoju ir Jums pasigaminti ;)
Oo.. Žinau šitą gėrį. dariau ir aš - greit neliko nė trupinėlio :)
AtsakytiPanaikintiTiesa, IRRI, kur radai pirkti šokolado 99%? Galvojau tokio nė nebūna...
Tą šokoladą gavau iš maniškio sesers - jis pavežtas iš Vokietijos?... (rodos)
AtsakytiPanaikintiIr išlaukei dvi dienas? aš vos kelias valandas sugebėjau išlaukti ir pirmus dar minkštus valgiau.
AtsakytiPanaikinti(mm) kaip skaniai atrodoo :)~~
AtsakytiPanaikintiHola:
AtsakytiPanaikintiVisita mis blogs de fotos de mi pueblo, de España, de Italia y Francia:
http://blog.iespana.es/jfmmzorita
UN SALUDO DESDE ESPAÑA
negaliu patikėti, kad tai realiai įmanoma...
AtsakytiPanaikintiNa va, o aš jau tikėjausi, kad Iki ar kokia kita parduotuvė atsivežė šito šokolado. Kaip aš jį mėgstu: vieną, be jokių priedų... Pasiimi mažyti gabaliuką ir mėgaujiesi... Bet reiks ir šitokius saldainius pabandyti, skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiForelle- taip gavosi kad tik po poros dienų juos išmaudžiau šokolade ;)
AtsakytiPanaikintiIr tai taip realu, kad dar kartelį juos darysiu - pasakiškas skonis !!!
Agne, o mano skonio receptoriai matyt nesuparto šio gryno šokolado...bet kuo puikiausiai gavosi šokoladinis glajus- jam suteikė tokį aromatą ir prieskonį ;)
Hej, ir aŠ pabandžiau padaryti.. gėėėris.... ir visiškai nesudėtinga, galima su paaugusiom dukrom ar krikšto dukrom daryti =]
AtsakytiPanaikintiTik keli klausimai techniniai iškilo, bet patrukdysiu mūsų kulinarę asmeniškai.
Nu vistiek gėėėris... =]]] Irma, ačiū už mūsų moterų moteriškas iš vidaus kylančias šypsenas =]
Medula, jau atsakiau ir asmeniškai ir papildžiau receptuką blog'e :)))
AtsakytiPanaikintiIr labai smagu, kad tokie receptukai sužadina tokius fainus jausmus !!! Tai tikrai dieviškas skonis :)
vakar bandžiau panašų receptą - nuostabiai išėjo. tiesa, maniškiame buvo gerokai daugiau (keturiskart!) sviesto ir perpus mažiau grietinėlės. genialu. :)
AtsakytiPanaikinti