![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirOCSHnZK08uFhQ2AmkGSfruCiTuskI9i4aF208jdXnNgV_P6XuVYkJdFDcFcL4WxUXDos5dIloaMdCco4BHnJrXqvGiTdQWwv1NwfeldoaUL_FOfwGpREMIrOlIFRGCgVVwOrH8fHqccc/s320/3.JPG)
Mmmmm, tai mano pats mėgstamiausias ir gan greitai paruošiamas pyragas.
Jam tereikia
*šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
*obuolių (geriau kietesnių)
*cukraus
*cinamomo
*plakto kiaušinio patepimui
*truputį aliejaus
*
angliškojo kremo ( receptukas iš
Meilleur du chef )
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjs_syxox3me8iGinfSvdqqi90iaExHX-tKtZG9WfGPZxsxnlTTAhTSXarob0gZG64yK4zbYvnicfPVy5eevoYz8oenyqxRsd6upqUfU4AyMO4v177TQ8g3gEYLzBr5vdJS2sg_aHEZntAE/s320/1a.JPG)
Iškočiojame atšilusią tešlą (dalį paliekame viršaus uždengimui) ir patiesiame į kepimo skardą, išteptą trupučiu aliejaus. Ir kelioms minutėms pastatome orkaitėje kepti, iki tešla pakils ( taip pyrago dugnas bus iškepęs ir ne "žalias")
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTGB4qjFdRHwRyKSd0oHytMkoqQo-FZnCqhIlq9RMvha3AnUAuJpLhaRpYLGsSss4vt7H-pVkF0Ewa42zfhlFSAjxwWIcdGcmKIKtKovFk6skcpw-yRamOLPpbBUCrRK7cPN7DY6A-uqnJ/s320/2a.JPG)
Tuo metu, kai kepa pyrago pagrindas, paruošiame įdarą : nuskutame ir supjaustome (prieš tai išėme sėkliukes) obuolius gabaliukais, pabarstome cukrumi ( daugiau, jei mėgstate saldžiai, mažiau - jei mėgstate nelabai saldžiai) ir įberiame truputį cinamono, kad suteiktų aromatą bei rusvą spalvą - viską gerai išmaišome ir paliekame, kad "prisirptų" ( šiek tiek aptirptų cukrus ir išsiskirtų sultys)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIf12Cxs-ysX0UI5py6fIMLQysRCSqBuhLmwWFMtxE7P0QP1aHCTgcMH3TBvQ1lKTTxKtfUPUWiw5CsIb_-e3lwiJ93sKulGlz_Y0pmyuiW-2rhMOnaZ0zcO5wnPts4ej3Z8Qnj0khtyg-/s320/3a.JPG)
Likusia tešlą (jos gabaliukus) iškočiojame ir supjautome štai tokiomis juostelėmis (plotis ~2cm)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsRNIXmtKB5E2YFGSnXbPugvM_1Oe8DUEHWmsCFegQDUc6kQVJHMofgtNjdc90KZm6F_jfipylu5pONq65CMT3GU8tEm7tV6P0c0IbQzfIJmYo-UKN4T4lDTsWlCPRecvp1wlpypLX3Yf-/s320/4a.JPG)
Puodelyje išplakame 1 kiaušinį - jis reikalingas aptepti pyrago viršų, kad šis gražiai apskrustų ir įgautų gelsvą spalvą.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQaDt8Pvgr1uDZM3SKUx0zB7AvWZgjfT5A-uBZksOCIc6yBbkhveeHkxmXapPhEjO0sclCEK9kVR-ETBwVD7zcX6X3JgBIcDUX9RIchcJQ7Us-2_w7Mko9zNkQg4KQQQga4JVQPP-TOApg/s320/5a.JPG)
Per tą laiką, pyrago pagrindas iškepė - galima jį traukti lauk ir "farširuoti" paruoštais obuoliais :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0rMWCIlKCETSjii1Wbrbh-yDN_pCvUUsaAv5pPbgtMPBDl_1J2saraxW2LwC5I2tgqgfwpit23LPhYiMWvpekRU9MEWwIeQiZzuVT6i_mKaO8i0vltTTVcpo6IeSMHTjU75lLH7o7XXjQ/s320/6a.JPG)
Obuolius sukrauname ant iškepusio pygaro pagrindo....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMS_bdaOJXLgrENFEG6ANA9GDqXFt5eb1jS0j0iSGgZLpNS8tMd_l-6EMoC-jbriJr4L3J4ScF9AUcA-Wg9Yv6Q2rDyyWlL4m_LdHf1zCEgZzsL37cTwwM0Iyu8qB_-5EnpYJHR9tE6hGx/s320/7a.JPG)
ir uždengiame tešlos juostelėmis, kryžmai, kad liktų maži tarpeliai (per kuriuos matosi obuoliai), tada aptepame išplaktu kiaušiniu ir...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjL9shP84urx9TJoOfJiAdIibLLkTff9AsM69muDnqrdaP_G727fk5l35F9DwwtAjeDeZGzI4U0uorHULjCgL07GB7nifhrbYvjww66aNJ4NHYj1UnHemuDEzQforyZ1XC4dtP_dTaXrKVT/s320/8a.JPG)
pastatome kepti 10-15 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje. (maždaug iki paviršius gražiai paruduoja).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrMi5d5hKetjQbIQ3bl-NeG3IKIHS9U-Ha2m9uwTPB7MT5Ov5KJlGoRN0sDRK00Dhfuo1oKxudjBZjd3Z2ixgubJWNv8_wP2rz8UKbvkhJKO6vv7SC_6dKRVpScBZrf0_MR8xsq-b-86EW/s320/2.JPG)
Štai , pyragas iškepė ir prašosi išimamas bei patiekiamas ragavimui :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyZS5xdu-gLWSTzKpmr0ilp1uGQGLWz0qjt07Ap_5fwuPY7y9FM_ui_SFs39EjlKNyhs8FsB1suYLqcRJ8Bwx8mwLt6fBi2GPKEAPGcxZXZ_7xp9gIHbOgAxX2FLC0ePrUVciUV8wX0EBt/s320/1.jpg)
Patiekiame dar karštą su angliškuoju kremu, (kurio receptuką rasite
Ptitchef ) - šio pyrago skonis kaip štrudelio su obuoliais :))) nerealu !!!!
Tai labai greitas ir itin gardus obuolių pyragas. :)
ir kaip tu speji tiek prikepti! as net sugalvot tiek nespeciau :D
AtsakytiPanaikintiSaldumynų gaminimas ir valgymas - viena didžiausių mano aistrų...
AtsakytiPanaikintilabai skanus sitas obuoliu pyragas , bet manau kad dar didesni pikantiskuma prideda tas angliskas padazas, o kaip ji reikia pasigaminti ta padaza ? :);):)
AtsakytiPanaikinti