Pasirinkau šį Les Fodies Cupcakes à la pistache receptuką ( pati kepiau dvigubindama porciją :) )
Tešlai:
*2 kiaušiniai
*125g cukraus
*125g miltų sumaišytų su kepimo milteliais
*125g išlydyto sviesto
*125g pistacijų pudros (arba patiems susimalti riešutus)
Glazūrai:
*170g cukraus pudros
*110g minkšto sviesto
*maistinių žalios spalvos dažų
*pabarstukų ar smulkintų pistacijų riešutų
Tada suberiu miltus sumaišytus su kepimo milteliais (dėjau 1,5 šaukštelio... (deja, truputį padauginau kepimo miltelių ir jie kažkiek jautėsi...) ir suberiu iki miltų konsistencijos sumaltus pistacijos riešutus.
Nors recepte nurodyta imti nesūdytas pistacijas, po ranka turėjau būtent sūdytas, tad jas ir panaudojau :)
Išpilstau po valgomąjį šaukštą masės į kepimo formelėse įdėtus popierinius krepšelius (kaip tik jų visą kalną prisipirkau :))) )
Ir pastatau kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje ~15 minučių.
Paruošiu glazūrą :
Išsuku sviestą su cukraus pudra ir keletu lašų maistinių žalios spalvos dažų iki purios vientisos masės .Orginaliame receptuke užsimenama, kad jei masė gaunasi per kieta, galima vos vos įpilti pieno ir išmaišyti :)
Ir konditerinio švirkšto pagalba papuošiu keksiukų viršūnelės . Mmmmm koks gardumas ! o ypač man jie skanūs šilti . Ir įdomiausia, kad jie praktiškai nesaldūs !!! gal tai dėl lengvai sūdyto ir išlydyto sviesto ar sūdytų pistacijų dėka , bet gavosi skanu :)
Aišku, kitą kartą kepdama ypatingą dėmesį skirsiu kepimo miltelių kiekiui. Mhhh, įdomu, o LT yra pirkti miltų, jau sumašytų su kepimo milteliais? :)
Šiuos keksiukus ruošiau išvežimui, bet pamačiusi kaip ši skani ir gan kaloringa sviesto ir cukraus pudros glazūra minkštėja, persigalvojau ir laaabbaiaiiai greitai likusius keksiukus papuošiau išlydyto pieniško šokolado glazūra bei auksiniais maistiniais pabarstukais. Aišku, teko dar juos palaikyti šaldytuve ( gan drastiškas poelgis, bet neturėjau kitos išeities...) kad jie galėtų atlaikyti kelionę.
Isivaizduoju kad turetu buti labai skanu. Visi kepiniai su pistacijom buna geris :)
AtsakytiPanaikinti