Šis receptukas prigriebtas iš LINUTUKO (teko jį realiai ragauti, tad ir pati panorėjau jį išbandyti ) šiek tiek pakoreguotas kai ko pridėta papildomai :)
Dariau dvigubą porciją, tad:
8 kiaušiniai,
400 g cukraus (galima ir kiek mažiau)
400 g miltų (galima ir vos vos mažiau, bet ne daugiau)
1,5 pokelio vanilinio cukraus,
1 arb. š. kepimo miltelių
~ 1 -1,5 kg obuolių
1 gera sauja karamelizuotų migdolų (tiek turėjau po ranka :) )
Paruošiu obuolius: nuplaunu, nulupu odelę, supjaustau gabaliukais Kiaušinius išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientiso purumo, tada suberiu miltus , sumaišytus su kepimo milteliais, (tiek kad masė būtų gan tiršta) gerai išmaišau, sudedu supjaustytus obuolius ir įberiu gerą saują karamelizuotų migdolų - viską gerai išmaišau ir masę sukrečiu į sviestu pateptą kepimo formą : kepu 30-45 min. 180-200 laipsnių karštumo orkaitėje. Medinio plono pagaliuko pagalba galima patikrinti ar pyragas iškepęs - užtenka jį įsmeigti į pyragą ir ištraukti - jei pagaliukas aplipęs tešlą- dar žalia, jei sausas - iškepęs.
O karamelizuoti riešutai pyragui suteikia papildomo karamelės skonio - mmmmm..., o kad dabar kokį mažą gabaliuką pusryčiams....
Jį galima patiekti su kokiu rūgštesniu padažu, ledais ar tiesiog trintomis spanguolėmis - gardumėlis.
Tai toks paprastutis, užtad labai labai labai gardus kepinys, visai nereikalaujantis nei daug laiko, nei ypatingų kulinarinių sugebėjimų.
Man tai čia dar labai tiktų kokia vanilinė varškė :)
AtsakytiPanaikintiooo gera mitnis ;) su varškės kremu reikės išbandyti ;)
AtsakytiPanaikintinu grazus vaizdelis :) :) :)
AtsakytiPanaikinti